31. januar 2009

Bagt havtaske med karrysmør

Udover Torskerogn kom der også Havtaskehale fra Skagensfood.dk, den blev delt i to, og det ene stykke blev min aftensmad i dag lørdag, og det var bare så godt.(det andet stykke røg på frost)
Havtaskehale smager næsten som hummer, Den har da også fået kælenavnet "fattigmandshummer" på grund af det kridhvide, magre køds faste konsistens, og der går historier om køkkenchefer i Frankrig, der har brugt lige så meget havtaske kød som hummer i deres hummersalat og hummersuppe. Det er naturligvis noget rod at snyde gæsterne, men havtaske er lige så velsmagende som hummer og næsten lige så dyr, i hvert fald her i Danmark.
På Skagenfood.dk, bestiller man en fiskepakke, der er mange forskellige, jeg har bestilt pakken der hedder Fantasy, Jeg betaler kr. 168,00 for denne pakke. og man ved først om tirsdagen hvilken fisk der er i pakken,Som jeg modtager natten mellen torsdag og fredag, - sådan er det med alle deres fiskepakker, det er ikke fastlagt på forhånd hvad der er i ugens pakker, de kan jo ikke vide på forhånd hvad der bliver fanget, det er faktisk lidt spændende hver gang, og man ved, at man får det frisk.

Da jeg havde lyst til noget interessant, og var faldet over denne opskrift, tilberedte jeg Havtaskehalen sådan:





Bagt havtaske med karrysmør,(billedet viser fisken, som er parat til at komme i ovnen)


Opskrifts forfatteren er Kok Tonny Kristensen, Snerlen i Strandby


dette er til 2 person

350 -400 gr. havtaske
1 lille bundt persille
rasp eller brødkrumme
1 fed hvidløg
salt og peber
25 g smør
saften af en 1 lime
1 tsk. karry
Karrysmør:
Bland blødt smør, saften af en 1 lime, 1 tsk. mild karry, ½ fed presset hvidløg, 1 spsk. rasp eller brødkrummer og salt og peber. Stil det lidt koldt - evt. i fryseren i 5-10 min.
Skær fileterne fri af midterbenet og fjern hinden. Placer fileterne i et ildfast fad og fordel smørret ovenpå. Bages ved 200 g i ca. 15 min. Tag fisken ud, overdæk den og lad den hvile i ca. 5 min. inden servering.

Jeg lavede en salat til Havtasken

30. januar 2009

Friskkogt torskerogn


Der er kommet friske varer fra Skagenfood.dk
Jeg havde bestilt frisk Torskerogn, - da det er sæson netop nu!
Sådan koges torskerogn:
Pak ”bukserne” løseligt i bagepapir og pochér dem stille lige omkring kogepunktet i saltet vand med lidt eddike i ca. 15 – 45 minutter, alt efter størrelse Hæld vandet fra og lad bukserne trække til de er kolde. Derefter kan torskerognen skæres i skiver, spises varm som middagsret, stegt i smør, eller bruges som pålæg.
Jeg delte ”buksen” op i passende portioner efter kogning og afkøling, og frøs dem.
Det blev også min aftens mad, jeg ristede bare nogle skiver rogn, og lavede en lille portion stuvede kartofler til,(i Bechamelsauce) lidt remoulade på kanten af tallerkenen og både af citron, og så var det bare perfekt.

28. januar 2009

Restemad

Jeg bor i et gammelt hus fra 1775, med en enorm have, det med haven er et problem, nu da jeg er blevet alene, - min mand blev trafikdræbt sidste år, tidligt på året, og det var hans store hobby,som man så kan regne ud, var sidste havesæson ikke noget at skrive om, den var elendig, til trods for, at min bror hjalp mig en del,- han har også sin egen have at passe, og jeg kunne ikke finde kræfterne, - nu begynder man så småt, at tænke på den nye sæson, det kan altså gøre en helt deprimeret.
Jeg elsker afgrøderne fra haven, arbejdet med at få det passet, det er ikke lige min stærke side, men lidt skal der gøres.
Jeg har også høns i baghaven, de må have en større hønsegård, den er stor i forvejen, men jo større den er, jo mindre have at passe, sådan må det blive.
I dag slipper jeg let omkring middagsmaden, jeg har stadig en kalverulle tilbage, den bliver skåret i skiver, lagt i et lille ildfast fad, med resten af saucen, det hele bliver dækket med en fast kartoffel – selleri - løg mos, som jeg så blev lavet i TV for lang tid siden, den smager himmelsk, - det hele kommer i ovnen ca. 30 min. på 160 gr.

27. januar 2009

Kalveruller a la saltimbocca



Jeg er enlig (enke), og som jeg skriver i min profil, så lider jeg af leddegigt, det er ret voldsomt, og begrænser mig tit og ofte i, at fare rundt i de forskellige butikker for at handle ind, men jeg har fundet en løsning - Fisk får jeg hjem fra www.skagenfood.dk, der kan man bestille forskellige typer fiskepakker, som så bliver leveret på ens adresse, på faste dage. Frugt, grønt, kød m.m. får jeg fra www.torvet.dk, det gode ved dette er, at de to firmaer leverer varerne sammen, de har en form for samarbejde,– Det gør også indkøbene noget nemmere!

I dag lavede jeg Kalveruller a la saltimbocca,( min egen beskrivelse) og det smagte fantastisk dejligt krydret, og med en frisk smag fra limesaften.
Jeg fandt på opskriften i løbet af dagen, og her får du den!

Kalveruller a la saltimbocca
Til 2 pers.
2 stk. Kalveschnitzler - ca.175 gr. Pr.stk.
2 tynde skiver spegeskinke
2 salvieblade
Lidt parmesan i flager
Salt, peber
1 lime
1 dl. Hakkede tomater ( Jeg bruger de hakkede fra dåse)
1 lille løg
4 store champignon i skiver
1 dl. vand
1 dl. Fløde
Schnitzlerne bankes let, krydr med peber indvendig, læg en skive spegeskinke på kødskiven samt et salvieblad, riv lidt Parmesan hen over skinken og rul herligheden sammen, luk med en tandstik.
Krydr med salt og peber og rist rullerne op en pande tilsæt løg og champignon og pres saften fra en lime over det hele, tilsæt vand og lad koge op, tilsæt hurtigt tomat samt fløde og kog op, krydr saucen med salt og peber og hæld det hele op i ildfast fad med låg, sæt fadet i en 200 gr. Varm ovn i ca. 30 min. Alt efter kødets beskaffenhed , er det Kalvefilet, så tager det ikke ret lang tid, er det fra inderlår, så tager det noget længere tid
Server med salat, eller ærter og ristede kartofler

26. januar 2009

Kylling med peber og oliven samt madbrød

Kylling er dejligt en gang imellem, men det må jo godt være lidt spændende, så som

Kylling med peber og oliven
4 pers
1 kylling ca.1600 gr.
salt, peber
olivenolie
2 store løg
1 fed finthakket hvidløg
3 små røde pebre
4 skiver kogt skinke
6 mellemstore tomater, flået og uden kerner
16 -20 grønne oliven.

Del kyllingen i otte stykker, og tør dem. Krydr med salt og peber, og steg dem i en gryde i olien,på alle sider, flyt dem over på et fad.Skær løg, pebre og skinke i strimler, kom dem og hvidløget ned i fedtstoffet, og lad simre 10 min. Tilsæt tomater, steg til det er tyktflydende, og vend kyllingestykkerne i, læg låg på gryden,og steg til de er møre, under svag varme.Bland oliven i de sidste 3 min. og server fra gryden, evt. med ris, og et godt madbrød!

Opskrift på Madbrød
100 gr. Durummel
350 gr. hvedemel
3 dl. Lunken vand
3 spsk. olivenolie
30 gr. gær
100 g reven parmesan
1/2 tsk. salt
ca. 2 strøgne tsk. Tørret oregano

Vand og olie tilsættes den smuldrede gær, rør til den er opløst. Bland begge slags mel, parmesanost, salt og oregano og tilsæt det lidt efter lidt indtil dejen er glat.
Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og ælt den igen.
Form den til 2 - 3 lange smalle brød (som baguetter).
Lad dem hæve tildækket i ca. 30 - 40 minutter.
Bag brødene ved 180 grader i ca. 30 -40 min minutter, alt efter din ovn.
Det er en god ide, at sprøjte vand på bagværket, når halvdelen af bagetiden er gået, evt. med en forstøver.
God appetit!