31. januar 2009

Bagt havtaske med karrysmør

Udover Torskerogn kom der også Havtaskehale fra Skagensfood.dk, den blev delt i to, og det ene stykke blev min aftensmad i dag lørdag, og det var bare så godt.(det andet stykke røg på frost)
Havtaskehale smager næsten som hummer, Den har da også fået kælenavnet "fattigmandshummer" på grund af det kridhvide, magre køds faste konsistens, og der går historier om køkkenchefer i Frankrig, der har brugt lige så meget havtaske kød som hummer i deres hummersalat og hummersuppe. Det er naturligvis noget rod at snyde gæsterne, men havtaske er lige så velsmagende som hummer og næsten lige så dyr, i hvert fald her i Danmark.
På Skagenfood.dk, bestiller man en fiskepakke, der er mange forskellige, jeg har bestilt pakken der hedder Fantasy, Jeg betaler kr. 168,00 for denne pakke. og man ved først om tirsdagen hvilken fisk der er i pakken,Som jeg modtager natten mellen torsdag og fredag, - sådan er det med alle deres fiskepakker, det er ikke fastlagt på forhånd hvad der er i ugens pakker, de kan jo ikke vide på forhånd hvad der bliver fanget, det er faktisk lidt spændende hver gang, og man ved, at man får det frisk.

Da jeg havde lyst til noget interessant, og var faldet over denne opskrift, tilberedte jeg Havtaskehalen sådan:

Bagt havtaske med karrysmør,(billedet viser fisken, som er parat til at komme i ovnen)


Opskrifts forfatteren er Kok Tonny Kristensen, Snerlen i Strandby


dette er til 2 person

350 -400 gr. havtaske
1 lille bundt persille
rasp eller brødkrumme
1 fed hvidløg
salt og peber
25 g smør
saften af en 1 lime
1 tsk. karry
Karrysmør:
Bland blødt smør, saften af en 1 lime, 1 tsk. mild karry, ½ fed presset hvidløg, 1 spsk. rasp eller brødkrummer og salt og peber. Stil det lidt koldt - evt. i fryseren i 5-10 min.
Skær fileterne fri af midterbenet og fjern hinden. Placer fileterne i et ildfast fad og fordel smørret ovenpå. Bages ved 200 g i ca. 15 min. Tag fisken ud, overdæk den og lad den hvile i ca. 5 min. inden servering.

Jeg lavede en salat til Havtasken

2 kommentarer:

 1. Hej Vibeke. Det ser virkeligt lækkert ud. Hvad fik du til? Mvh Malou

  SvarSlet
 2. Hej klidmoster
  Jeg fik salat og flute til.
  Tak for din henvendelse.
  Med venlig hilsen
  Vibeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!