10. marts 2010

Æblekage med marcipan

Jeg fik lyst til at bage i dag, og det blev resultatet!

200 g smør
250 g sukker
100 gr. reven ren marcipan
4 æg
180 g mel
2 tsk. bagepulver
2-3 æbler i skiver med skræl
pynt:
hakkede mandler
kanel og sukker

Smør og sukker røres godt sammen, tilsæt den revne marcipan, hvorefter der kommes
et æg i ad gangen.
Rør massen godt,(jeg brugte min røremaskine)inden mel og bagepulver kommes i.
Dejen hældes i en smurt springform, læg evt. bagepapir i bunden
Æblerne befries for kernehus, skæres i kvarter og derefter i skiver, og lægges i et pænt mønster over dejen
Til sidst pyntes med hakkede mandler, kanel og sukker.
Bages i en forvarmet ovn i 30-35 min ved 200C.

16 kommentarer:

  1. Uhm, den ser så lækker ud Vibeke!
    Sån et stykke kunne jeg godt li spise...

    SvarSlet
  2. Kære MissMuffin
    Den er virkelig lækker, - jeg ville gerne sende et stykke, men jeg kan ikke html koden:)
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Ej hvor ser den god ud... Jeg skynder mig væk igen... savle savle...

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  4. Kære Marianne
    Den er rigtig god, det revne marcipan gør underværker.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Okay, total lækket !!!
    Jeg holder så meget af æbler og marcipan :-)

    SvarSlet
  6. Kære Miri
    Jeg havde en grundopskrift, og der var ikke marcipan i, og meget mere mel, så jeg satte mig til at regne den ud, så jeg var sikker på, at kagen blev en lækker, luftig sag med marcipan, og det blev ikke så ringe endda:)
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Den er jeg med på (vil også gerne have et stykke sendt ;-), også pasta retten i går!

    SvarSlet
  8. Kære Lene
    Kender du html koden?
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Kære Vibeke
    Den æblekage ser virkelig skøn ud.
    Havde jeg haft energien, så var smuttet i køkkenet med det samme ... men det må lige blive en anden dag.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  10. Kære Hanne
    Den blev bare lækker!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Nøj hvor ser den god ud! Hvordan skal jeg komme igennem aftenen uden at tænke på kage nu? :-D

    SvarSlet
  12. Kære Piskeris
    Tja, det ved jeg ikke, men god, - det er den!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  13. Mmmhhh - hvor ser den lækker ud! Der er altså noget med marcipan, æbler og kanel sammen!

    Problemet er så, at man ender med at spise sådan en stor kage alene :-) Og det er jo for fristende!

    SvarSlet
  14. Kære Nille
    Så galt gik det ikke, men jeg fik helt bestemt et stykke for meget.
    Og du har ret, den marcipan gør bare, at det hele hamonerer fantastisk godt sammen, så jeg er lidt stolt af min opskrift.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  15. Kære Vibeke og alle

    Det jeg savner allermest på madblogs er folk der - i højere grad end at skrive om at de forestiller sig hvor godt det smager - har *prøvet* opskriften.
    Så lad mig forsøge: Tak for opskriften, det blev en utroligt lækker kage. Jeg tog mig et par kunstneriske friheder, men grundideen om en kage med æbler og marcipan er rigtig lækker.
    Denne type kage er dog ret entydigt sød og er næsten nødt til at blive kompletteret af noget syrligt, men er creme fraiche ikke vores alle sammens bedste ven? :-)

    SvarSlet
  16. Den lille bagekone7:06 PM

    1000 tak for den lækre opskrift bagte et par stykker og tog med på job sikke et hit :-) og det var ikke sidste gang den blev bagt her hjemme !!! Mums

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!