½ pk. Gær
1 spsk. Salt
7 dl. håndvarmt vand
¼ dl. olivenolie
1 dl. durum mel
1 lille kg. god hvedemel
Det hele æltes sammen på røremaskine, hold lidt igen med hvedemelet, det er ikke sikkert , at alt skal bruges.
Dejen skal ikke være for blød, lad det hæve, slå det ned igen og lad det hæve en gang til,
Derefter lægges dejen ud på et mel strøet bord, pres dejen lidt ned, brug dejen til boller eller franskbrød eller som jeg har gjort, begge dele.
Bages 20 min. på 200 gr. Varmluft.
Fine til at fryse, det giver sprød skorpe ved opvarmning, især hvis man lige sprøjter lidt vand på, derfor bruger jeg de boller som morgenbrød
Hej Vibeke.
SvarSletTager du så en op og varmer hver dag?
Mvh Malou
Ja Malou, - lige netop, så jeg får frisk brød hver morgen, det man køber ved bageren, er jo det rene luft.
SvarSletMvh. Vibeke
Hej Vibeke.
SvarSletDet er smart tænkt. og ja, det meste bagerbrød er noget pap. Det eneste jeg gider spise er fra Emmery´s, men det koster en bondegård. Så måske skulle jeg begynde at bage nogle boller til fryseren, jeg har en håndmixer med dejkroge som jeg måske kan holde ud til at bruge.
Mvh Malou
Ja Malou, det er i hvert tilfælde meget billigere end hos bageren, og så mætter det også betydelig mere. Jeg tror godt du kan bruge dejkrogene på håndmixeren, men det kommer selvfølgelig an på, om din maskine er stærk nok, har du et stativ til din mixer? for det ville jo skåne dig.
SvarSletMvh. Vibeke
Det ser rigtig lækkert ud, Vibeke! Vi har en raptus i øjeblikket, hvor vi er vilde med speltmel - det hvor skaldelene er med. Og jeg må indrømme, at vi for det meste køber det færdiglavet i vores dejlige helsekost, der har eget bageri.
SvarSletHej Madame.
SvarSletSpektmel bruger jeg også af og til,
det er også rigtig godt, der kommer også af og til kerner i, men mit morgenbrød vil jeg helst have uden kerner, det minder mest om rundstykker.
Mvh. Vibeke
Der skal naturligvis stå speltmel!
SvarSletDu skriver:
SvarSlet1 lille kg. god hvedemel
og jeg spørger: Hvad er godt hvedemel ?
Tak for opskriften