31. maj 2010

Tortellini Carbonara i selskab med spinat - og link til Madbevægelsen!

Aftensmaden i går stod på fyldt pasta, og som I ved, så elsker jeg pasta, jeg plejer dog ikke at købe nogen med kød, men de smagte faktisk rigtig godt, så det er vist ikke sidste gang, at de bliver købt.

1 pakke frisk Tortellini Carbonara blev kogt,
100 gr. frisk spinat blev dampet, til det faldt sammen, og i en gryde kommes
1 dl. fløde, sammen med
en stor tomat i tern, krydr med
lidt knust hvidløg
salt, og
peber, og kog godt igennem,
tilsæt den dampede spinat og pastaen, samt
reven parmesan, varm igennem og server!
Prøv at klikke på dette link og se hvad Madbevægelsen handler om
Madbevægelsen

Nyt layout!


Jeg måtte altså ændre udseende på min blog, jeg syntes den var blevet for mørk, og jeg er mest til hvide/lyse farver, jeg syntes i øvrigt, at det gamle udseende, gjorde bloggen for rodet, - hvis I forstår:) Desuden syntes jeg, at mad er farverigt i sig selv, hvilket logoet så sandelig, er bevis for:)
Håber I kan lide det nye layout!

30. maj 2010

Ide til en hurtig middag, kyllingekrebinet med ratatouille

I går aftes stod menuen på en kyllingekrebinet, med rester af den grove ratatouille fra forleden, så der er naturigvis ingen opskrift i dag, men blot en ide til en lækker hurtig middag.

Jeg varmede ratatouillen igennem, og krebinetten fik foruden krydderier også lidt limesaft da den havde stegt ca. 5 min. på hver side, altså inden den er stegt helt færdig, og det gør altså underværker!
Nå ja, nye kartofler satte prikken over i`et.
Det er en lækker balsamicomousse, der ligger foran på tallerkenen.

28. maj 2010

Mozzarellagratineret Kotelet med, - sådan lidt af hvert!

I dag skulle det bare være smagfuldt, hurtigt og nemt at have med at gøre, dette blev resultatet.

I to fade hældes
lidt olivenolie
1 kotelet, vendt i olie og krydret med
salt
peber
chili
hvidløg, ristes lige hurtig på en pande, derefter lægges den i det ene ovnfaste fad, sammen med
2 halverede kartofler krydret med
salt
peber
oregano, sammen med
en lille klase små tomater
I det andet fad lægges
to store champignon, som er fyldt med
kryddersmør, og
lidt presset lime, og over smørret lægges noget
lufttørret skinke. Derudover lægges
et par både løg i fadet, dryppet med
lidt balsamico.
Det hele stilles i en 180 gr. varm ovn i ca.30 min.
ca. 10-15 min. før at det hele er færdig lægges
en skive mozzarella oven på koteletten.

27. maj 2010

Kyllingebryst med en grov ratatouille

I dag havde jeg igen fået fat i kyllingebryst uden tilsætningsstoffer, så det blev en del af menuen, derudover lavede jeg en grov ratatouille med balsamico, og lidt ristede kartofler.
½ gourget i store tern
½ aubergine i store tern
1 rødløg i både
2 små pebre i store tern
1 stort fed hvidløg i skiver
lidt chili
2 tomater i både, ovenstående kommes i et ovnfast fad, sammen med noget
olie,
1 pæn sjat balsamico og krydres med
salt og peber samt
rosmarin
Fadet sættes i ovnen på 190 gr. i 45 min.
efter 15 min. skal nedenstående i ovnen.
1 kyllingebryst krydres med
salt
peber
chili og
citronsaft og lægges i et lille ovnfast fad,
lidt olie og
1 håndfuld kogte krydrede kartofler.

Hold da helt op, hvor smagte det godt, den grove ratatouille var simpelthen perfekt.
Jeg har noget tilbage af ratatouillen, og den vil jeg bruge i morgen til frokost.

26. maj 2010

Parpadelle con Carne!

Ja så står den atter på pasta, denne gang med den skønneste "kød" sauce, simpelthen vidunderligt.
1 pers.
150 gr. oksefilet i strimler
olivenolie,
1 tyk skive bacon i tern
1lille hakket løg,
½ fed hakket hvidløg
1 tsk. Mel
½ gl. vin
vineddike,
1 dl. fond
koncentreret tomatpuré,
salt,
peber,
rosmarin,
timian,
1 tomat i tern
150 gr. Parpadelle
parmesan.
Hakket løg og hvidløg gyldnes sammen med bacon i tern i olivenolie, kødet tilsættes, drysses let med mel og brunes. Herefter tilsættes den friskhakkede rosmarin og timian og en lille sjat vineddike og ½ gl. vin samt tomatpure. Når saucen er reduceret, tilsættes fond og tomaten i tern, og lad det hele simre 20-30 min. Krydr med salt og peber.
Imens det står og simrer, koges Parpadelle pastaen, sørg for, at pastaen koges i kogende vand, det skal ikke bare simre.
De friskkogte Parpadelle blandes med oksesaucen, varmes igennem og serveres med revet parmesan.

25. maj 2010

Spansk fiskeret: Fiskefileter med mandelsauce

Dette er en lækker spansk fiskeret, Billedet er ikke særlig godt, men det giver dog en ide om udseendet Opskriften er beregnet til 2 pers.
2 spsk. olivenolie
½ dl. finthakket løg
½ spsk. finthakket hvidløg
25 gr. smuttede, malede mandler
1/2 dl. brødkrummer
2 dl. hakkede dåse tomater
3 spsk. citronsaft
1 tsk salt
350 gr. Kulmule eller torskefileter
75 gr. ristede mandelsnitter
2 spsk. finthakket persille
Varm olien op i en dyb pande, tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege i 5 min. til løgene er bløde.
Tilsæt de malede mandler og brødkrummer, rør det sammen og hæld tomaterne i. Kog igennem det skal være tyktflydende.
Bring 1 1/2 l. vand i kog sammen med 2 spsk. citronsaft og saltet. Læg fiskefileterne i lagen, gerne i en fiskekedel med rist, og kog 4-5 min, ved svag varme.
Flyt fisken over på et fad, (ingen væske). Kog mandelmassen op med resten af citronsaft og 1 dl. fiskelage. Skal stadig være tyktflydende. Hæld saucen over fisken, - drys med de ristede mandler og pynt med persillen.
Server straks med godt brød

24. maj 2010

Gnocchi al sugo, på min måde!

Jeg havde købt en pakke gnocchi i Tyskland forleden, og da jeg har spist kød i dag (Baconburger),syntes jeg, at lidt vegetarmad ikke var så tosset.

Kog gnocchi i letsaltet vand, de er færdig når de stiger til toppen, hæld dem i en si
½ rødløg i små tern klares i en gryde i lidt
olie, tilsæt
1 fed hvidløg finthakket, samt
1 stor bøftomat i små tern
1 stor grillet syltet peber i tern
chili efter smag, kog godt igennem og krydr med
salt og
peber, vend
1 håndfuld skåret basilikum i, og vend gnocchi rund i sugo’enHæld blandingen op i en dyb tallerken og riv noget parmesan over.
Hvis du selv vil lave gnocchi, så er opskriften her:
Gnocchi
500 g melede kartofler
1 æg + 1 blomme
35 g smør
125 g hvedemel
salt
peber
50-75 g reven parmesan
Kartoflerne koges, pureres og passeres gennem en si.
Tilsæt de øvrige ingredienser.
Rul dejen ud i en 1 cm tyk rulle og skær ud i 2 cm lange stykker.
Hvert enkelt stykke dej trykkes til med en gaffel.
Gnocchierne Pocheres ca.2 min. minutter i letsaltet vand.

Frokost: Bacon "burger"

Jeg havde bare sådan en lyst til noget med bacon, og så blev denne tallerkens indhold sat sammen med denne og vupti, så fik jeg bare den skønneste bacon "burger" i mands minde:)

23. maj 2010

Poussin med bagt tomat og champignon samt salat

I dag ville jeg have grillet, men det blev udsat, for jeg gad ikke grille til mig selv, og min veninde følte sig ikke særlig godt tilpas, hun har skiftevis kulde og hedeture, så i stedet kom der en poussin på menuen, og det blev bare så godt!

1 poussin krydres indvendig med
salt, og
¼ lime lægges ind i Poussinen sammen med
en stilk rosmarin, og udvendig krydres med
salt
peber
paprika, og lægges i et olieret ovnfast fad, sammen med
1 stor tomat og
1 stor champignon, i tomaten laves et kryds i toppen og i begge blev der lagt en klat
kryddersmør, lavet af
smør
salt
peber
lime
hvidløg
oregano,
Fadet sættes i ovnen på 180 gr. ca. 40-45 min.
Salat laves af noget
strimlet sprød salat
agurk i pinde
rød peber i tern
Dressing laves af
Græsk yoghurt
Hvidløg
citronsaft
salt
peber
chili
Salat og dressing blandes og stilles i køleskabet, så det kan trække lidt.

Arranger og server, gerne med godt brød til

22. maj 2010

Varm tomat salat med Mozzarella


Som du kan se, blev nogle af tomaterne fra det tidligere indlæg, brugt i denne varme tomatsalat.
200 g blandede tomater,
1 spsk. olivenolie
½ tsk. flage salt
1 fed hvidløg hakket
150 g mozzarellaost
2-3 skiver tørret skinke i mindre stykker
frisk basilikum, groft hakket
Oliven efter behag
3-5 soltørrede tomater i strimler
lidt tørret oregano
De små tomater skal halveres, de store skæres i både
Tomaterne blandes med olivenolie, det hakkede hvidløg og salt og peber. Sæt dem i ovnen, på 180 gr. i 15 min.
Fordel skinken over tomaterne.
fordel basilikum
Del mozzarellaen i stykker og fordel den over tomaterne, tilsæt oliven og soltørrede tomater i strimler, riv parmesan over, et drys oregano, gør det bestemt ikke ringere, sæt fadet i ovnen i yderligere 8-10 min. Så enkelt og bare så lækkert!
Server brød til, den kraft der samler sig i bunden smager vidunderligt, og er lige til at suge op med noget godt brød.

Tomater i mange farver og former

Min tomathøst i går, i et stort supermarked i Tyskland i går!


Man bliver faktisk i godt humør, når man går rundt i sådan en grøntafdeling, og skal passe på, at man ikke køber mere end man kan nå at bruge, inden "sidste udløbsdato":)
Jeg fik flere andre grøntsager, men jeg syntes, at tomaterne skulle vises frem, inden jeg begyndte på at lave noget ud af dem!

20. maj 2010

En slags fadkoteletter

Jeg havde et par ikke særlig tykke svinekoteletter, som jeg syntes skulle bruges, og da jeg er i en periode, hvor chili og hvidløg er et must for mig, eller i hvert fald noget der smager af noget, så var beslutningen hurtig taget.
Koteletterne blev krydret med
chiliflager,
salt og
peber, og blev hurtigt ristet på begge sider på en pande, i
olivenolie, derefter kom de op i et fad, sammen med
4 fed hvidløg
1 stor tomat i kvarter
1 rødløg i kvarter, grøntsagerne fik lige
lidt balsamico, og koteletterne fik
lidt limesaft fra ½ lime, derudover kom der
kogte kartofler i fadet, de blev lige vendt på panden, som koteletterne var blevet ristet på, hvilket gav en fin start inden de kom i fadet til det øvrige.
Fadet kom i ovnen på 190 gr. i 25 min. og det hele blev bare perfekt.

19. maj 2010

Peberbeef

Jeg var simpelthen blevet "syg" efter noget "rødt" kød, det var bare nødvendigt, at lave en menu med en stor steak som hovedperson, og den skulle bare vendes og drejes i peber, jeg bløder menuen lidt op med noget salat og lidt nye kartofler.

1 oksesteak af oksefilet vendes i
grov kværnet peber og krydres med
salt, bøffen steges i
lidt smør og
olie, - ca. 2-3 min på hver side,
SLUK FOR EMHÆTTEN inden du flamberer!
1-2 cl cognac hældes over bøffen, sæt ild til, ryst panden lidt, læg bøffen på en tallerken, tilsæt
1dl. oksefond på panden, kog ind, tilsæt
1 tsk. tomatpure og
1 dl. fløde, kog godt igennem bøffen kan lige varmes i saucen,

Server med salat og nye kartofler.
Nøj, hvor var det bare godt, og hvor jeg dog havde savnet det, og det er såmen ikke fordi, at jeg ikke havde kødet i fryseren, næ, nej - jeg havde bestemt mig til, at jeg lige skulle passe lidt på med det røde kød, det er vist ikke særlig smart, når man har gigt, men så længe vil jeg ikke vente igen, man får jo abstinenser:)

18. maj 2010

Skovbærkage med mandel.

I dag havde jeg rester fra i går, hvor jeg stegte en hel kylling, men jeg blev enig med mig selv om, at lidt kage ikke var af vejen, så dermed blev det til denne kage.
Jeg kører det hele på min røremaskine.
3 hele æg røres sammen med
150 gr. rørsukker indtil at det er meget cremet, ligesom en æggesnaps, sigt
250 gr. mel, hvori der er
1 stor tsk. Vanilla og
1 stor tsk. bagepulver i dejen, rør mel blandingen i dejen og hæld dejen op i en stor smurt tærtefad
drys bær over kagen,
ca. 200 gr. jeg brugte en frossen blanding Skovbær, og de lå kun 20 min. inden jeg brugte dem,
drys det hele med Moscova sukker, (det giver en flot overflade) og
en pæn håndfuld mandelflager:
Sæt kagen i oven på 175 gr. i ca. 40 min.
Kagen med en klat Creme Fraiche til, så er det en himmerigsmundfuld!

17. maj 2010

Ovnstegt Kylling med hvad jeg nu havde lyst til!

Jeg får mange ideer til tilbehør, jeg er nødt til at prøve det af, ellers går jeg bare og tænker på det hele tiden, og det jeg fandt på i dag, smagte simpelthen skønt, og kyllingen var meget saftig og smagfuld!

Så i et ovnfast fad placeres
1 1400 gr. kylling, der krydres indvendig med
salt og
peber, derefter fyldes kyllingen med
lime både, og
en kvist rosmarin, udvendig krydres med
salt
peber
paprika,
Portobello svampe lægges ved siden af kyllingen sammen med
tomater der lige får et kryds i toppen og krydres med
salt og
peber samt
oregano, og
en klat smør på toppen,
1 helt hvidløg, hvor toppen er skåret væk
i et andet fad kom der
halverede bage kartofler
1 rød snack peber i strimler, der lige får
lidt balsamico
Det hele kom ind i ovnen på 175 gr. i 1½ time.

Udover ovenstående lavede jeg en portion
Grov Taziki
skær 2½ cm. høje stykker agurk i pinde, blandes med
græsk yoghurt,
salt,
friskværnet peber,
lidt limesaft og
hvidløg.

16. maj 2010

Ristede Tigerrejer og salat.

Jeg fik lyst til salat og rejer, det er nemt at gå til, og det var, hvad jeg kunne klare i dag, men det er med dejlige store tigerrejer.
5 kæmpe store tigerrejer
skallen pilles af, tarmen fjernes, og rejen skæres næsten igennem, ristes på panden, og
saften af ½ citron, presses over rejerne
Salat
1 stor avocado i tern
saften af 1/4 citron, blandes med avocado
5-6 cocktail tomater i kvarter
¼ melon i tern
hjertesalat i skiver
Salaten lægges på tallerkenen og resten blandes sammen og lægges på salaten
Dressing
3 spsk. græsk yoghurt blandes med
2 spsk majonæse og
2 spsk. Ketchup
Saften af 1/4 citron blandes i dressingen, krydr med
salt
peber
chili

Lægges over salatblandingen og rejerne fordeles rundt på tallerkenen.
Dertil flute.

Ovnstegt kyllingebryst med grønt og kartoffelbåde.

Jeg har flyttet dagen, hvor jeg skal have min medicin pr. sprøjte, for der går alt for mange hverdage tabt, på grund af bivirkninger, så jeg tog sprøjten lørdag og så skulle jeg gerne, med lidt held, være nogenlunde frisk igen på tirsdag, - ja det er lidt træls, at man skal tænke sådan, de bivirkninger er altså for meget af det gode, og jeg er ikke specielt sart, men det er mere end jeg syntes, jeg kan overskue!

Så det blev til et ovnstegt, godt krydret kyllingebryst med lidt af hvert fra grøntsagsboxen, peber, tomat, courget og løg, som blev stegt med, et par citonbåde blev lagt over kyllingebrystet, og så kom det hele i ovnen på 180 gr. i ca. 25 min. på et andet fad kom der kartoffelbåde, smurt godt ind i olie og krydderier, og de kom ind samtidig med fadet med kyllingebryst og grønt, dertil en enkel tomatsalat.
Nå ja, jeg havde jo noget Tiramisu tilbage fra fredag, så det blev også til dessert:)

14. maj 2010

Jomfruhummer – Fyldt mørbrad – Tiramisu - 3 retters menu:

Min veninde og jeg, hyggede os med en lille lækker 3 retters menu!
Eftersom at jeg fik jomfruhummer hjem fra Skagensfood, og min veninde aldrig havde fået dem serveret hele, var de ligesom selvskrevne, men hun insisterede på tre retter, - jeg tror, at hun var lidt bange for de hele jomfruhummere, og ikke ville gå sulten fra bordet,:) så jeg satte denne menu sammen! - Birthe var nu ret begejstret, for hele menuen, og det var jeg også!
Som man kan se, så er det en menu der kan forberedes i forvejen, så man skal ikke stå i køkkenet hele tiden.
Bemærk, at desserten kræver en del tid i køleskabet, så lav den evt. dagen før.
FORRET
Jomfruhummer med kryddersmør
Beregn som forret 5-6 stk. per person
Lidt tørret oregano
lidt frisk basilikum,
saft fra 1/2 citron,
1/2 fed hvidløg,
1 finthakket tomat
salt og peber blandes med
blødt smør
Del halepartiet på den lange led, med en kniv og fjern den sorte streng (tarm). Læg dem på en rist over en bradepande.
Fordel smørret på halestykkerne, nu kan de sættes i køleskabet, indtil 15 min. før de skal bruges) bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 12-15 min. afhængig af størrelse.
Serveres med citronbåde og flute

HOVEDRET
Fyldt mørbrad med Serrano skinke.

2-3 pers.
1 svinemørbrad renses for sener og flækkes op på langs, (ikke helt igennem!)
1 lille løg i tern klares i olie, tilsæt
1 Portobello svamp i tern (eller et par champignon)
1 lille tomat i tern
1 hvidløg i skiver, krydres med
lidt chili i flager
salt
peber og
tørret oregano og
lidt limesaft
Ovenstående køles af og fyldes i mørbraden,
mørbraden lukkes, krydres med
lidt salt og
peber og omvikles med
Serrano skinke, læg mørbraden i et ovnfast fad, sammen med
1 glas grillet peber med hvidløg
½ courgette i halverede tykke skiver,
1 rødløg i smalle både
2 tomater i kvarter, krydr med
salt
peber
to kviste rosmarin lægges over grøntsagerne
Nu kan fadet sættes i køleskabet til det skal i ovnen,
hæld en sjat hvid balsamico over grøntsagerne
sæt fadet i ovnen på 180 gr. i 25 min.
Jeg servede kun flute til.

DESSERT
Tiramisu

Der er til 4 -5 per.
Jeg regnede med at den blev god, så lidt rester til i morgen, er ikke at kimse af:)
300 gr. mascarpone
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g. flormelis
Marven fra en 1 vaniljestang
2 dl. piskefløde
3 pasteuriserede æggehvider
Ladyfingers ca. 200 gr.(Savoiardi kiks)
1½ dl. Stærk kaffe
ca. ½ dl. Marsala likør
Usødet kakao eller reven chokolade
Æggeblommerne piskes med flormelis og vaniljekornene til æggesnaps.
Blandes i mascarpone.
Piskefløden piskes (ikke for fast)
æggehviderne piskes til de er stive.
Flødeskum og æggehviderne vendes i mascarponen. Kiksene dyppes i kaffen og lægges i bunden af et firkantet fad.
Likøren dryppes forsigtig over kiksene så et lag mascarpone creme igen kiks dyppet i kaffe, dryppes med likør, og til sidst mascarpone creme.
Desserten står i køleskab natten over, og inden serveringen sigtes der kakao over det hele.

Det er dejlig måde at lave mad på, forretten og hovedretten skulle i ovnen, - og desserten skulle bare drysses med kakao, og man har masser af tid til at snakke med sine gæster.

13. maj 2010

Tortellini med skinke i Gorgonzolasauce

Jo, - man kan godt spise pasta to dage i træk, - jeg kan i hvert fald!

1 pakke frisk Tortellini koges i 3 min. og hældes op i en si, gem 1 dl. af kogevandet,
Pastaen hældes i en tærteform
kom olie i en gryde
½ rødløg klares i olien ved svag varme
1 tomat i små tern tilsættes og
1 dl. af pastavandet tilsættes samt
2 store spsk. gorgonzola (den milde cremet)
Pisk igennem og kog op, tilsæt
½ dl. fløde og
½ dl. skåret frisk basilikum, kog igennem, saucen hældes over tortellinien og dækkes med
baconskiver, sættes i en 180 gr. varm ovn til baconen er sprød.
Velbekomme!

12. maj 2010

Kyllingekrebinet med pasta i basilikum-tomatsauce

I dag blev det en krebinet af kyllingehak, dertil pasta

Kog pasta al dente, - gem noget af kogevandet.
200 gr. kyllingekød formes til en krebinet, og krydres med
salt
peber
chiliflager og
hvidløg, steges på hver side 3 min. og der presses
saften af 1/4 citron over krebinetten, steg yderligere 3-4 min. på hver side, tilsæt
1-2 tomater i tern og
1 spsk. tomatpure, tilsæt
1 dl. hvidvin
1 dl. af pastavandet, og kog det halve væk, tilsæt
1 dl. fløde, kog igennem, smag til med
salt,
peber tilsæt
1 håndfuld skåret basilikum
pastaen hældes op i panden og det hele varmes igennem.

Og så kan der serveres!

Fyldt lukket Ciabatta

I dag er det ikke nogen opskrift, men simpelthen bare en ide til, hvordan en hurtig, doven aftensmad kan se ud. Indholdet er vist let at se.Og jo, man kunne godt gabe over brødet:)
Det fik blot et ordentlig tryk, og så var det klaret, men det var ikke helt så fotogent mere, så det undlod jeg at tage et billede af:)
OBS: bunden med fyldet kom først i ovnen, på 190 gr. indtil det begyndte at se rigtigt ud, så kom toppen ind, og lagt oven på fyldet, så den kunne blive lidt crispy på oversiden.

10. maj 2010

En slags Kylling frikasse!

Jeg fik bare sådan en lyst til nogle af de friske grøntsager, som lå og fristede i supermarkedet, og da der samtidig var kyllingebryst uden naturel marinade, jamen så blev denne ret lige tænkt, - og lavet!
1 stk. kyllingebryst koges 10 min. i en
¼ l hønsefond, der er krydret med
salt og
peber, tilsæt derefter
5-6 små nye gulerødder, kog 5 min. tilsæt
nogle buketter blomkål kog 5 min.
En jævning laves af
1 spsk. mel og
½ dl. vand, der rystes sammen og hældes igennem en si, ned i gryden, mens der røres, kog ordentlig igennem, det må gerne koge lidt ind, tilsæt
kogte pillede kartofler,
3-4 hvide eller grønne asparges i 5 cm. stykker, samt
½ dl. fløde og
½ dl. skåret basilikum
Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft
1½ dl. Ærter i saucen, - kog igennem.

Og så er det bare at få det op på en tallerken, jeg syntes godt nok, at det så voldsomt ud med alt det sauce, men der var ikke en dråbe sauce tilbage på tallerkenen da jeg var færdig.
Det smagte vidunderligt!

Laks og rejer i det grønne

Aftenens ret blev en gang laks med rejer og stuvet spinat.

Et stykke laks, delt i to og
3 store tigerrejer ristes på panden, og krydres med
salt
peber
Spinat dampes og vandet hældes fra
fløde tilsættes, og koges igennem, krydr med
salt
peber og
muskat

kogte pillede kartofler passer fint til
Citronbåde gør gavn.