14. oktober 2009
Kalveschnitzel med ovnbagte/glaserede rodfrugter.
300-400 gr. blandede rodfrugter efter smag (jeg havde købt en pose dybfrost rodfrugter i Brugsen)
hvidløg (jeg brugte 3 hvidløgsfed)
tre halverede blommetomater
Det kom i et fad dryppet med
Olie
balsamico
frugtsirup
og krydret med
salt
peber
timian
rosmarin
Det hele blev vendt grundigt og sat i en 200 gr. varm ovn i 40 min.
1 kalveschnitzel blev banket let ud, krydret med
salt og peber
1 skive lufttørret skinke og
en - to skiver ost
blev lagt på den ene side af schnitzelen og så foldede jeg den sammen (Gordon bleu), men jeg panerede den ikke, da det suger alt for meget fedtstof, når den steges.
Den blev stegt 2-3 min. på hver side, indtil osten begynder at smelte.
Arranger og server.
Det er nu dejligt med alle de rodfrugter, der atter er på hylderne! God idé med at snige lidt ost med i kødet - jeg gjorde det i sommers, da vi grillede en dag, og det kan man jo godt blive forvænt med ;-)
SvarSletKære Piskeris
SvarSletJa jeg elsker ost, og det passer jo perfekt til kalvekød.
Knus
Vibeke
Her hos lille mig, spiser vi mange rodfrugter i denne tid.
SvarSletJeg vil prøve at glacere dem næste gang..
Lækker mad du har lavet- som altid.
Kære Mette
SvarSletDet er en god ide, den smag der kommer frem, når man både bruger Balsamico og blomme/æble eller anden frugtsirup, bliver fantastisk.
Knus
Vibeke
Takk for tips til middag i morgen. Rotfrukter tilberedt slik er nam-nam.
SvarSletØnsker deg en fin torsdag!
Kære Randi
SvarSletJa det smager rigtig godt, så god fornøjelse.
knus
Vibeke
Jeg har aldrig prøvet med frugtsirup, kun olie og balsamicoeddike :-)
SvarSletUuuuuuuuuuuuuuhm.... endnu en gang god hurtig inspiration. Tak. ;-)
SvarSletKære Lene:
SvarSletDet skulle du prøve, det bliver bare godt.
Knus
Vibeke
Kære Fru Bibo
SvarSletDejligt når det inspirerer.
Knus
Vibeke
Uhm, hvor lyder det dejligt Vibeke - lige noget jeg har lyst til at lave, næste gang jeg får gæster :) Jeg holder meget af ovnbagte rodfrugter, og det skulle jo også være så sundt.
SvarSletHa' en dejlig dag, klem :)
Kære Madame
SvarSletAt det er sundt gør jo ikke noget, når det samtidig smager godt:)
Knus
Vibeke
Det er så skønt at man nu igen kan få rigtig mange rodfrugter, det er noget af det vi spiser rigtig meget, jeg har aldrig prøvet med frugtsirup det skal jeg prøve
SvarSletKnus
Kære Pernille
SvarSletJa nu er der mange rodfrugter, men jeg købte dem nu dybfrosne, det var let og hurtigt.
Jeg bruger ofte blommesirup, og for den sags skyld også blommebalsamico, og det er bestemt ikke at kimse af, det er bare godt.
Knus
Vibeke