10. august 2009
Revselben med svær og lækkert tilbehør.
I dag fandt jeg nogle tykke skiver rå ribbensteg i fryseren, men jeg havde glemt at skære sværen af, de skulle bruges til en slags revselsben, og da jeg fik dem tøet, så fik jeg lyst til at prøve, at lave dem med svær, det kunne jo ikke ske det vilde, så jeg krydrede dem med salt, peber, paprika og oregano, samt lidt soyasauce, sværen gav jeg lidt olie inden den fik en god gang salt.
De kom i ovnen på 190 gr. i 45 min.
Nogle halverede krydrede kartofler kom i ovnen efter en halv time og da de 45 min. var gået, blev ovnen sat op på 210 gr. i 20 min.
Dertil fik jeg
De halve bagte kartofler
Avocadosalat
1 avocado skrælles og skæres i små stykker, der presses lidt lime over og bland med
4-5 sherrytomater i både
Krydr. med salt og peber
og bland lidt skåret basilikum i salaten.
og min grove Tzatziki
skær 2½ cm. høje stykker agurk i pinde, blandes med
græsk yoghurt, salt, friskværnet peber og hvidløg.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Det ser som sædvanlig indbydende ud.
SvarSletJeg elsker halve, bagte kartofler - det gør det jo ikke værre, at det er supernemt :-)
Har du et godt forslag til marinade til en oksefilet, der skal helsteges på Weberen?
Yum - det ser godt ud! Det minder mig også om, at det er alt for længe siden, vi har fået revelsben...
SvarSletHav en god dag! :-)
Kære Vibeke
SvarSletUhm... Det hele ser lækkert ud. Jeg elsker avocadoer - sådan en salat er bare toppen.
Knus Hanne
Kære Ellen
SvarSletDet var også lækkert, og de halve bagte kartofler, er også et hit hos mig.
Knus Vibeke
Forslag til marinade, som ikke er så besværlig og alligevel god.
Til ca 1 kg. oksefilet
1 glas rødvin, nogle kviste timian, 1 knust laurbærblad, en kvist rosmarin, 5 knuste peberkorn, olivenolie og 2 fed hvidløg, der lige har fået et pres med en hånd, lidt reven citronskal,og måske en kanelstang.
marinade og kød kommes i en plasticpose, som lukkes tæt.
Skal i køleskab i 6 til 24 timer, alt efter hvor smagsgivende man ønsker marinaden, posen skal lige vendes en gang i mellem.
Kære Piskeris
SvarSletJa det ikke så ofte at man lige får revselsben, men den var sørme god med svær, så det var det værd.
Knus
Vibeke
Kære Hanne
SvarSletJeg er også glad for avocado, og sammen med tomater ser det festlig ud, og smager godt.
Knus
Vibeke
Uhm, det ser godt ud, Vibeke! Tzatziki og avokadosalat kan jeg se, jeg savner, og halve, bagte kartofler er supernemt og meget lækkert.
SvarSletRigtig god tirsdag til dig, klem!
1000 tak for marinadeopskrift.
SvarSletDen lyder rigtig god, så den vil blive anvendt fredag. Kanelstang har jeg ikke prøvet før i en marinade, men det har jeg så snart...
Vi skal have fætter/kusinefest lørdag, men det kommer der nok lidt om på bloggen senere.
Smilende hilsener herfra :-)
Kære Vibeke,
SvarSletUhm... hvor ser det godt ud!!! Jeg har aldrig selv lavet revelsben - kun fået det serveret.
Rigtig god dag til dig
:-) Eva
Kære Eva
SvarSletDet er lige til at gå til, supernemt at lave, bare du har en god ovn.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletUHM!, hvor ser det dejligt ud og tilbehøret dertil frister utrolig meget.
I dag vælger jeg din fiskesuppe, hvor jeg har fond fra fryseren - også efter din opskrift.
Ha´en dejlig dag
Knus
Manna
Kære Manna
SvarSletGod fornøjelse med fiskesuppen, den bliver du vild med, tror jeg!
Knus
Vibeke
Hvor ser det bare lækkert ud, jeg mindes at du engang har lavet nogle andre revselben af svinekam dog uden svære, jeg svor dengang at jeg ville købe en steg :) det har jeg ikke fået gjort endnu, men det skal jeg når den er på bud.
SvarSletI aften vil jeg dog nøjes med advocado og tomat, har lige noget der skal bruges :)
Knus
Kære Pernille
SvarSletDu skal købe en mager ribbenssteg, de er gode både med og uden svær.
Knus
Vibeke