Vi prøvede også en lukket pizza, den blev perfekt
Jeg har købt en Pizzasten til grillen, og det skulle prøves!
Så i dag stod menuen på Pizza, bagt på Weberen. Min datter og svigersøn, var med til at prøve om det fungerede.
Dejen:
50 gram gær
1 dl. Lunkent vand ca. 38 grader
3 spsk olivenolie
2½ dl koldt vand
ca. 500 gram hvedemel + mel til æltning (måske skal du bruge lidt mere mel, måske lidt mindre, det afhænger af mange ting, bl.a. luftfugtighed)
1½ tsk. salt
Opløs gæren i det lunkne vand og rør til vandet har en cremet konsistens, lad det stå ca. 10 minutter. Rør olivenolien og det kolde vand i, samt salt og ca. 1/4 af melet, bliv ved med at røre til massen er helt jævn, rør resten af melet i til dejen ikke klistrer mere.( Jeg brugte røremaskinen, og lod den køre med langsom fart)
Del dejen i 4 portioner og rul til 4 boller, skal hæve ca. 1 time, hvis dejen skal bruges med det samme, under et fugtigt klæde,
eller læg dem på et fad, dækket med noget film, og sæt dem i køleskabet.
Tages ud 15 minutter før brug.
Grillen skal tændes i god tid, og det er bedst hvis der er tre kulholdere i grillen.
Stenen skal lægges på risten i grillen så hurtigt som muligt efter, at kullene er kommet i gang, da stenen skal være meget, meget varm, stenen skal på risten 45 min. til en time før der kan bages Pizza.
Der kom tomatpesto i bunden,( for at Pizzaen ikke skulle blive for fugtig) derefter reven ost, og så lagde vi det på, vi hver især gerne ville have, øverst kom der Mozzarella, og lidt olivenolie.
Kære Vibeke
SvarSletUhm, hvor ser det superlækkert ud. Og smagen er nok helt vidunderlig, men desværre må jeg nøjes med de alm. hjemmebagte pizzaer.Vi må jo ikke grille her, og endvidere er jeg faktisk bange for at bruge en grill p.gr. a fingrene.
Knus
Manna
Kære vibeke,
SvarSletTak for nogle gode tips til pizza på grill. Vi ønsker os/overvejer at købe en pizzasten til grillen så det er skønt med nogle tips til det. det ser lækkert ud. Knus anette
Kære Manna
SvarSletJeg har alle de redskaber der skal til for at grille, og jeg har sådan en pizzaspade, så der er ikke de store farer, og min grill er let at tænde op, da den er med gastænding, så jeg skal ikke stå og fægte med varme kul.
Kullene bliver antændt med en gasflamme, og det forgår i selve grillen, det er så smart.
Knus
Vibeke
Kære Anette
SvarSletDet er pengene værd med den bagesten.
Knus
Vibeke
Ej, hvor sejt- pizza på grillen !
SvarSletKære Losarinas mor
SvarSletJa vi blev også ret begejstrede,de blev altså rigtig gode og sprøde.
Knus
Vibeke
Det ser virkelig lækkert ud, Vibeke - jeg har aldrig tænkt på, at man kan lave pizza på en grill, men det er jo genialt!
SvarSletVarme klem til dig og god mandag!
KÆre Madame
SvarSletDet havde jeg heller ikke, indtil jeg så, at der fantes en bagesten til grillen, den blev købt, og så skulle det naturligvis prøves, man kan også bage brød på den, nogle af de Italienske typer brød, det vil jeg prøve, men der går nu nok nogle dage.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletDen ser super ud den pizza, jeg har gået og tænkt om jeg skulle købe den sten, men det kan jeg godt se at det skal jeg helt sikkert.
Tak for tippet om hvordan jeg skal bruge den.
Knus
Kære Pernille
SvarSletJa det kan du roligt gøre, den er eminent.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletHold da op - det ser SÅ lækkert ud. Og min mave rumler nu så højt, at det næsten ikke er til at holde ud. Jeg tror, at jeg snart må have indviet min nye pizzasten. Det smager bare en tand bedre, når den får en tur på pizzasten.
Alt for nu - jeg må ha' mad!!! Nu!
Knus og sultne hilsner
fra Hanne
Kære Hanne
SvarSletJa det er en god ide med sådan en sten, og pizzaerne bliver rigtig gode, når man sørger for, at stenen er rigtig godt varm.
Knus og god appetit!
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletSikke en masse dejlig mad du har lavet mens jeg var væk :-)
Vi grillede også pizzaer ovre hos min søster. Det var godt nok svært at flytte den rå pizza over på stenen. Men så var det at vi læste i brugsvejledningen at man bare skulle lægge dejen på først. Så blev vi så kloge :-)
Det bliver spændende at se hvad for nogel italienske brød du kan trylle frem på den!
Knus
Malou
Kære Malou
SvarSletDet var bare sjovt med de Pizza, vi fandt ud af, at lægge dem op på pizzaspaden inden vi kom fyld på, og så gik det fint.
Ja jeg skal have prøvet det af med brødet.
Knus
Vibeke