30. juni 2009

Ovnbagte jomfruhummere

Hele jomfruhummere

Hak lidt persille,
lidt frisk basilikum,
saft fra 1/2 citron,
1/2 fed hvidløg,
lidt finthakket tomat
salt og peber.
smør

Del halepartiet på den lange led, med en kniv og fjern den sorte streng (tarm). Læg dem i et ildfast fad.
Fordel smørret på halestykkerne og drys alle urterne,hvidløg, tomat og pres citronen ud over det hele, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10-12 min. afhængig af størrelse. Jeg lagde nogle små sherrytomater på risten, jeg elsker den saftige lune smag, når de har været i ovnen.
Serveres med citronbåde, salat og groft brød.

29. juni 2009

Luksus Kødsauce og pasta

Rigeligt til 3 pers

I en sauterpande steges evt. i olie
3 mm. tyk skive bacon skåret i små tern
1 løg halveret i skiver og 1-2 fed hvidløg i skiver, tilsæt
1 rød peberfrugt i små stykker og noget frisk chili efter smag
samt
300 gr. Hakket oksekød skal ikke smuldres, men deles i små klumper,
Og lad klumperne brune på alle sider, tilsæt
1 reven gulerod og
1 lille stykke reven selleri
100 gr. champignon i passende skiver
3 store tomater skåret i små stykker tilsættes samt
1 pæn spsk. tomatpure
Krydr, med
salt, peber, paprika og
Krydderurter, - jeg brugte timian, oregano, rosmarin og basilikum, skåret lidt groft
og tilsæt 2 dl. vand,
Kog igennem, og lad det stå og simre i ca.30 min. under låg.
Kog pasta.
Bland pasta og kødsauce i i sauterpanden, varm igennem og server med reven parmesan.

28. juni 2009

Planlægger du, hvad du skal have til middag i løbet af ugen?

Tomater på mit køkkenbord:

Da jeg startede bloggen, var det meningen, at jeg ville skrive hver søndag, hvad ugens menuer ville bestå af, jeg har forsøgt, men det ender som regel anderledes, end hvad jeg havde planlagt.
Det kan der være mange grunde til, for eksempel, at jeg glemmer at få det op af fryseren, får det forkerte op af fryseren, fordi jeg ikke har skrevet hvad posen indeholder eller, at jeg alligevel ikke gider spise det jeg havde planlagt, jeg er sikkert alt for impulsiv men, jeg har skabt mange nye retter på den måde, for når det er kommet frem fra fryseren, så skal det bruges, enten på den ene eller den anden måde.
Der er ting jeg ikke kan fordrage, for eksempel pastasalat, jeg gider ikke spise de kolde pastadimser, uanset hvad det er blandet med, - varm pasta - det er mig.
Mærkeligt i grunden, for jeg kan godt lide rissalat! Især hvis risen er blandet med ærter, majs, tomater, løg og tun (i olie)
Jeg gider heller ikke spise det samme to dage i træk, men jeg vil have, at rester bliver brugt, og de ender ofte i ny forklædning en eller to dage efter, eller bliver brugt til frokost.
Jeg køber aldrig pålæg, har jeg ikke nogle rester, så koger jeg et æg, og jeg har også altid ost, gerne tre fire forskellige slags.
Jeg har altid masser af krydderurter, både i haven og i potter indendørs, jeg elsker krydderurter, de dufter så skønt i køkkenet, og de bliver brugt flittigt.
Jeg har det ligeså med tomater, dem kan jeg heller ikke få for mange af, nu varer det forhåbentlig ikke så længe, så kan jeg hente dem i drivhuset, men de blev plantet sent, så jeg må pænt vente, jeg har også sået en pokkers masse basilikum, dem planter jeg ud mellem tomatplanterne når de har fået en passende størrelse, der trives de godt, ved jeg af erfaring, det har min mand og jeg altid gjort, og det vil jeg naturligvis fortsætte med.
Har du også noget du ikke vil undvære?
Krydderurter på mit køkkenbord:

27. juni 2009

Andebryst med nektarin og abrikoskompot

I dag blev middagen nydt til fulde, - det var bare skønt, med den sød, syrlige kompot, andebryst og grønsagerne

1 andebryst
1 nektarin skæres i både
1 frisk abrikos skæres i både
Balsamico
blommesirup
1 gul gulerod i skrå skiver
1 orange gulerod i skrå skiver
sukkerærter
kogte kartofler halveret
lidt hakket persille
olie
salt, peber
Andebrystet ridses i tern og krydres med salt og peber og steges på en pande, i 6 min. først på fedtsiden i 3 min. derefter den anden side i 3 min. lægges på et fad med fedtsiden opad, og stilles ind i en 180 gr. varm ovn.
Noget af fedtet fra stegepanden fjernes og i resten ristes nektarin og abrikos, tilsæt en sjat balsamico, og når det tager farve hældes det op en skål, der hældes en sjat blommesirup over og det vendes rundt, krydr, med lidt salt, og sættes i ovnen. Kompotten skal ikke blive for blød, så brug faste frugter.
Tag andebrystet ud af ovnen, og lad det trække.
Gulerod koges i vand tilsat salt og et nip sukker, når de er møre tilsættes sukkerærter, og der slukkes.
Samtidig ristes kartoflerne i lidt olie med persille, krydr med salt og peber.

Læg først kompotten på tallerkenen.
Skær andebryst i skiver og arranger op ad kompotten, læg de øvrige grønsager rundt om, kraften fra kompotten hældes forsigtig over andebrystskiverne, og det smager skønt med en anelse blommesirup til, det har jeg lagt foran kødet.
Velbekomme!

Smørrebrød, med tomat,æg og rejer!


Frokost, når der er friskbagt rugbrød i huset!
Et stykke med tomat, æg og rejer, - pyntet med masser af karse
Jeg har lagt salatbladet under brødet for at holde brødet fladt, så det var lettere at lægge de forskellige lækkerier på brødet, det bliver jo højt inden man er færdig, og en stribe mayo, hjalp med at "sætte det fast"
Velbekomme!

26. juni 2009

Bøf med Bøffelmozzarella


I dag stod den på oste gratineret hakkebøf, osten var en Bøffelmozzarella
Steg bøffen 3 min. på hver side, krydr med salt og peber, læg en god skive Mozzarella på bøffen, drys lidt oregano på osten, læg bøffen i et fad, og kom den i 190 gr. varm ovn, til osten er smeltet.
Dertil ristede kartofler, blot krydret med salt, peber og paprika.
Tomatsalat, - tomatskiver med rødløg i tern kun krydret med salt og peber og så lige et par dråber olie.
Derudover en slags agurkesalat, bestående af Græsk yoghurt, agurker der var skåret i 3mm. tykke skiver, læg skiverne i en stak og skær 3 mm. brede strimler, noget hvidløg, salt og peber og småt klippet purløg, bland det hele, og så er maden klar.

Det var en skøn bøf, og tilbehøret gjorde retten ret sommerlig.

25. juni 2009

Hanebryst med grønsagskartoffelblanding


1 Hane eller kyllingebryst
marineres med
Spidskommen, hvidløg, citrongræs, salt, peber og soja sauce:
i en times tid

olie
champignon i skiver
Saften af en lime
Fløde
3-4 sherrytomater
1 portion af Findus grillede rodfrugter med timian og basilikum
1½ dl. kogte kikærter (Jeg har dem i fryseren, udblødte og kogte)
Tænd ovnen og sæt den på 180 gr.
Rist hanebrystet 2 min. på hver side krydr, med salt peber, og læg det i et fad
Rist champignon og pres saften af en lime udover dem
tilsæt en anelse fløde, og hæld det hele over brystet, sæt fadet i ovnen med 3-4 cherrytomater ved.
Rist grønsagsblandingen og kikærterne i en pande, indtil det hele ser ristet og lækkert ud, krydr med saltog peber, og en frisk håndfuld basilikum blandes med grøntsagerne
Arranger blandingen på tallerkenen læg hane/kyllingebrystet ved, hæld champignon over kødet læg sherrytomaterne rundt lang kanten af grøntsagerne.

Dette er en lynhurtig middag og det smager dejligt.

24. juni 2009

Tun i Papilotte

I går fandt jeg i fryseren en tunsteak, og jeg tog den frem til i dag, så den kunne tø stille og roligt.
Men så i dag havde jeg ikke lyst til stegt fisk, det skulle dampes eller sådan noget, så jeg fik den ide, at bage den i papir med courgette i bunden og champignon på toppen, pakket ind i bagepapir, for at den ikke skulle få farve, som tænkt så gjort
10 skiver courgette lægges taglagt midt på papiret
der krydres med salt og peber,
ovenpå lægges tunen, der krydres med salt,
På tunen lægges rå champignon, og der presses saften af en halv citron over
Over champignon kommes hakket hvidløg, et forårsløg i skiver
Og halverede sherrytomater og nogle blade basilikum
Krydr med salt, peber og yderligere lidt citronsaft og en klat smør på toppen.

Pak Tunen ind i papiret fra siden først og derefter de andre to sider, læg pakken ned i en skål
der kan gå i ovnen, sæt ind i ovnen på 190 gr. i 15 min.
Og det var altså lækkert, farven på tunen var naturligvis grå, men det var faktisk ligegyldig, for grøntsagerne lyste jo op, og jeg fik det jeg ville have, en tunsteak der ikke var stegt, og den var skøn saftig.

Og som sædvanlig fjernede jeg papiret, jeg kan ikke have det på min tallerken.
Som du ser, fik jeg nye kartofler og en salat til.
Salaten var enkel, den bestod af forskellige salater, agurk, sherrytomater og rødløg.
Dressingen til salaten var lidt speciel!
Den bestod af olie, Pæreeddike, lidt blommesirup, salt og peber.

22. juni 2009

Cappeletti med Gorgonzola fyld og kylling


2 pers.
1 pose Cappeletti med Gorgonzola fyld koges i saltet vand

I går stegte jeg en hel kylling, og spiste en lille halv.
I dag skar jeg brystet af den anden halvdel, og skar det i 1 cm. tykke skiver,
½ løg blev skåret i ringe,
2 store champignon skåret i skiver,
1 kæmpe bøftomat blev skåret i små stykker,
1 hvidløgsfed blev hakket
og det hele blev kom på stegepanden, det tørre først og så fremdeles, når det hele er på panden, tilsættes
saften af 1 lime, og krydres med
salt og peber.
Det hele samles med fløde, jeg brugte ca. 1½ dl. Kog igennem
Hæld Cappeletti op i en si, og derefter over i panden,
kog igennem
krydr med masser af basilikum.

Sådan, så er middagen reddet, server eventuelt med en god salat.
Efterskrift:
Som Ellen skriver i kommentarerne så kan Ravioli med Gorgonzola bruges.

Opskrift til ravioli

Grunddej til pasta
300 g durumhvede
2 æg
1-2 spsk olivenolie
3-4 spsk vand
1 tsk fint salt
Hæld melet i en skål. Bland med saltet. Slå æggene ud i en anden skål. Bland dem med olien og 2 spsk vand. Lav en fordybning i melet, hæld ægge/olieblandingen heri.
Ælt dejen, til den er blank, elastisk og lidt sej. Hvis den er for sej tilsættes lidt mere vand. Er den for fugtig tilsættes lidt mere mel. Dejen bliver sejere og nemmere at arbejde med, hvis den får lov at hvile 30 minutter før udrulning, enten på maskine eller med kagerullen.

21. juni 2009

Citronfyldt kylling med grønt

En gang imellem er det rart, at springe over hvor gærdet er lavest, så i dag brugte jeg en færdig grønsagsblanding.

1 stk. kylling
Krydres med salt peber og paprika og fyldes med en citron skåret i både
Findus grillede rodfrugter med timian og basilikum
blandet med
1 stor bøftomat skåret i stykker
1 rødløg i både
5 fed hvidløg
Salt, peber, olie og lidt balsamico
Kommes i et fad, hvor man kan have en rist over, hvor kyllingen skal ligge, og sættes i ovnen, på 190 gr. i 15 min. skru ned på 175 gr. i yderligere 1 time og 15 min.
Server med tzatziki.

En hel kylling er meget til en person, men jeg har dermed også kylling til i morgen, hvor jeg vil spise den med noget fyldt pasta, men det ser du i morgen!

20. juni 2009

Fiskesuppe med rejer og fløde


2 fed hvidløg
1 forårsløg
1 fennikel
1 gulerod
1 stængel blegselleri
1 fennikel
olivenolie
1 dl. tør hvidvin
½ hakket bøftomat uden kerner
3 dl. fiskefond eller hønsefond
havsalt og friskkværnet peber
chilipeber
100 g ørredfileter eller laks
100 g kullerfileter
3 Black tiger rejer
4-5 kæmperejer
en håndfuld grovhakket basilikum
1 dl. fløde

Forret 2-3 pers. hovedret 1 pers.
Skær hvidløg, forårsløg, fennikel, gulerod, og blegselleri i skiver og sauter dem i olivenolie til de er klare.
Hæld hvidvinen ved og lad det koge ind til det halve. Kom tomat og fond og lad det koge 5 min. ved god varme. Smag til med salt, peber og chili.
Skær fisken i mindre stykker og pocher i suppen i 4-5 min. læg rejerne i suppen og lad den simre et par min. tilsæt fløde, basilikum og ærter, kog op og server.

Tilbehør: Flute.

19. juni 2009

Krebinet med champignon,løg og tomat i fløde.


I dag stod den på en krebinet med champignon,løg og tomat i fløde, samt halve bagte kartofler.
Kartofler halveres krydres med salt, peber, oregano og dryppes med olie, sættes i ovnen på 200 gr.
En ½ time senere.
Krebinetten blev krydret og ristet på begge sider, der blev tilsat champignon, løgringe og en tomat skåret i stykkker, det hele ristes på en pande, krydres med salt, peber, paprika og saften af 1 citron alt lægges op på et fad og panden koges af med en lille sjat vand, og ½ dl. fløde, som så hældes ved krebinetten, det hele sættes i ovnen i ca 10 min.
Så skulle det hele være færdig og det arrangeres på en tallerken.

Hurtigt og lækkert
Velbekomme!

17. juni 2009

Smørrebrød med Roastbeef


Jeg havde lige bagt et rugbrød, (rystebrød) så i dag blev det til et stykke smørrebrød med
salatblad
Roastbeef,
remolade,
stegte løg,
syltet agurk,
tomater
og et spejlæg og
en tot brøndkarse

En gang i mellem er det dejligt med smørrebrød, og det er dejligt hurtigt, når kræfterne ikke vil være helt med.

16. juni 2009

Entrecote med grønt i fad!



1 pers.

I en ovnfast skål kommes

1 håndfuld skivede courgette
1 håndfuld hele champignon
1 håndfuld sherrytomater
1 forårsløg i skiver
2 fed hvidløg halverede
små kogte pillede kartofler
1 tot timian hakket
2 kviste rosmarin
1 sjat balsamico
salt og peber
olie

Det hele rodes rundt og stilles i en 200 gr. varm ovn i ½ time, vend det nogle gange undervejs.
Dertil steges en entrecote (bøf af oksefilet) på en pande 1 min på hver side og sætter den i ovnen ca. 5 min. tag den ud og lad den trække på en i mindst 5 min.

Arranger det hele på tallerkenen, smagen i grøntsagerne er fantastisk, og den møre entrecote, sætter prikken over Iet.

Velbekomme!

15. juni 2009

Mandagstema: Barndomsminder

Jeg har masser af barndomsminder, men de er minder, som jeg har med mig, de findes ikke på billeder, de er på min ”harddisk”. Og sådan er det nok for mange!
Der er både gode og dårlige minder, naturligvis.
Jeg har minder om bilture i en Adler, hvor vi tog på skovtur, og der var fest og glade dage.
Jeg husker, da jeg skulle køre min lillebror i søvne hver middag, gud hvor var jeg træt af det, op og ned af indkørslen, da kunne min kærlighed til både ham og min mor, ligge et meget lille sted, men det ændrede sig, da vi blev ældre, vi har leget, og haft mange skøre, sjove, dumme og glade timer sammen, og det har vi stadig.
Jeg husker ferier, hvor jeg var hos min onkel og tante på en gård, det er skønne minder, - og så husker jeg min Bedstemor og Bedstefar, Min Bedstefar og Bedstemor som unge, og havde sikkert kun fået nogle af deres børn, hvoraf der også var tvilliger i blandt.
Der var hyggen, duftene i køkkenet og altid fuldt hus, for man blev jo inviteret og da min far havde mange søskende, og alle var samlet, så skete der noget, jeg husker mændene spille kort, og man reddede sig ekstra lommepenge, for de blev rimelig gavmilde, midt i deres kortspil, jeg husker bedstemor nusse rundt i køkkenet og hun kaldte altid på min mor, når saucen skulle laves, og ja, - det foregik på et rigtig komfur, hvor ilden buldrede.

Bedstefar og Bedstemors hus.


Andre, - har andre minder. Se her

14. juni 2009

Spændende Steak af nakkesteg med tilbehør


1 pers.
Tænd ovnen på 200 gr.
1 majskolbe koges 3-4 min.
1 skive kød, skåret på langs af en nakkesteg
krydr med salt og peber og ristes på en stegepande sammen med
5- 6 halverede champignon
3-4 skiver løg
½ tomat i både
krydr med salt, peber lidt timian og saften af ½ lime
Læg kødet og majskolben op på et fad dryp kolben med olivenolie , dæk kødet med champignon, løg og tomat blandingen lad det stå i ovnen 15-20 min.
Server med ristede kartofler og Tzatziki

Tzatziki
½ Agurk
2 store spsk Græsk youghurt 10% -- 2% er for sjasket!
1 fed hvidløg
salt og peber
Riv agurken og vrid væden godt fra.
Yoghurten tilsættes det knuste hvidløg.
Tilsæt agurken og rør sammen.
Smag til med salt og peber.
Steaken kunne også være oksekød, men så skal den ikke stå i ovnen ret længe, det samme gælder hvis det er et kyllingebryst, som også vil være en dejlig afveksling!

13. juni 2009

Andebryst med grøntsagskompot

Så har jeg igen været i smagenes paradis, det er første, - men absolut ikke sidste gang, at jeg har lavet andebryst og grøntsagskompot på denne måde.

1 pers.
Grøntsags kompot
2 gulerødder i tynde skiver
1 pastinak i tyndeskiver
1 stort løg i små både
4-5 fed hvidløg
1Rød peber i skiver
3 tomater i både
1 kvist rosmarin
2 -3 kviste timian
salt, peber
en sjat æbleeddike
½ dl Balsamico
Ovenstående kommes i en ildfast skål, blandes og sættes i ovnen på 200 gr. 30-45 min. Vendes af og til.

kartofler skæres i både, krydres med salt, peber, paprika og oregano, og der dryppes med olie og vendes i et fad der kan komme i ovnen, hvor de skal være, 30-40 min.

1 andebryst ridses i tern og krydres med salt og peber steges på fedtsiden i 5 min. vendes og steges 3-4 min. så den anden side, sættes i ovnen i 10 min. tage ud og trække i 10 min.
blommesirup

Arranger kompotten midt på tallerkenen (tag det op af skålen med en hulske, da der er meget væske i fadet), skær andebryst i skiver og læg op af kompotten, kartoflerne lægges i den ene side og der lægges en stribe blommesirup i modsatte side, øverst har jeg lagt en tot brøndkarse.
Denne kombination af kompotten, andebryst og blommesirup, er simpelthen fantastisk!
Væsken i fadet fra kompotten kan man selvfølgelig koge ind, og bruge som dyppelse, men jeg havde lyst til lidt sødt, da kompotten har syrligheden.

12. juni 2009

Hamburgerryg med dejligt grønt!


Hambugerryg, spiser jeg sjældent, ikke fordi jeg ikke kan lide det, tværtimod, jeg er vild med det, men det skal være af virkelig god kvalitet, og ikke alt for saltet, desuden skal det ikke være pumpet op til det ukendelige, det skal være som i de rigtig gamle dage, hvor det ikke ligner plastik, når man skærer en skive.
Hamburgerryg har jeg fundet på Torvet.dk
Den blev kogt i 30 min. og trak i 30 min.
Dertil kogte jeg lidt blomkål og ærter, nye kartofler og for at få noget sundt dyppelse, lagde jeg skiftevis tomater og courgette i skiver i en fad, krydrede med salt og peber samt oregano, det blev dryppet med olivenolie, og sat i en 200 gr. varm ovn i 30 min. den væske der dannede sig i fadet hældte jeg over kød og kartofler og grøntsagerne blev lagt op på tallerkenen.
Det smagte vidunderligt!


Resten af hamburgerryggen vil blive brugt til pålæg, og andre sjove ting!

11. juni 2009

En slags landgangsbrød


Da mine kræfter endnu ikke er helt på plads, så laver jeg ind imellem noget der er let at overskue, i stedet for at ringe efter en Pizza, fikser jeg noget selv.
Jeg har næsten altid noget hjemmebagt brød i fryseren, og i dag fandt jeg noget der lignede en flute.
Jeg fandt noget plukket kyllingekød i fryseren, det sker jo, at der er noget til overs, når man har stegt eller kogt en kylling, så i dag blev det til
en flækket flute smurt med tomatpesto,
der blev lagt nogle gode bidder kylling på,
og et forårsløg blev skåret i tynde skiver,
en tomat i skiver blev placeret hen over,
derefter kom der en masse skåret basilikum på og noget
mozzarella blev plukket i stykker og fordelt hen over hele brødet,
nogle skiver bacon blev lagt øverst
og det hele blev dryppet med olie og sat i en 200 gr. varm ovn, efter 5 min. blev det øverste af fluten lagt på, og brødet stod yderligere 5 min i oven som blev skruet op på 220 gr.

10. juni 2009

Pasta med bacon


Dette er efter inspiration af Kulsvier pasta, men uden æg.
Kog pasta, jeg kogte makaroni
Steg nogle bacontern, tilsæt hvidløg efter smag, skær nogle tomat både ud og steg dem med for syrlighedens skyld, tilsæt fløde og parmesan og kog igennem.
Bland den kogte pasta i panden
tilsæt en spsk. skåret basilikum, vend rundt og øs op, riv parmesan over.



En hurtig, mættende og velsmagende pastaret.
Velbekomme!

9. juni 2009

Roser fra haven!

Forleden da vi grillede her hos mig, tog min svigersøn lige et par billeder af mine roser, og så kom han og sagde til mig, om jeg i grunden var klar over hvor flotte roser jeg havde, - jeg må jo indrømme, at jeg ikke har bevæget mig meget rundt i haven, for jeg har det ikke helt perfekt, men billederne fortæller jo, at han har ret.







Jeg tror, at hvis det er ellers vil blive tørvejr, at jeg også vil ud i haven med fotoapparatet, der sker meget lige nu.

8. juni 2009

Fiskesuppe med fiskefiletter og safran!


I dag stod den på fiskesuppe, med hele rødspættefiletter og masser af grønt, og som tilbehør små skiver ristet hjemmebagt flute, smurt med olivenpasta.
1 pers.
2 dl. fiskefond eller hønsefond tilsæt
½ dl. hvidvin
Kog nedenstående i fonden med hvidvin
lidt safran
1 gulerod i tynde skiver
fennikel i tynde skiver skåret fra bunden
½ porre i skrå skiver
salt og peber efter smag
1 spsk hakket timian
1 spsk hakket basilikum
til grøntsagerne er al dente.
---
3 rødspættefiletter rullet sammen
damp dem i lidt vand, salt og lime i mikroovnen, indtil de virker faste.
Rist nogle skiver flute og smør dem med tomatpesto eller olivenpasta, eller måske med alm. pesto.
Læg fiskefiletterne midt på tallerkenen og arranger grøntsagerne rund om hæld suppen over til sidst.
Velbekomme!

Dette er en meget hurtig menu og alligevel i topklasse!
Og lækkert ser det da ud!