10. maj 2012

Hvidvinsdampet torsk på grønt og krydderurt

600 g torskefilet med skind
2 dl hvidvin
1 stk skalotteløg
2 stk squash

2 stk tomater
olie
salt og peber
2 dl fiskefond (evt. 2 dl vand og 1/3 bouillonterning)
1 dl fløde
0,5 bundt basilikum

I en stor pande, lægges en tallerken, med bunden opad. Skær fileten i portionsstykker og placer dem oven på tallerkenen. Hæld hvidvin i bunden, læg låg på gryden og damp portionsstykkerne i ca. 5 min. indtil kødet er mælkehvidt. Lige inden servering fjernes skindet og der krydres med lidt salt.
Sauce: Tag torsken op af gryden og lad den hvile indpakket. Tilsæt fiskefond og fløde og lad det reducere til det halve. Smag til med salt og peber.
Bund: Skær squash og et lille løg i fine tern. Fjern kernerne fra tomaterne og skær kødet i strimler. Det hele svitses i lidt olie i ca. 2 min. Tilsæt til sidst friske basilikumblade og smag til med salt og peber.
Serveres med nye kartofler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!