12. november 2009
Vil du have opskriften på mit franskbrød?
3 dl. letmælk
3 dl. varmt vand
50 gr. gær (jeg brugte økogær, jeg syntes ikke det hæver lige så godt som alm. gær)
1 tsk. Sukker
1 spsk. salt
2 spsk. olivenolie
1 dl. fuldkornshvede
ca. 9 dl godt mel
gæren opløses i væsken sammen med sukkeret og så kommes resten i, spar på melet, jeg kører det hele på køkkenmaskinen, og når dejen slipper skålen i bunden med god fart på maskinen, så passer melet. Det må ikke være for fast, så man skal passe på med melet.
Lad det hæve til godt dobbelt størrelse, slå det ned, derefter skal det op i en stor rugbrødsform, eller to mindre, og der hæver det igen, til formen er fyldt godt, jeg ridser det lidt på kryds og tværs, og pensler det med kold kaffe.
Bages i 25- 30 min. ved 200 gr.
Kære Vibeke
SvarSletAj, hvor ærgerligt. Jeg har haft så travlt hele ugen, at jeg slet ikke har været på blogrundfart.
Og i dag skulle jeg lige præcis bage et franskbrød og surfede rundt og ledte her og der. Jeg skulle bare lige have kigget ind forbi dig... det må så blive en anden gang.
Lækkert ser det ud! Tak for opskriften.
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletNu er det jo ikke ligefrem bagværk jeg blogger mest om, så det er nu ikke så mærkeligt, at du ikke tænke på mig, ang. bagning.
Knus
Vibeke