I dag havde jeg lyst til en hakkebøf, men den skulle selvfølgelig ikke være helt almindelig, og da jeg havde en del champignon, så lå denne ret "lige til højrebenet!"
Start med Provence champignoner
2 skalotteløg
1 spsk. olie
1 fed hvidløg
250 gr. champignon
1 tomat
finthakket rosmarin ca. 1 tsk.
salt og peber
saft af 1/4 citron
200 gr. hakket oksekød formet til en bøf
kogte kartofler i både eller skiver
salt, peber og paprika
Min grove Tzatziki
skær 2½ cm. høje stykker agurk i pinde, blandes med
græsk yoghurt, salt, friskværnet peber og hvidløg.
Hak løgene groft og brun dem i hed olie på en pande. Tilsæt hakket hvidløg, rosmarin samt skivede champignon og steg, til alt har taget lidt farve, hak tomaten groft og lad den stege med et par min. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Krydr med salt, peber og steg hakkebøffen
og rist kartoflerne, de krydres med salt, peber, paprika.
Arranger bøffen på champignonblandingen, de ristede kartofler og Tzatziki fordeles på hver sin side af bøffen
Kære Vibeke
SvarSletJeg får også lyst til hakkebøf. Og de champignons lyder som rigtigt lækkert tilbehør.
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletDet er et lækkert tilbehør, der er en rigtig god smag, og sammen med de øvrige ting, helt perfekt!
Knus
Vibeke
Vi fik også hakkebøf i dag, med rodfrugter.. En god hakkebøf er altid godt.. Jeg er vild med svampe, købte en bakke kantareller forleden dag, men jeg har glem at bruge dem, huskeren er lidt ude af drift..
SvarSletMange knus fra Ærø.
Kære Mette
SvarSletJeg havde bare lyst til en hakkebøf men uden sauce, derfor fandt jeg opskriften frem på Provence champignon.
Knus
Vibeke
Det lyder meget lækkert, Vibeke! Når bare man husker at variere tilbehøret, er hakkebøf en ret, der altid gør lykke.
SvarSletVarme klem til dig og ha' en god torsdag ;O)
Du er så inspirerende Vibeke, så det er en fryd. Tak :-)
SvarSletKære Vibeke
SvarSletHvor er det da egentlig længe siden at jeg har fået hakkebøf, det kan være at det skal være menuen en af dagene, og min skal også være uden sovs !
Knus
Kære Madame
SvarSletDet er nemlig rigtig, tilbehøret gør forskellen, bøfsauce smager godt, men der er mange andre muligheder.
knus
Vibeke
Kære Lene
SvarSletTak skal du have!
Knus
Vibeke
Kære Pernille
SvarSletJa det var også længe siden, at jeg havde spist hakkebøf, i grunden mærkeligt, for med noget interessant tilbehør, smager det jo herligt.
knus
Vibeke
Uhmmm, hakkebøf! Det vil jeg også have. Tak for inspiration.
SvarSletKære Betty
SvarSletEn god ide.
Knus
Vibeke