27. november 2009
Julekonfekt og juleknas 2
Her er endnu tre opskrifter til juleknas
Brændte mandler
500 g mandler
250 g sukker
1 1/4 dl vand
Skyl mandlerne og tør dem godt. Bland sukker, vand og mandler og rist det over svag varme. Sukkeret vil først smelte og derefter gryne, for til sidst at smelte og karamellisere. Hold mandlerne over varmen til sukkeret har dannet rigtig tyk karamel. Læg mandlerne spredt ud på bagepapir et tørt og koldt sted, til sukkerlagen stivner.
Whiskytrøfler
1/4l piskefløde
500g mørk chokolade
1 spk. kanel
1 spk. kardemomme
1 tsk. vanille
5 cl. Whisky
cacao
Fløden koges op og tages fra komfuret.
Chokoladen hakkes og opløses i den varme fløde.
Kanel, kardemomme, vanille og whisky røres ind og massen afkøles, til den er næsten fast.
Form kuglerne og rul dem i cacao.
Skal opbevares køligt i en dåse. Spises inden for 2 uger.
Amerikansk juleslik
100 g smør
1½ dl kaffefløde
1 knivspids salt
1½ dl sirup
300 g sukker
125 g overtrækschokolade
200 g hakkede nøddekerner, eller tilsvarende hasselnøddeflager
Smørret smeltes, og heri hældes fløde, salt, sirup og sukker. Dette koger op og skal småkoge til kugleprøven, dvs. du hælder 1 tsk. af sukkermassen ned i en kop med koldt vand, og kan du straks trille sukkermassen til en kugle, er massen kogt tilpas. Så blandes chokoladen, og lad denne koge med i nogle minutter, inden de hakkede nødder eller flager blandes i. Alt blandes, hældes op på en smurt plade, afsvaler lidt og skæres i firkanter.
Lidt godt skal der nu til:)
SvarSletJeg har aldrig rigtig selv lavet julekonfekt, det har mere været bageriet der har trukket. Måske at jeg skal kaste mig ud i det i år:)
Kære Vibeke.
SvarSletTak for de dejlige opskrifter på jule godter, lige noget for min søde tand..
Smil fra Ærø.
Kære Vibeke. Hvor er det inspirerende for mig at du har konfekt på menuen.. ;) Jeg har ikke fremstillet selv i årevis, kun brugt den dovne metode og sat de forskellige lækkerier frem. Så har familien selv kunnet sidde og fedte med det.. hihi
SvarSletDe brændte mandler er dog noget jeg vil overveje i år. De smager garanteret supergodt.
Mange fredagsknus og hils veninden
Henriette
Kære MissMuffin
SvarSletJa lidt skal der vel laves, og det behøver ikke være særlig besværlig!
Der kommer også lidt julebag på bloggen.
Knus
Vibeke
Kære Mette
SvarSletDejligt, hvis der er noget der frister dig.
Knus
Vibeke
Kære Henriette
SvarSletJeg laver heller ikke en masse konfekt, jeg vælger nogle få forskellige, og de brændte mandler, skal helt sikkert laves, for det første, jeg har så mange mandler, og jeg er vild med brændte mandler!
Knus
Vibeke
Mmmm, jeg elsker brente mandler ;-)
SvarSletØnsker deg en riktig flott helg!
Kære Randi
SvarSletDet gør jeg også, jeg forspiser mig gerne i dem.
Knus
Vibeke
1000 tak for dine opskrifter. Jeg elsker at lave konfekt og det er dejligt med lidt inspiration. Skal da vist lige prøve de der brændte figner med marcipan...
SvarSletKære Gitte
SvarSletDe er også bare rigtig gode, og faktisk nemme at lave.
Knus
Vibeke