16. august 2010

Oksebov i godt selskab!

Det kunne godt minde om en vinterret, men jeg vil påstå, at det er en perfekt ret til det vejr vi har i øjeblikket, især når man ikke spiser kartofler til.
En skive oksebov ca 700-800 gr. uden ben krydres med salt og peber, og lægges med lidt olivenolie i et lågfad og sættes i ovnen på 180 gr. i en ½ time
Kødet løftes op og nedenstående hældes i lågfadet.
3 løg i store tern
3 tomater i store tern
1 gourget i store tern
1 aubergine i store tern
1 grøn peber i store tern
3 fed hvidløg skiver
½ dl god balsamico
salt
peber
Olivenolie
1-2 kviste rosmarin
3-4 kviste persille
Kødet lægges tilbage over grøntsagerne, låget lægges over, og steges i ovnen på 180 gr. efter et par timer, skulle kødet gerne være mørt.
Jeg spiste ½ flute til retten!

4 kommentarer:

  1. Hejsa Vibeke! Uhm det ser lækkert ud. Sidder her klokken halv to om natten og er SULTEN. Sådan en portion med et glas rødvin ville gøre godt. SKønne retter og fotos som altid♥ KNUS
    Endnu en opskrift til min Vibekes mad mappe♥

    SvarSlet
  2. Hej Tina
    Ja det var dog noget af et tidspunkt, at sulten melder sig!
    Det blev rigtig godt, de grøntsager var perfekte til kødet.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Vejret det indbyder da til sådan en ret her, jeg kunne da godt lige klare at sætte tænderne i det :)
    Knus

    SvarSlet
  4. Kære Pernille
    Ja det var lige det jeg mente.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!