31. juli 2009

Oksekød og rodfrugter

Jeg syntes, at jeg trængte til lidt andet mad i dag, uden salater og alt det sommerlige!

Jeg købte en pose dybfrosne rodfrugter i Superbrugsen,
for at få lidt forandring i grønsagerne,
og desuden købte jeg et stykke oksebov,
og de to ting blev kombineret i dag til en skøn ovnret.
Kødet blev krydret og brunet på alle sider og lagt i et ovnfast fad med låg, som kom i ovnen på 180 gr. den en time uden grøntsager, - derefter tog jeg kødet op af fadet, og grøntsagerne blev hældt i fadet, stadig dybfrosne, - der blev krydret med salt og peber og en sjat Balsamico blev hældt over, desuden kom der finthakket rosmarin, timian og et par fed hvidløg i fadet.
Kødet blev lagt oven på grønsagerne og låget kom på, og det hele kom i ovnen i yderligere 1½ time.
Det blev bare skønt, jeg havde ikke sparet på krydderierne, og det kunne det fint tåle.

30. juli 2009

Krydret fyldt oksebrød


Farsbrødet røres af
400 g hakket oksekød
et lille hakket løg
1-2 fed presset hvidløg,
1 spsk. Dijon sennep
1 spsk. tomat pure
krydr med salt, peber og chili

Rør fyldet til brødet af
ca. 100 g ost i tern
skåret basilikum samt
5 opblødte soltørrede tomater i strimler
8-10 halverede oliven

Nogle skiver Parma eller spansk skinke (Serrano)

Form halvdelen af farsen i et ovnfast fad som bund. Læg fyldet midt på bunden, og læg resten af farsen over.
Sørg for at det er lukket godt til, og læg Parma eller Spansk skinke øverst,
bag farsbrødet i ovnen i ca. 50 minutter ved 200°.
Server med Tzatziki
samt Græske kartofler og bagte krydrede halverede tomater, det kan komme i ovnen samtidig med kødet

29. juli 2009

Min bror og svigerindes Paella!

Min bror og svigerinde har haft gang i deres udendørskøkken og her får du deres opskrift på en skøn paella.
Alt det "grønne" er fra deres egen have!

1 alm. løg i tern
4 peber i tern
2 fed hvidløg småtskåret
2 tomater skåret i tern
Ovenstående sauteres i
Olivenolie
Krydr med salt og peber
Tilsæt
200 gr. paella ris,
safran blandet med
7 dl fiskefond
Lad det hele koge op, og tilsæt
1 stk. frisk havkat filet i passende stykker
tilsæt nedenstående
10 tiger rejer pillet og fjernet tarm
100 gram Nordsø rejer
Ærter
pynt med
1 citron i både

Som du ser herunder, så blev der ikke meget tilbage, og min bror skrev i mailen til mig. "Det blev virkelig godt! - nyd billederne:"

Og det har jeg så gjort!

28. juli 2009

Fyldt kotelet med pasta


2 pers. eller du har noget til frokosten i morgen
En stor tyk kotelet uden ben skal have et dybt snit fra undersiden, i snittet fyldes
Mozzarella
Basilikum
1 skive tørret skinke, den skal gerne dække det øvrige indhold
luk med et par tandstikkere, krydr med
salt
peber
paprika

Rist koteletten i lidt olie, så den får en flot farve.
champignon skæres i skiver og ristes med
Lidt citronsaft presse over champignon, og
1 dl. Fløde tilsættes.
Det hele kommes op i et lille fad, som kan komme i ovnen
ca. 15 -20 min. på 180 gr.
Kog imens noget frisk pasta, jeg valgte noget fyldt
Damp noget spinat, og bland det med pastaen samt det sauce der er ved koteletten,
smag til med salt og peber
Del koteletten på tværs og hæld det øvrige op på fadet og server.

27. juli 2009

Blåbærkage


I dag fik jeg noget pasta vendt i fløde med tomat og vendt med lidt basilikum, ikke det store køkkenridt, men så fik jeg dessert, jeg bagte en Blåbærkage.
Og det er bare sjældent, at jeg bager kager, men jeg havde en del store flotte blåbær og så syntes jeg, at det ville være på sin plads med en kage.
Blåbærkage
3 æg
3 dl. sukker
2 tsk. Vanilla
3 dl. mel
1½ tsk. Bagepulver
100 gr. smeltet smør
300 gr. blåbær
Sukker, Vanilla og æg piskes skummende
mel og bagepulver tilsættes og til sidst det smeltede smør
Hæld dejen op i en smurt springform, og blåbærrene fordeles over og drysses med lidt sukker.
Bages i 40 min. på 180 gr.

26. juli 2009

Dobbelt hanebryst med sesam, og oste gratinerede grønsager.


1 dobbelt hane eller kylling bryst, dvs. at det er med brystbenet (se billederne)


Gnides med
Olie
Krydres med
salt
peber
paprika
Og drysses med
Sesamfrø
Brystet lægges i et ovnfast fad og sættes i en 190 gr. varm ovn

2 gulerødder skrællede og halverede
1 løg med lidt top halveres
et stykke blomkål
3-4 fed hvidløg
2 tomater halveres
eller hvad du ellers har lyst til
Ovenstående grønsager blancheres i nogle få min. OBS: Tomater skal ikke blancheres (Det er en god ide, at blanchere hvidløgsfeddene efter, at de øvrige grønsager er blancheret og taget op).
derefter lægges alle grønsagerne i et ovnfast fad, krydres med
salt,
peber og
lidt Provence krydderier,

hvorefter der plukkes bøffel mozzarella over, for mit vedkommende kom det over blomkål og tomater, nogle klatter smør blev fordelt og inden det kom i ovnen, var jeg gavmild med lidt god olivenolie.

Efter ca. 45 min. er det hele færdig hvor brystet er i ovnen alle 45 min. Grønsagerne ca. 25-30 min.
Da der er så mange grønsager behøves ikke kartofler, men man kan jo også erstatte en grønsag med en halveret kartoffel, som bare bages med.

25. juli 2009

Oksesteak med halve bagte kartofler og en slags ratatouille!

I dag står den på oksesteak, oven på to fiskedage syntes jeg, at det ville være det helt rigtige!
Og det var en kæmpe stor steak, nok til to personer, men jeg havde tænkt mig, at halvdelen ville være fint til en burger i morgen til frokost.

Dertil lavede jeg en slags ratatouille, bestående af det jeg nu havde, - så det blev
små tomater,
tykke halverede agurkeskiver,
courgette i skiver, halverede,
rød peber i skiver
løg i skiver
hvidløg finthakket
salt
peber
balsamico
olie
og lidt basilikum blev vendt i
Det hele blev lagt i en skål, der kunne komme i ovnen på 190 gr. hvor det blev vendt nogle gange undervejs.

Samtidig kom nogle halverede kartofler i oven, dryppet med noget olie og krydret med salt, peber og Provence krydderi

Når kartofler er færdige og har fået en flot overflade, så er ratatouillen sikkert også færdig.
Steaken blev krydret med salt, peber og dryppet med lidt Gastrik og vendt på panden 2 min. på hver side, og derefter fik den 5 min. i ovnen, derefter trak den i 10 min.
Kryddersmør med basilikum
Smør, salt, peber og lidt citronsaft blev blendet med en håndfuld basilikum.

24. juli 2009

Dampet blåmuslinger

I dag fik jeg blåmuslinger fra Årstiderne, jeg syntes godt nok det er mange, så jeg har simpelthen mad til flere dage, men i dag blev det til
Dampede Blåmuslinger!

1 kg. blåmuslinger
olivenolie
2 gulerod
1 porre
1 stk. løg
1 fed hvidløg hakket
2 tomater i tern
1 kvist timian
4 dl hvidvin
50 g saltet smør

Vask alle muslingerne og fjern skægget. Fjern de muslinger der ikke lukker sig, evt. med et lille slag mod bordkanten!
Vask og skræl grøntsagerne, og skær dem herefter ud i strimler eller tern.
Sauter grøntsager i olie og tilsæt muslinger. Vend rundt i det hele, så det bliver godt fordelt.
Hæld hvidvin på og tilsæt hvidløg, tomattern og timian.
Læg låg på og lad det dampe i godt seks minutter, eller til muslingerne begynder at åbne sig.
Kom smørklumper ned i gryden og krydr med salt og peber.
Husk at fjerne de muslinger der ikke har åbnet sig.

Klassiske, dampede muslinger serveres med godt brød, som dyppes i kraften fra muslingerne.
Smagen var skøn!
Vidste du, at muslinger har masser af vitaminer - A, B, C og D
Obs: Det er meget normalt, at man tilsætter et par kviste dild samtidig med timian, men jeg kan ikke lide dild, medmindre at det er meget "ungt" så det har jeg undladt.
Eftersnak
Efter at have gjort muslingerne rene for skæg og andet snavs, lod jeg muslingerne ligge i et fad i vasken og lod koldt vand rende stille og roligt over dem i en lille ½ time, så alt sandet kom ud, og det virkede efter hensigten.

23. juli 2009

Norsk laks i pakke med det hele! (laks i papilotte)


1 stykke bagepapir lægges på et fad der kan komme i ovnen
2-4 tynde skiver citron lægges midt på papiret

1 stykke norsk laks uden skind, lægges på citronskiverne

½ løg med top skæres i både og lægges på laksen
2 skiver fennikel lægges på
5-6 små kogte kolde kartofler lægges rundt om laksen

krydr med
salt og peber, læg
en kvist estragon på laksen
1 skive smør lægges over,

1 skive citron lægges over smørret, for at det ikke hænger fast i papiret

Pak pakken sammen og sæt fadet i ovnen på 180 gr. ca. 30 min.

Imens skæres nogle tomater i skiver,
krydres med salt peber basilikum og øverst lidt løg.
Lidt god olivenolie dryppes over.

Placer indholdet af "pakken " på tallerkenen.

Jeg tog citronskiverne væk, inden jeg spiste, da de havde givet den kraft de kunne, og havde gjort retten til en skøn oplevelse.
Så enkelt og dog så perfekt!

22. juli 2009

Ravioli i basilikumfløde sauce, med parmesan, kylling og bacon


Jeg var i Tyskland i går, og der fik jeg fat i flere spændende friske fyldte pasta typer, en af dem fik jeg i dag, og det blev ravioli med tomat og mozzarella.
Jeg svøbte dem i hvidløg, tomat basilikumfløde sauce, hvori der var de sidste rester af den kylling jeg stegte for nogle dage siden.
1 pers. ( måske er der en rest til frokosten i morgen!

1 pk. Fyldte pasta, ca. 250 gr. koges og hældes op i en si
1fed hakket hvidløg ristes let i lidt
olie
¼ l piskefløde tilsættes sammen med
5 soltørrede opblødte strimlede tomater og
1 stor håndfuld grovskåret basilikum
Tilsæt
100 gr. kyllingekød i strimler og vend de kogte fyldte pasta i flødesaucen krydr med
salt og peber og noget reven
parmesan
og vend det hele op i et ovnfast fad.

Dæk det med
2 skivede tomater og

bacon i skiver
Riv parmesan over og pluk lidt
Mozzarella i små stykker og fordel mellem bacon:

Sæt fadet ind i en ovn på 200 gr. i 15 min. eller indtil at baconen er pæn sprød!

21. juli 2009

Lidt indkøb fra Løgismose

I dag kom de varer jeg havde bestilt hos Løgismose og dem glæder jeg mig til at smage og bruge.






"Løgismose"
finder du link til i højre side under
Madvarer - lige til døren!

20. juli 2009

Store koteletter i fad

Til 2 stor spisere:) eller en familie på fire.
Jeg har aftensmad til to dage, samt et koteletter til pålæg.

4 koteletter af en pæn størrelse, krydres med
salt, peber og paprika og ristes på stegepanden,
1 bakke champignon renses og hældes med i panden, når koteletterne har fået lidt farve, pres saften af
½ citron over og hæld det hele over i et ovnfast fad med låg til
2 store løg, gerne med noget top ristes på skæresiden sammen med
2 stilke blegselleri i 3 cm stykker, og en
fennikel i skiver samt
2 gulerødder i 1½ cm stykker og
2 fed hvidløg samt
30 -40 små sherrytomater
tilsæt 3 dl. hvidvin og
3 cl. Gastrik og hæld det hele over i fadet til koteletterne
krydr med salt, peber
2 kviste rosmarin samt 4 kviste timian

Læg låg på og sæt fadet ind i en 180 gr. varm ovn i en time
Server med kartofler, ris eller som jeg, med noget godt madbrød.

Smagen var simpelthen fantastisk, kraften som blev skabt af vin, Gastrik og kraft fra kød og grønt, blev bare perfekt.
At jeg spiser madbrød til, er naturligvis fordi, at det er nu det bedste at suge den tynde sauce op med.