1,6 kg ribbenssteg af kogestykke
1½ spsk. groft salt
300 gram magert svinekød
1 tsk. salt
1/4 tsk. cayennepeber
1/4 tsk. peber
1½ dl mælk
3 spsk. havregryn
1 lille løg
1 fed hvidløg
½ rød peberfrugt i tern
1 lille rød chili i tern
2 håndfulde friskhakket krydderurter, f.eks. en blanding af persille, purløg og citronmelisse.
Bed slagteren fjerne ben og brusk og skære en åbning i stegen, åbningen skal gå igennem kødet og næsten ud til siderne. Rør farsen sejt med salt og peber - Kom mælk i efterhånden - Rør havregryn, finthakket løg, smuttede, hakkede mandler, finthakket peberfrugt, chili og krydderurter i farsen. Stil farsen i køleskabet i ca. 20 minutter. Fyld farsen i stegen med en ske. Gnid sværen med groft salt. Læg stegen på risten i en bradepande. Stil den på nederst ribbe i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad ribbensstegen stege i 1 3/4 - 2 timer til den er mør og gennemstegt. Check evt. med en kødnål - kødsaften skal være klar. Lad den hvile utildækket ca. 20 minutter, inden den skæres i skiver. Kan serveres varm eller kold - med salat og groft brød.
Så deilig å ha deg tilbake i Blogglandia! Håper du har det riktig bra.
SvarSletDenne retten ser ut til å være spennende. Utskrift for uttesting!
Ha fortsatt en fin dag!
Kære Randi
SvarSletJeg prøver at komme op på "hesten" igen, - jeg har også savnet at blogge, men kræfterne slog slet ikke til, - før nu.
Knus
Vibeke