I går d. 9. oktober havde jeg fødselsdag, derfor det fine vejr:), og min datter og svigersøn inviterede mig ud og spise på
Tyrstrup kro, hvor vi fik en fire retters gourmet menu.
Tyrstrup kro ligger i den skønne natur omkring Christiansfeld.
Bordet var bestilt til kl. 19 og vi blev modtaget af et skønt personale, som viste os ned til bordet, hvor menu kortet var en rulle med bånd om.

Valget var nemt, 8 retter kunne vi ikke spise os igennem, så vi valgte 4 retter fra gourmetmenuen.
Der kom først lidt pate ind sammen med brød, grøntsags flader og dyppelse,

det mindede mig om Malling & Schmidt i Århus


Forretten: Torsk – Kadaif - Bacon

Kadaif er, er en meget fin krymmel-lignende wienerbrøds dej.
Det var en smuk og interessant ret, dejen omkring torsken var meget speciel, den lå som en pokkers masse tråde omkring fisken, retten smagte vidunderlig.
Anden ret: Havtaske – Musling – Gulerødder

Dette var også en spændende ret, havtasken var pakket ind i en form for panade, som måske kunne have været krydret noget bedre, jeg syntes den var lidt tam, men saucen af gulerod hev alligevel retten op på et rimeligt niveau, og gulerodssalaten var perfekt.
Og smukt det var det, de grønne "grene" er ærtespirer.
Hovedret: Okse – Jordskokker – Knoldselleri

Oksekødet var lidt sejt, både hos mig og min svigersøn, min datters kød var perfekt, resten spændende og meget interessant, med selleri i både frisk og tørret udgave, en kartoffel som var sat sammen af en masse skiver, og ristet på toppen, der var en skøn sauce til retten, som virkelig var lavet på kraftig fond.
Dessert: Pære – Mandler – Chokolade


Skøn dessert tallerken, med pære sorbet, chokolade, mandel Krims krams, det er ikke ment negativt, derpå var der tørret og frisk pære.
Alt i alt en dejlig oplevelse, og skal de have kokkehuer, så er det fire ud af fem.
Det er da bare skønt, at blive inviteret ud på ens fødselsdag, det må da gerne blive en vane:)
Billederne er taget af min svigersøn!