1 poulard,
1/2 l. kogende vand,
15 hele nelliker,
2 spsk. tomatpure,
1 dl. rødvin
salt,
peber,
mel.
1/2 l. kogende vand,
15 hele nelliker,
2 spsk. tomatpure,
1 dl. rødvin
salt,
peber,
mel.
Gnid kyllingen, ind og udvendig, med salt og peber,
bind lårene ind til kroppen.
brun kyllingen i ovnen på250 gr. i 20 min. på en rist over en bradepande. Skru ned
på 200 gr. Hæld det kogende vand i bradepanden, steg i yderligere 40 min. Tag kyllingen ud, fordel nillikerne både for og bag på kyllingen, steg yderligere 15-20 min. med ryggen opad.
Sauce (laves når kyllingen er færdigstegt)
Svits, i lidt smør, indmaden (finthakket) fra kyllingen, tilsæt puréen og en spsk. mel, rør godt. Tilsæt skyen fra bradepanden, samt rødvinen, pisk godt, og kog igennem mindst 10 min. ellers smager det modbydelig af mel, desuden koger rødvinen ind, og giver en bedre smag.
brun kyllingen i ovnen på250 gr. i 20 min. på en rist over en bradepande. Skru ned
på 200 gr. Hæld det kogende vand i bradepanden, steg i yderligere 40 min. Tag kyllingen ud, fordel nillikerne både for og bag på kyllingen, steg yderligere 15-20 min. med ryggen opad.
Sauce (laves når kyllingen er færdigstegt)
Svits, i lidt smør, indmaden (finthakket) fra kyllingen, tilsæt puréen og en spsk. mel, rør godt. Tilsæt skyen fra bradepanden, samt rødvinen, pisk godt, og kog igennem mindst 10 min. ellers smager det modbydelig af mel, desuden koger rødvinen ind, og giver en bedre smag.
Små kogte ristede kartofler, der er krydret med salt,
peber og paprika, passer fint til,
sammen med en skål salat.
sammen med en skål salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!