20. februar 2009
Flæskesteg med smag!
2 pers.
1 stk. svinekam uden svær, ikke for lille, det er vidunderligt pålæg, både på rugbrød og i en frokostbolle
2 stilke blegselleri
3 gulerødder
4 store Kartofler,ikke melede
2 porre
2 fed hvidløg
10 stk. oliven
3 soltørrede tomater
Salt peber
et par persillekviste
Balsamico
olivenolie
Saften af ¼ lime
2 dl. fond
2 dele honning 1 del sennep
Alle grøntsagerne klargøres og skæres i passende stykker, kartoflerne skrælles og skæres i både, de soltørrede tomater skæres i strimler, og hvidløg i skiver.
Det hele lægges i et fad med lidt olie, og læg persille i fadet og der hældes limesaft, tre spiseskefulde balsamico og fond over, og der krydres med salt og peber.
Stegen drysses med salt, og lægges oven på grøntsagerne.
Ind i ovnen på 180 gr.1 time.
Ca. 15 min. før at stegen er færdig, pensles den med honning sennep blandingen og skru op på 200 gr.
Velbekomme!
Hej Vibeke. uhm, det er rigtig vintermad. Hvad vil du skyde på at stegen vejede i rå vægt?
SvarSletMvh Malou
Hej Malou
SvarSletJeg ved det ikke, jeg havde købt et stor stk. svinekam, men skåret 6 koteletter ud af den.
Et skud er ca 800 gr. jeg har i hvertfald kød til imorgen, og til pålæg, og til en dobbelt gang biksemad tilbage.
Mvh. Vibeke
Superfantstisk side du har lavet her Vibeke, sad og kiggede lidt på juleopskrifter på and, steg, brunede kartofler osv. Og fik gode fif samt frisket lidt op i hukommelsen. :) kanon her i denne juletid og skal gerne lige forberede mig lidt, julen holdes hos os for første gang, i år. ;)
SvarSletGlædelig jul og godt nytår :)
Mvh.
Krista