13. november 2011
Lækker krydret suppe
4 pers.
2 dl smuttede mandler (ca. 100 g)
10 g smør
1 spsk. ostindisk karry
1 stort hakket zittauerløg (ca. 2 dl)
4 store knuste fed hvidløg
5 tsk. fintrevet, frisk ingefær
2 dåser kokosmælk (a ca. 400 g)
6 dl mælk
1 spsk. groft salt
600 g wokstrimler af okseklump
6 forårsløg i skiver (ca. 7 dl)
2½ dl forkogte couscousgryn (ca. 200 g)
2½ dl kogende vand
2½ dl grofthakkede, tørrede abrikoser (ca.150 g)
tag mandlerne og rist dem ved kraftig varme og under omrøring i 1 min.
Rist derefter mandlerne ved jævn varme til de er gyldne.
Smelt smørret i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits karry, løg, hvidløg og ingefær i ½ min. Tilsæt kokosmælk, mælk og salt. Bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i 10 min. Skær kødet i mundrette stykker og kom dem i suppen. Kog den 1 min. mere. Tilsæt forårsløg, varm suppen igennem og smag til.
couscousgrynene hældes i det kogende vand og trækker.
Server den krydrede suppe - med ristede mandler, couscous og abrikoser ved siden af.
Er HELT sikker på jeg kan dufte den helt her hjem til mig !
SvarSletHyggehygge
Marianne
Kære Marianne
SvarSletJa duften fejler ikke noget, men det gør smagen nu heller ikke.
Knus
Vibeke
Den ville være super at servere hos os - også selvom er gemalen er inkarneret suppehader. Manner den ser god ud :-)
SvarSletKære Piskeris
SvarSletDen er god, og dejlig anderledes.
Knus
Vibeke