14. marts 2010

Krebinet med spansk inspirerede kartofler og taziki


Et par store kartofler skrælles, skæres i mundrette stykker, og kommes i et ovnfast fad og krydres med
salt
peber
chili
lidt balsamico
1 fed hakket hvidløg tilsættes samt
1 løg i tern
4-5 flåede tomater skæres lidt i stykker, og det hele blandes godt
1 kvist rosmarin
og to – tre kviste timian lægges i fadet og dækkes lidt, sæt fadet i en 200 gr. varm ovn, 1 times tid, vend det lidt rundt en gang imellem.
Lav en grov Tzatziki
skær 1½-2 cm. høje stykker agurk i pinde, blandes med
græsk yoghurt, salt, friskværnet peber, chili, lidt citronsaft og hvidløg.
Steg en krebinet af 175 -200 gr. hakket skinkekød, som formes som en bøf og krydres med
salt
peber
chili
steg den 6 – 8 min. på hver side.

En dejlig ret, med lækre spændende, lidt hotte kartofler.

13 kommentarer:

  1. Helt international, dansk krebinet, spanske kartofler og græsk taziki, det ser lækkert ud!
    Her har vi været ude og spise tapas, heller ikke dårligt ;-)

    SvarSlet
  2. Kære Lene
    Ja det var helt internationalt på min tallerken i dag.
    Tapas er bare skønt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Lækkert ser det ud.
    Dansk taler jeg,
    spansk til husbehov,
    men græsk, der kniber det gevaldigt.
    Pyt, jeg skal jo spise maden, ikke snakke med den. ;-)
    Hilsen Britta

    SvarSlet
  4. Kære Britta
    Ja jeg kan overhovedet ikke tale græsk, spansk kan jeg til husbehov, og måske lidt mere, hvilket jo er meget godt, når der er opskrifter der skal oversættes.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Det ser lækkert ud, Vibeke! Din grove tzatziki vil jeg prøve at lave - tak for dejlig inspiration.

    Rigtig god mandag til dig, klem!

    SvarSlet
  6. Kære Madame
    Den er god, jeg kan ikke lide den revne, det er noget med konsistensen, den her er der lidt bid i.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Jeg tror jeg vil lade mig inspirere af din menu i aften, krebinetten bliver dog skiftet ud med kyllingefilet da jeg ikke spiser hakket svin :)

    Knus

    SvarSlet
  8. Kære Pernille
    Det vil også være godt med kyllingefilet.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Ummm har længe haft lyst til sådannne nogle kartofler... Det er bare mums !!!

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  10. Kære Marianne
    Ja, - jeg kom pludselig i tanker om dem i går, og så skulle de laves.
    Da min mand levede fik vi dem af og til, men jeg havde "glemt" dem, så de blev nydt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Kære Vibeke
    Det lyder som skøn aftensmad. Jeg får virkelig tzatziki-trang på denne tid af året:o)
    Knus Hanne

    SvarSlet
  12. Kære Hanne
    Jeg er altså også på vej ud af vinteren rent madmæssig, jeg "gider" faktisk ikke de tunge grøntsager mere!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  13. Anonym2:45 PM

    Det lyder som en rigtig lækkert opskrift. Glæder mig til at prøve den af :)

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!