200 g laks
2 dl fiskefond
2 dl hvidvin
1 dl fløde
1 bundt purløg
salt og peber
1 stk skalotteløg
2 stk tomater
300 g spinat frisk
1 stk smørklat
400 g rødspætte
Krydre fileterne med salt og peber. Skær
laksen i tynde skiver og læg et lag ovenpå fileterne og rul dem sammen. Læg
rullerne i et fad og tilsæt fond og hvidvin. Overdæk med folie og damp dem i en
varm ovn ved 180 grader i 10-12 min.
Purløgssauce: Hæld væden fra fisken op i en gryde og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fløde og lad det kog op igen. Jævn evt. med maizena. Smag til med salt og peber, og tilsæt sidst masser af hakket purløg.
Spinat/tomat sauté: Kernerne fra tomaterne fjernes og kødet skæres i strimler. Løget hakkes meget fint. Smelt smørret i en gryde, tilsæt løg, tomat og spinat ( frosne spinatblade kan også benyttes) og sautér det hele i ca. 1 min. indtil spinaten falder sammen. Krydre med salt og peber.
Purløgssauce: Hæld væden fra fisken op i en gryde og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fløde og lad det kog op igen. Jævn evt. med maizena. Smag til med salt og peber, og tilsæt sidst masser af hakket purløg.
Spinat/tomat sauté: Kernerne fra tomaterne fjernes og kødet skæres i strimler. Løget hakkes meget fint. Smelt smørret i en gryde, tilsæt løg, tomat og spinat ( frosne spinatblade kan også benyttes) og sautér det hele i ca. 1 min. indtil spinaten falder sammen. Krydre med salt og peber.
Det lyder rigtigt lækkert. Hvormange personer er der så mad til? 4?
SvarSletDer er til 3-4 pers.
SletKnus
Vibeke