29. april 2010

Interessant pandeomelet, med pasta, grønt og ost.

Interessant? Ja, jeg har ikke prøvet at lave den før, - jeg skulle jo først få ideen:)

Og den smagte da bare dejligt!
Jeg havde, som sædvanlig kogt for meget pasta i går, hvor jeg bare fik makaroni vendt i smør, og med masser af krydderurter,
I dag skulle så resten af pastaen bruges, og jeg tænkte, at det måtte kunne bruges i en slags pasta bondeomelet, altså i stedet for kartofler blev der brugt pasta.
tænd ovnen på 180 gr.
Et par skiver oksesteg, eller andre kødrester,skæres i strimler,
1 fed hvidløg i skiver
1 skalotteløg i skiver
1 peber i skiver i
olie
ristes i en sauterpande tilsæt
pastaen vend det rundt og lad det riste lidt, krydr med
chili, frisk eller i flager
salt
og
peber,
2 spsk oregano tilsæt,
½ dåse hakkede tomater,
Spar ikke på krydderierne, retten kan godt tåle noget smag.
pisk 4 æg med
1 dl. fløde krydr med
salt og
peber
Hæld æggemassen over pastablandingen, rod lidt rundt
1 frisk mozzarella plukkes og fordeles over
et drys oregano pynter og smager, samt
noget friskrevet parmesan.
Sæt det hele i ovnen i ca. 20 min.
Arranger og server!

28. april 2010

Det kalder jeg en gave!

For nogen tid siden bestilte jeg magasinet "Gastro", et magasin om mad og vin.
For at finde ud af, om magasinet sagde mig noget, tog jeg et abonnement, som lød "Få 4 numre af gastro + 2 osteknive fra Zwilling for kun 199 kr."

Magasinet lever fuldstændig op til, hvad jeg forventer mig af et mad og vin magasin, faktisk er jeg blevet meget begejstret, så jeg havde bestemt, at det skulle være et af mine magasiner i fremtiden, og så havde jeg faktisk glemt alt om osteknivene, men i dag kom de, knivene - og det kalder jeg en gave, de er smukke, dejlige at holde, virker, og vil se fantastisk ud på et ostebord, for det er der, sættet hører hjemme!

27. april 2010

Kotelet fyldt med hvidløg, persille og citron samt tilbehør

Så er jeg atter klar til at blogge, jeg har fået lyst til igen at eksperimentere, tage billeder, og skrive ned hvad det er jeg gør!
En stor kartoffel vaskes og skæres i både, vendes i olie og krydres med salt, peber, paprika og tørret oregano. Sættes i ovnen i et ovnfast fad på 170 gr.
1tyk svinekotelet lav en lomme fra bunden på koteletten, krydr med salt og
peber

1 fed hvidløg i skiver kommes i kotelet lommen, sammen med
persille, øverst lægges
2 tynde skiver citron, koteletten krydres med
salt
peber og
paprika, samt
citronsaft og lægges på en pande, med
lidt olie, og ristes 10 min. på hver side, ved ikke for stærk varme, de skal jo ikke være sorte.
1 rødløg skæres i både
2 fed hvidløg uden skal, samt
2 tomater i både, og kommes i panden, krydr med
salt og
peber, samt
lidt, men god balsamico,
læg nogle friske krydderurter ved grøntsagerne, jeg brugte
persille, oregano og rosmarin
Sæt panden ovnen på 170 gr. i ca. 20 min.
Og så er det blot at arrangere, og væsken fra panden hældes over koteletten.

Det smagte vidunderligt og var en dejlig start, efter min blogpause.

24. april 2010

Så er bogen »Kvindernes Krig« læst! Her er min anmeldelse!

Endelig en bog, der fortæller om den anden virkelighed i Afghanistan, skrevet af en dansk kvinde, Anne-Cathrine Riebnitzsky, der var i Afghanistan i 14 måneder, både som soldat, og senere som udsending fra det danske udenrigsministerium.
Hun fortæller om kvindernes kamp for at få en værdig hverdag, for dem selv og deres børn.
Hun oplever hverdagen og fremskridtene i det krigshærgede land!
Det er en bog, hvor kvinderne i Afghanistan, sender en stor tak til alle mødre i Danmark, der har sendt en søn/datter i krig i Afghanistan, kvinderne ved, at "De internationale styrker" er deres eneste chance for, at komme af med Taleban!
Kvinderne kæmper også mod undertrykkelse og vold i hjemmet og med hjælp, får de startet systuer, skønhedssaloner m.m.
Kvinderne står sammen for at forbedre deres liv, og det sker på mange planer, der er mange stærke kvinder.
Dette er en bog som bør læses, jeg læste den på ca. et døgn,(283 sider) den var svær at slippe, og endelig kan man læse, at det nytter noget, der sker noget positivt, glædeligt i Afghanistan, jeg syntes, at man ofte kun får det negative at vide, både i aviser, radio og TV.
Bogen er velskrevet, og fortæller flere sider af krigen, både de glædelige og de barske ting, den fortæller om venskab og sorg, men først og fremmest fortæller den om kvindernes Krig!

Bogen »Kvindernes Krig« udkom 25. marts på Politikens Forlag.
Anne-Cathrine Riebnitzsky. Hun blev uddannet på Forfatterskolen i 1998 inden hun blev uddannet som russisktalende sprogofficer i 2003. herunder på den danske ambassade i Moskva. Hun har rejst i over 30 lande, inden hun i 2007 blev udsendt som officer til Helmand for at deltage i opbygningen af det afghanske samfund. Som officer opbyggede hun et netværk af kvinder, som har alt at tabe, hvis Taleban vender tilbage. I 2008 vendte hun tilbage som civil rådgiver ansat af Udenrigsministeriet.

23. april 2010

Oksebøf med skønne krydrede grøntsager

Jeg skulle bare have et eller andet, i en fart, for jeg er blevet fanget af bogen "Kvindernes Krig" af Anne-Cathrine Riebnitzsky og læste til kl. 19.30, og jeg ville jo også se All Stars på 2eren, så nye udenlandske kartofler blev sat over i en gryde,
1 rødløg i smalle både
1 fed hvidløg i skiver
5 tykke skiver courgette
2 blommetomater i både
1 snackpeber i skiver ristes let i noget olie
1 oksebøf lægges på panden sammen med grøntsagerne, det hele krydres med salt og peber
grøntsagerne desuden med chiliflager, vend bøffen og hæld lidt god balsamico over grøntsagerne, ca. 2 cl.
Når bøffen har fået nok tages den af panden, det samme med grøntsagerne, smid nogle friskkogte kartofler på panden og lad dem lige riste lidt.Arranger og server,
Det blev godt nok lavet i en fart, men det blev bare rigtig godt!

22. april 2010

Trøffel Tortelli i basilikumflødesauce og Pæretærte.

Maden i dag er en hurtig sag
Trøffel Tortelli i basilikumflødesauce
Tortelli koges efter anvisning på pakken, der stod fire min. på min pakke.
1 dl. Piskefløde koges op med basilikum, og krydres med salt og peber og
½ dl. reven parmesan, de kogte Tortelli tilsættes og blandes forsigtig, hæld op, og riv lidt parmesan over.
PæretæreJeg brugte
2 dåser pærer af 450 gr. i juice, pærerne skal op i en si, juicen kan drikkes eller smides væk.
1 mørdej frisklavet eller købt, kommes i et tærtefad, bunden prikkes med en gaffel og sættes i 190 gr. varm ovn i 10-15 min. den skal have lidt farve, lad tærtebunden køle lidt af!
Bunden dækkes af reven ren marcipan, pærerne lægges over marcipanen, i et pænt mønster
3 æg piskes sammen med tre spsk råsukker, tilsæt
1 tsk. Vanilla og
1½ dl. mel
og hældes over pærerne
drys med mandelflager bag tærten ca. 25-30 min. på 190 gr.Server evt. med Creme Fraiche, is eller flødeskum

20. april 2010

Helstegt oksefilet med tilbehør

I dag ville jeg forkæles, så den stod på helstegt oksefilet, halve bagte kartofler, tomater og bønner, og jeg smovsede.

Jeg fandt 1 stykke oksefilet i Rema 1000 til 95 kr. for små 1200 gr.
Den blev ridset, på kryds og tværs, og krydret med
salt
peber
og kom i en 220 gr. varm ovn, efter 20 min. skruede jeg ned på 190 gr. hvor den stod i 30 min. derefter trak den i 20 min. under sølvfolie og viskestykke.
Samtidig med at ovnen blev skruet ned, kom et fad i ovnen med halverede bage kartofler og tomater der lige havde fået et kryds i toppen, begge dele var krydret med
salt
peber
kartoflerne fik også paprika
tomaterne fik lidt oregano
Det blev i ovnen efter stegen var taget ud, kartoflerne skulle jo være møre.
Imens kogte jeg en håndfuld friske bønner i letsaltet vand, med et fed hvidløg i kogevandet.
Og så var det da bare at få det hele op på en tallerken, med en stribe balsamicomousse!

Det smagte bare vidunderligt, og var lige det rigtige efter et par dage, hvor madlavning ikke lige var det, jeg var mest vild med.
Nå ja forresten, - kødet var så mørt som smør, og i morgen tror jeg bestemt, at der bliver spist smørrebrød med oksefilet, her i huset.

Det sneer!

April, - er ikke til at stole på, hver dag, tar hun sin nye kjole på.


Billederne er ikke særlig gode, men man kan se snefnug!

19. april 2010

En blandet tallerken!

Jeg havde ikke lyst til noget som helst, alt hvad jeg havde planlagt, duede pludselig ikke, jeg havde ikke lyst noget af det, som jeg normalt elsker, ikke engang pasta kunne friste, men noget skulle jeg jo spise, så jeg lavede en tallerken med lidt af hvert,
lidt icebergsalat
mini agurker skåret i skiver
tomater i skiver
store rejer
2 kogte æg, halverede.
Dressing lavet af
Majonæse
græsk yoghurt
citronsaft
salt
peber
chilli
og så vendte jeg ½ bakke karse i dressingen.
dertil fik jeg kernefyldt rugbrød! Jeg fik spist godt det halve af det der var på tallerkenen, men det er da bedre end ingenting, nå ja, - Fine/katten gad godt hjælpe med rejerne:-)

18. april 2010

Kyllingebryst på to måder.

Man kan i Superbrugsen få kyllingebryst, som ikke er naturel marineret, og det er hvad jeg her har brugt.
I går stegte jeg 2 stk. kyllingebryst krydret med salt, peber, karry, paprika og spidskommen i ovnen, de kom simpelthen i et fad med noget olie, og ind i ovnen på 180 gr. i 20-25 min. Jeg lagde lige et par små tomater med i fadet.
I går kogte jeg ris til, som var blevet blandet med ½ dåse hakkede tomater og en porre, da risen havde suget det meste af vandet, desuden blev det krydret med chili, salt, peber.

Kraften fra fadet med kyllingbryst blev blandet med risen, så det var en nem sauce.
Det var nemt og smagte dejligt! Jeg brugte kun det ene kyllingebryst.
I dag til frokost lavede jeg lige et fyldt Ciabatta, selvfølgelig med det andet kyllingebryst.
På brødet var der tomatpesto, ost, tomat, løg, oregano kyllingebryst i skiver, mozzarella og bacon, det røg i ovnen på 200 gr.

Jeg havde lagt bacon på øverste del indtil at det hele så sprødt og dejligt ud, så samlede jeg brødet,
velbekomme!

17. april 2010

Går du op i dit tøj?

Jeg elsker tøj, især efter jeg er blevet enke, er interessen blevet næsten, som i min yngre dage.
I mange år arbejdede min mand og jeg som ”gale”, og spiste meget uregelmæssig, - man skal ikke tro, at fordi man har valgt, at restaurationsbranchen skulle være ens levevej, at man så kan overholde spisetider, det kan man ikke, og slet ikke som selvstændig, - selvfølgelig interesserede jeg mig for mit tøj, men det kom noget langt nede på listen af vigtige ting, måske fordi, at der var kommet lidt for meget på sidebenene:-) sikkert på grund af de uregelmæssige spisetider, - for når tøjet ikke vil sidde, som man nu mener det skal, så kan det let blive noget af en pestilens, at købe nyt.
Nu er jeg ikke længere så godt polstret, så nu sidder tøjet som jeg vil, at det skal, så interessen er igen i fuld flor, og det kan selvfølgelig være både godt og dårligt, godt fordi, at det giver selvtillid, og det er meget vigtigt, især når man bliver ældre, og det almindelige forfald ikke kan skjules uden, af man frekventerer plastikkirurgen, og det har jeg ikke planer om, dårligt - fordi det ikke ligefrem er billigt, for jo ældre man bliver, jo bedre kvalitet forventer man, sådan er det i hvert fald for mig, jeg er blevet vild med skønne stoffer og skønt strik.
Hvordan har du det med dit tøj!

Billederne er fra min ynglings tøjbutik på nettet Peter Hahn

16. april 2010

Gnocchi i kødsauce

Her er en ret som tager lidt tid, men hvis du har modet, så vil du få et måltid, noget anderledes end alm. Pasta og kødsauce, man kan købe Gnocchi, de smager udmærket.

Kødsauce
1 stort løg i kvarte ringe ristes i lidt
olie sammen med
2 fed hvidløg i skiver,
300-400 gr. magert oksehakkekød tilsættes enten i små klumper eller smuldret,
tilsæt 1 gulerod i små tern
1 dl. rødvin, og kog det næsten væk, tilsæt
1 dåse hakkede tomater og
1 spsk. tomatpure, krydr med
salt
peber
paprika
chili, frisk eller i flager
timian - spar ikke på krydderierne!
2½ dl. vand tilsættes
Lad det hele koge på et svagt blus i 45 min.
Jeg rundede kødsaucen af med lidt fløde.
Gnocchi
500 g melede kartofler
1 æg + 1 blomme
35 g smør
125 g hvedemel
salt
peber
50-75 g reven parmesan
Kartoflerne koges, pureres og passeres gennem en si.
Tilsæt de øvrige ingredienser.
Rul dejen ud i en 1 cm tyk rulle og skær ud i 2 cm lange stykker.
Hvert enkelt stykke dej trykkes til med en gaffel.
Gnocchierne Pocheres ca.2 min. minutter i letsaltet vand.
Så kom de færdige Gnocchi i selve kødsaucen og blev lige kogt op, riv evt. lidt frisk parmesan over retten.

15. april 2010

Aftensmaden i dag blev salat

Jeg ville se forestillingen fra Det kongelige teater, i anledningen af Dronning Margrethes fødselsdag i morgen, og da jeg var så smart, at falde i søvn på sofaen og først vågnede kl. 19,35, så måtte der laves noget koldt mad, så valget faldt på salat og parmaskinke samt flute, og det blev da slet ikke så ringe endda.
Det var dejligt at sidde og spise stille og roligt under en del af forestillingen.
Det kræver ingen opskrift, men jeg syntes da lige at et billede eller tre, vil være på sin plads.

Det er ikke min skyld:)

I går var jeg på gigthospitalet i Gråsten for at lære, at give mig selv medicin med en sprøjte, det gik meget godt, jeg er ikke bange for sprøjter, og jeg kan åbenbart også godt selv klare det.

Jeg havde min veninde med, for jeg ville, at hun så hvordan det skulle gøres, hvis jeg en dag ikke kan få mine fingre til at makke ret, er det rart, at hun kan hjælpe.
Medicinen er den samme som jeg hidtil har fået i tabletform, men de mener, at der er en rimelig chance for, at jeg vil få mindre bivirkninger på denne måde, men det må nu komme an på en prøve, kvalmen var der i hvert fald i går aftes, men en sprøjte kan man ikke bedømme det ud fra, jeg vil give det en fair chance.
Af bivirkninger kendes officielt
Nedsat appetit.
Mundbetændelse, fordøjelsesbesvær, kvalme, påvirkning af leverens funktion
Træthed, døsighed.
Diarré.
Lungebetændelse.
Påvirkning af knoglemarven med øget tendens til infektioner pga. mangel på hvide blodlegemer, træthed og svimmelhed pga. mangel på røde blodlegemer og øget tendens til blødninger pga. mangel på blodplader.
Hovedpine.
Hududslæt, hudkløe.

Når man sådan ser det på skrift, ser det altså voldsomt ud, men jeg gik det lige igennem, og kan se, at jeg vist kun mangler, at kæmpe med
Mundbetændelse,
fordøjelsesbesvær,
Lungebetændelse.
Øget tendens til blødninger pga. mangel på blodplader.
Så dem kan jeg trække fra, men der er meget tilbage, jeg har ikke alle gener på en gang, det varierer, men trætheden, den er ret konstant.
De øvrige bivirkninger kommer og går.
Det er ikke for at beklage mig, at jeg skriver dette, det er fordi jeg ofte lige noterer, ”at mine kræfter er små, og at maden skulle være hurtig og nem”, og man kan da godt få en ide om, at det er lidt ofte, hvilket jeg også syntes det er, men det er ikke min skyld, det er medicinens skyld:)
Gråsten havn!

14. april 2010

Laks med let grønt

Jeg havde lyst til fisk i dag, og det blev laks, grøntsagerne blev valgt, efter et kik i grøntsags skuffen
1 stykke laks uden skind lægges i et fad med
olie
forårsløg i 2 cm stykker lægges ved siden af laksen sammen med
½ løg i både,
cocktailtomater og
syltede grillede pebre, tilsæt
½ dl. hvidvin krydr med
salt
persille, læg
1 skive smør på laksen og et par klatter over det grønne:)
2 skiver citron, lægges på laksen
Sæt fadet i oven på 180 gr. i ca. 20 min.

Jeg havde nogle store kogte kartofler, som jeg delte, krydrede og satte ind i ovnen på et fad som havde fået lidt olie, men små aspargeskartofler ville også være lækkert.

Det smagte virkelig skønt.

13. april 2010

Pizza med grøntsager og lufttørret oksekød.

Jeg fik da bare lyst til en pizza, og kikkede lidt rundt i køleskab og fryser, det var i fryseren, at jeg fandt hvad jeg søgte, da der lå en masse sjatter med forskellige grøntsager, så jeg bestemte mig til, at de sjatter fint kunne bruges til min pizza, og så fik jeg ryddet op i fryseren.

Pizza, hjemmelavet bund eller købt, jeg brugte en købt
Jeg brugte i følgende rækkefølge
tomatpesto på bunden
reven ost
et pænt drys oregano
3-400 gr. blandede grøntsager gerne fra frost, koges lige op, og køles af i koldt vand, jeg brugte blomkål gulerødder i tynde pinde, bønner og rød peber
1 stor håndfuld oliven
6-8 skiver lufttørret oksekød (et italiensk produkt)rives i stykker og fordeles
1 stor tomat i skiver
løg i ringe
1 frisk bøffelmozzarella plukkes i stykker og fordeles
et pænt drys oregano og lidt olivenolie på toppen
Den blev sat i en 225 gr. varm ovn på en omvendt bageplade i ca. 15-20 min.
Det var skønt, og dejlig anderledes i forhold til, hvad jeg normalt kommer på en pizza, den tåler bestemt gentagelse.
Uden oksekødet vil pizzaen egne sig fint til vegetareren!

12. april 2010

Superenkel pastaret

I dag var det igen en af de dage, hvor det bare skulle være nemt og hurtigt, for mine kræfter var ikke store, men helt ærlig, da jeg havde spist, fik jeg det faktisk bedre, så det er da en fin "bivirkning"

En pakke friske Tortelli med det fyld du har lyst til, mine var med valnødder og gorgonzola
olie kommes i en pande
1 skalotteløg finthakket og
1 fed hvidløg hakket ristes let og der tilsættes
1 tynd kotelet i strimler, rist dem og krydr med
salt
peber
timian
chili eller hvad du har lyst til, tilsæt
1 stor tomat skåret i ikke for små stykker, kog igennem, tilsæt
basilikum og
1 dl. fløde og
1 tsk. tomatpure, kog igennem
vend de kogte Tortelli i panden varm igennem og server, evt. med
friskrevet parmesan

Sådan, så kan det altså ikke blive meget nemmere, hvis man da ikke bare spiser de fyldte pasta uden sauce.

Svinekam med lækkert tilbehør

Jeg havde i Superbrugsen købt en hel svinekam, jeg var på jagt efter koteletter, men så lå de hele svinekam der i disken til en flad 100 kr. seddel, så jeg valgte en, der er mange koteletter i sådan en svinekam:) men det var nu også en af de få ting, dette stykke kød jeg købte, egner sig til, for der var overhovedet ingen fedt under sværen, og lidt fedt skal der altså til, for at få en flot svær, jeg prøvede alligevel at få lidt andet ud af kødet, og det blev nu slet ikke så ringe, faktisk blev det saftigt og lækkert.

Jeg skar et stykke på 20 cm, af stegen og smed det i ovnen, gnedet med noget salt, - jeg havde bestemt at sværen skulle af, men først efter turen i ovnen, for at holde lidt på saften i kødet, sådan et stykke bliver let tør.
Så stegen fik tre kvarter i ovnen på 190 gr. - en klase tomater og en håndfuld oliven blev krydret med salt, peber, timian og rosmarin, og kom i ovnen i et lille fad, da der var en halv time tilbage nogle store kogte kartofler blev halveret og kom i fadet med kødet så de kunne suge lidt af den kraft fra stegen, det sidste kvarter
Jeg hev sværen af stegen, skar et par tykke skiver, kogte lidt bønner, samt lavede lidt Grov Taziki
skær 1½-2 cm. høje stykker agurk i pinde, blandes med
græsk yoghurt, salt, friskværnet peber, chili, lidt citronsaft og hvidløg, som blev arrangeret på tallerkenen, sammen med tomater og oliven, bønner og kartoflerne.

Jeg vendte kødet med bunden op, da jeg arrangerede det på tallerkenen, det så pænest ud:)
Jeg lagde lidt balcamicomousse forrest på tallerkenen, i stedet for sauce.
Resten af den lille steg, bliver skåret op til pålæg, og lagt i fryseren i lag med papir imellem, så det er nemt at tage op, når jeg mangler lidt pålæg.