17. april 2012

Laksefarseret rødspætte med purløgssauce

Her er en skøn måde at servere rødspættefileter på!
200 g laks
2 dl fiskefond
2 dl hvidvin
1 dl fløde
1 bundt purløg
salt og peber
1 stk skalotteløg
2 stk tomater
300 g spinat frisk
1 stk smørklat
400 g rødspætte



Krydre fileterne med salt og peber. Skær laksen i tynde skiver og læg et lag ovenpå fileterne og rul dem sammen. Læg rullerne i et fad og tilsæt fond og hvidvin. Overdæk med folie og damp dem i en varm ovn ved 180 grader i 10-12 min.

Purløgssauce: Hæld væden fra fisken op i en gryde og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fløde og lad det kog op igen. Jævn evt. med maizena. Smag til med salt og peber, og tilsæt sidst masser af hakket purløg.

Spinat/tomat sauté: Kernerne fra tomaterne fjernes og kødet skæres i strimler. Løget hakkes meget fint. Smelt smørret i en gryde, tilsæt løg, tomat og spinat ( frosne spinatblade kan også benyttes) og sautér det hele i ca. 1 min. indtil spinaten falder sammen. Krydre med salt og peber.

9. april 2012

Æblekage med nødder


3 æg
125-150 g sukker
200 gr.
 mel
1 tsk bagepulver
4-5 æbler
50-75 g hakket nøddekerner

De hele æg piskes til en tyk æggesnaps med sukker. Heri blandes mel, bagepulver og æblerne, som er skrælles og skåret i små terninger. Til sidst tilsættes nødderne - kom evt. lidt vanilje sukker i.
Det hele hældes i en smurt ildfast fad og bager på ovnens nederste rille i ca. 20 minutter ved 200-225 gr. Serveres kold, lunken eller varm evt. med flødeskum eller creme fraise
.

5. april 2012

Stegt torsk med basilikumfrit og sød Balsamico


4 pers.
600--700 g torskefileter
2 spsk. mel
olie til stegning
4 store håndfulde spinat
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
20 g smør

Sød Balsamico
1 dl mørk Balsamico
2 spsk. honning
citronsaft

Basilikumfrit
1 bdt. basilikum
olie til fritering


Vend torskefileterne i mel og brun dem på en hed pande med en smule olie. Sørg for, at olien er varm, så fisken får en flot stegeskorpe. Brun fisken godt af, og steg fileterne færdig i ovnen i ca. 8 min. ved 100 grader.

Skyl spinaten grundigt og tør den på et viskestykke eller evt. i en salatslynge. Hak løgene. Kom smør i en gryde sammen med et helt fed hvidløg, lad smørret bruse op og vend spinat og hakkede skalotteløg i smørret. Spinaten skal kun lige vendes og derefter lægges på papir til afdrypning. Hvidløget fjernes helt, det skal kun give smag.

Kom balsamicoen i en gryde, kog ned til det halve og tilsæt honningen. Lad det bruse op og kog blandingen lidt, inden den smages til med lidt citronsaft.

Basilikumbladene friteres i lidt hed olie i en gryde eller på en pande. Pas på når de kommer i olien, de kan godt sprutte lidt. Lad bladene dryppe af på papir.

Anret fisken på en tallerken med spinat og balsamico udenom. Læg friterede basilikumblade på toppen, og server små smørvendte kartofler til.