2. september 2009

Hakkebøf med Provence champignon

I dag havde jeg lyst til en hakkebøf, men den skulle selvfølgelig ikke være helt almindelig, og da jeg havde en del champignon, så lå denne ret "lige til højrebenet!"

Start med Provence champignoner
2 skalotteløg
1 spsk. olie
1 fed hvidløg
250 gr. champignon
1 tomat
finthakket rosmarin ca. 1 tsk.
salt og peber
saft af 1/4 citron

200 gr. hakket oksekød formet til en bøf
kogte kartofler i både eller skiver
salt, peber og paprika

Min grove Tzatziki
skær 2½ cm. høje stykker agurk i pinde, blandes med
græsk yoghurt, salt, friskværnet peber og hvidløg.

Hak løgene groft og brun dem i hed olie på en pande. Tilsæt hakket hvidløg, rosmarin samt skivede champignon og steg, til alt har taget lidt farve, hak tomaten groft og lad den stege med et par min. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Krydr med salt, peber og steg hakkebøffen
og rist kartoflerne, de krydres med salt, peber, paprika.

Arranger bøffen på champignonblandingen, de ristede kartofler og Tzatziki fordeles på hver sin side af bøffen

12 kommentarer:

  1. Kære Vibeke

    Jeg får også lyst til hakkebøf. Og de champignons lyder som rigtigt lækkert tilbehør.

    Knus Hanne

    SvarSlet
  2. Kære Hanne
    Det er et lækkert tilbehør, der er en rigtig god smag, og sammen med de øvrige ting, helt perfekt!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Vi fik også hakkebøf i dag, med rodfrugter.. En god hakkebøf er altid godt.. Jeg er vild med svampe, købte en bakke kantareller forleden dag, men jeg har glem at bruge dem, huskeren er lidt ude af drift..
    Mange knus fra Ærø.

    SvarSlet
  4. Kære Mette
    Jeg havde bare lyst til en hakkebøf men uden sauce, derfor fandt jeg opskriften frem på Provence champignon.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Det lyder meget lækkert, Vibeke! Når bare man husker at variere tilbehøret, er hakkebøf en ret, der altid gør lykke.

    Varme klem til dig og ha' en god torsdag ;O)

    SvarSlet
  6. Du er så inspirerende Vibeke, så det er en fryd. Tak :-)

    SvarSlet
  7. Kære Vibeke

    Hvor er det da egentlig længe siden at jeg har fået hakkebøf, det kan være at det skal være menuen en af dagene, og min skal også være uden sovs !

    Knus

    SvarSlet
  8. Kære Madame
    Det er nemlig rigtig, tilbehøret gør forskellen, bøfsauce smager godt, men der er mange andre muligheder.
    knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Kære Lene
    Tak skal du have!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  10. Kære Pernille
    Ja det var også længe siden, at jeg havde spist hakkebøf, i grunden mærkeligt, for med noget interessant tilbehør, smager det jo herligt.
    knus
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Uhmmm, hakkebøf! Det vil jeg også have. Tak for inspiration.

    SvarSlet
  12. Kære Betty
    En god ide.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!