19. december 2009
Andebryst med tomat og champignon - Brød
Den stod på andebryst i dag,og det var en smart måde at lave det på, for det hele kom i ovnen i ca. 20 - 25 min.
1 andebryst ridses, krydres med
salt og
peber og lægges på en rist over en bradepande
2-4 tykke skiver tomat lægges i bradepanden, evt. sammen med nogle
kogte små kartofler, dryppes med en anelse olie og krydres med
salt
peber
oregano
paprika
Store champignon renses, dryppes med noget limesaft og krydres med salt og paprika og lægges på risten sammen med andebrystet,
Sæt fadet i en 200 gr. varm ovn i ca. 20 min. lad andebrystet trække og arranger imens resten på fadet eller tallerken
Balsamico og blommesirup hældes ved.
Der blev også bagt i dag, både et ryste rugbrød og et franskbrød,
efter min sædvanlige opskrift.
6 dl. varmt vand (37-38 gr.)
50 gr. gær
1 spsk. salt
2 spsk. olivenolie
1 dl. fuldkornshvede
ca. 9 dl godt mel
gæren opløses i vandet og så kommes salt og olie i, og melet som det reagerer forskelligt hver gang, så nogen gange bruger man ikke så meget som andre gange, det har noget med luftfugtighed at gøre, jeg kører det hele på køkkenmaskinen, og når dejen slipper skålen i bunden med god fart på maskinen, så passer melet. Det må ikke være for fast, så man skal passe på med melet.
Lad det hæve til godt dobbelt størrelse, slå det ned, derefter skal det op i en stor rugbrødsform, eller to mindre, og der hæver det igen, til formen er fyldt godt, jeg ridser det lidt på kryds og tværs. Bages i 25- 30 min. ved 200 gr.
Smart at lave andebrystet i onene- så er man fri for fedt sprøjt i hele køkkent :-)
SvarSletKære Miri
SvarSletJa og kartoflerne bliver så flotte når de steger i andefedtet, som kommer ned i bunden af bradepanden.
Knus
vibeke
Kære Vibeke
SvarSletNæste gang den står på andebryst vil jeg bruge metoden, du skriver/viser her. Det ser lækkert ud. Jeg bruger nu min ovn væsentlig mere siden jeg fandt din blog.
Knus
Manna
Kære Manna
SvarSletDet er en rigtig god ide, at stege andebryst på den måde, opdagede jeg!
Jeg prøver mig jo af og til frem med noget, jeg tror kan lade sig gøre, og det var da bare godt.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletDet hele ser bare dejligt ud - både brødet og dit andebryst.
Jeg brugte forresten din metode til at stege bøffer i går. Brune og så resten af tiden i ovnen. De var dejligt saftige. Så den metode vil jeg bruge noget mere.
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletJa det er ikke en dum måde at gøre det på, og på restauranter er det normalt.
Knus
Vibeke