15. februar 2009
Marinerede koteletter med interessant tilbehør
Jeg kan rigtig godt lide grøntsager, og prøver gerne nye, når jeg ellers kan få fat i dem. Jeg elsker at få nye ideer til, hvordan man kan tilberede dem
Dagens opskrift er en ret som jeg husker fra noget jeg så i fjernsynet, dog har jeg rettet den til efter min smag,så man får både sødme, skarphed, syre osv. og resultatet blev faktisk rigtig godt, prøv selv!
Til 2 pers.
Bladene og det bløde fra 2-3 kviste timian
salt, grov peber
1 fed hvidløg
1 citron
½ dl. olivenolie
2 tykke svinekoteletter
4 store skrællede kartofler
3 skrællede pastinakker
2 skrællede pærer
Hak bladene og knus de blødere stilke fra timian i en morter sammen med salt og peber. Knus hvidløget let i morteren. Tilsæt lidt citronskal. Pres citronsaft ned i morteren. Til sidst tilsættes olivenolie, og det hele blandes.
Hæld marinaden op i en lille bradepande, og lad svinekoteletterne marinere i et par timer.
Skær kartoflerne i skiver på en centimeter, skær pastinakker i bjælker og pærer i både. Bland kartofler, pastinakker og pærer i marinaden og læg koteletterne ovenpå. Sæt bradepanden i ovnen i en times tid ved 200 grader.
Tak for mandagsopskriften :-) Har du timian udenfor, som du kan bruge eller køber du friske krydderuretr?
SvarSletDer ser altså spændende ud, Vibeke. Det er bare lige det med den pære der. Det er faktisk den eneste frugt jeg ikke er vild med. Mon ikke man sunne bruge et lækkert æble i stedet?
SvarSletMvh Malou
Hej Lene
SvarSletJeg har frisk timian, men har du tørret, så brug det ca. 1 tsk,fuld
Mvh. Vibeke
Hej Malou
SvarSletJo selvfølgelig kan du det,bare sørg for at det er lidt sødt, for det harmonerer så fantastisk sammen med det andet.
Mvh. Vibeke
Uhm! Lyder lækkert, det må prøves en af dagene.Bytter pæren til rosenkål, så er alt hjemme til retten.
SvarSletTak for opskriften
Kære Manna
SvarSletRosenkål er nok ikke den bedste grøntsag, at putte ind i stedet for pære, men æble ville være godt, det har med sødmen at gøre, ellers kunne du bruge gulerødder, hvis du helt imod frugt,gulerødder har jo også sødme.
Mvh. Vibeke
Hvor er det spændende, at du bruger pærer i denne ret, Vibeke! Det må jeg prøve. Vi har også brugt pastinak her i vinter, det er en rigtig lækker grøntsag :-)
SvarSletJa Madame, det er for at få surt, sødt, skarpt og salt frem i retten, og for at få det til at hammonere.
SvarSletMvh. Vibeke
Det skal prøves på onsdag, hvor jeg har sat vildsvinkoteletter på menuen.
SvarSletJeg tror på, at det bliver rigtig godt - tak for god inspiration :o)
Hilsen Ellen
Kære Ellen
SvarSletJa jeg tror også det vil blive rigtig godt med lækre vildsvinekoteletter.
Det glæder mig, at jeg kan give inspiration!
Med venlig hilsen
Vibeke