14. marts 2010
Krebinet med spansk inspirerede kartofler og taziki
Et par store kartofler skrælles, skæres i mundrette stykker, og kommes i et ovnfast fad og krydres med
salt
peber
chili
lidt balsamico
1 fed hakket hvidløg tilsættes samt
1 løg i tern
4-5 flåede tomater skæres lidt i stykker, og det hele blandes godt
1 kvist rosmarin
og to – tre kviste timian lægges i fadet og dækkes lidt, sæt fadet i en 200 gr. varm ovn, 1 times tid, vend det lidt rundt en gang imellem.
Lav en grov Tzatziki
skær 1½-2 cm. høje stykker agurk i pinde, blandes med
græsk yoghurt, salt, friskværnet peber, chili, lidt citronsaft og hvidløg.
Steg en krebinet af 175 -200 gr. hakket skinkekød, som formes som en bøf og krydres med
salt
peber
chili
steg den 6 – 8 min. på hver side.
En dejlig ret, med lækre spændende, lidt hotte kartofler.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Helt international, dansk krebinet, spanske kartofler og græsk taziki, det ser lækkert ud!
SvarSletHer har vi været ude og spise tapas, heller ikke dårligt ;-)
Kære Lene
SvarSletJa det var helt internationalt på min tallerken i dag.
Tapas er bare skønt.
Knus
Vibeke
Lækkert ser det ud.
SvarSletDansk taler jeg,
spansk til husbehov,
men græsk, der kniber det gevaldigt.
Pyt, jeg skal jo spise maden, ikke snakke med den. ;-)
Hilsen Britta
Kære Britta
SvarSletJa jeg kan overhovedet ikke tale græsk, spansk kan jeg til husbehov, og måske lidt mere, hvilket jo er meget godt, når der er opskrifter der skal oversættes.
Knus
Vibeke
Det ser lækkert ud, Vibeke! Din grove tzatziki vil jeg prøve at lave - tak for dejlig inspiration.
SvarSletRigtig god mandag til dig, klem!
Kære Madame
SvarSletDen er god, jeg kan ikke lide den revne, det er noget med konsistensen, den her er der lidt bid i.
Knus
Vibeke
Jeg tror jeg vil lade mig inspirere af din menu i aften, krebinetten bliver dog skiftet ud med kyllingefilet da jeg ikke spiser hakket svin :)
SvarSletKnus
Kære Pernille
SvarSletDet vil også være godt med kyllingefilet.
Knus
Vibeke
Ummm har længe haft lyst til sådannne nogle kartofler... Det er bare mums !!!
SvarSletHyggehygge
Marianne
Kære Marianne
SvarSletJa, - jeg kom pludselig i tanker om dem i går, og så skulle de laves.
Da min mand levede fik vi dem af og til, men jeg havde "glemt" dem, så de blev nydt.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletDet lyder som skøn aftensmad. Jeg får virkelig tzatziki-trang på denne tid af året:o)
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletJeg er altså også på vej ud af vinteren rent madmæssig, jeg "gider" faktisk ikke de tunge grøntsager mere!
Knus
Vibeke
Det lyder som en rigtig lækkert opskrift. Glæder mig til at prøve den af :)
SvarSlet