Både min veninde og jeg er vilde med hvidløg, og vi skal ikke tage hensyn til nogen ”dagen derpå”, så i dag blev det et orgie i hvidløg,
1 kylling parteret i 8 stykker, (hvor alt synligt fedt blev fjernet, dog ikke skindet,) blev lagt i et ovnfast fad, krydret med
salt, peber og paprika
2 hele hvidløg blev delt i fed, og lagt ved kyllingestykkerne, nogle blev i skallen andre mistede skallen, da jeg delte hvidløget, men det var nogle store flotte fed.
1 lime blev delt i både, og stukket ned i imellem kyllingestykkerne.
Timian og persille blev fordelt over kyllingen
en god portion meget små cherrytomater blev fordelt rundt i fadet,
Gastrik blev dryppet over (ikke nødvendig) og
½ dl tør sherry hældt ved.
Fadet kom i ovnen på 140 gr. i to timer.
Her er det færdig bagte resultat!
Jeg serverede en skøn frisk salat til, bestående af
Melon,
Papaya,
Avocado,
Tomat,
Agurk og
strimlet icebergsalat,
som blev vendt i lidt græsk yoghurt, der blev krydret med
salt,
peber,
citron og
mynte.
Der blev serveret flute til.
Det ser ud til, at du har givet kyllinge stykkerne lidt rigelig i oven, skindet ser lidt "brændt ud",
SvarSletmen det kan jo være fotoet snyder lidt?
Kære Vibeke
SvarSletDet ser himmelsk-godt ud. Både kyllingen og salaten lyder spændende.
Jeg har lavet "Vibekes-pastaret" i aften. Uhm - er vild med den - den du lavede i april med spinat og bacon. :o)
Du må have en hyggelig søndag aften.
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletDet var rigtig godt, min veninde var også vild med den salat, som var noget jeg fandt på da jeg havde de frugt og grønt i mit køleskab.
Knus
Vibeke
Kære anonym, HP måske?
SvarSletNej de var ikke brændt, måske er det gastrikken der er blevet lidt mørk, det smagte fantastisk.
Knus
Vibeke
Det ser meget lækkert ud - især fordi jeg nærmest kan dufte al hvidløgen ;-)
SvarSletJeg elsker også hvidløg - men det er jo ikke sikkert, at mine kolleger ville sætte pris på det i morgen tidlig! Det må afprøves en fredag eller lørdag aften... jeg kan forestille mig, at den lave temperatur med længere stegetid giver et dejligt resultat.
Nøj- hvor bliver jeg lækkersulten- der helt vildt
SvarSletKære Nille
SvarSletJa hvidløgene smager som mandler, når de er stegt så længe, simpelthen skønt.
Ja en lørdag aften med denne ret, er ikke tosset.
Knus
Vibeke
Kære Karin
SvarSletÅh stakkels dig, jeg er da ærgerlig over, at du bor så langt væk fra Als, så jeg kan ikke rigtig byde dig en portion:)
Knus
Vibeke
Hvor ser det bare skønt ud! Jeg er også vældig glad for hvidløg :-)
SvarSletHov nu har du brugt sherry igen! Jeg må hellere få skrevet det på indkøbssedlen, så jeg snart kan få prøvet det...
Kære Piskeris
SvarSletSherry kan du bruge til mange ting, bl.a. når du laver "kinesermad" i stedet for risvin, og i ovnretter og gryderetter, der skal køre på lav varme i lang tid, er det også eminent, bare det er en tør sherry, jeg kan ikke lide at drikke det, men i mad, da er det perfekt.
Jeg lærte meget om sherry og madlavning da jeg boede i Spanien.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke..
SvarSletÅhh nu er veninden blevet forkælet igen.. Det er lige det som gode venner skal.
Det ser ualmindeligt lækker ud.
Knus fra mette
Den ret lyder og ser altså så skøn ud! Salaten er meget spændende- tak for altid at dele :-)
SvarSletHvor ser det vidunderligt ud, retten er printet ud og skal bruges som gæstemad ved næste kommende lejlighed.
SvarSletVibeke, din blog er utrolig dejlig og giver mig stor inspiration. Tak for det og hav en rigtig god dag.
Kære Mette
SvarSletJa, det har du ret i, og hun nød det.
Det var virkelig godt, og den kraft der danner sig i fadet, er bare superskøn, at sidde og duppe op med flute.
Knus
Vibeke
Kære Miri
SvarSletDen var dejlig, salaten var en jeg lige komponerede, og den gjorde lykke, - Birthe var vild med den, og den passede så perfekt som mod eller medspiller til hvidløgene,
Knus
Vibeke
Kære Annette
SvarSletDet glæder mig, at du kan bruge den!
Tak for roserne!
Knus
VIbeke
Hvor ser det rigtig lækker ud,jeg har aldrig prøvet, at langtidsstege kylling,men det skal prøves næste gang.
SvarSletHvor ser det dog lækkert du, Vibeke! Kan man virkelig langtidsstege i to timer, uden at retten bliver tør?
SvarSletKlem og ha' en dejlig mandag!
Kære Conny
SvarSletDet skulle du prøve, det er bare rigtig godt, men kom lidt vin/ sherry i fadet, så der er noget fugt, ½ dl. er nok.
Knus
Vibeke
Kære Madame
SvarSletJa man kan sagtens langtidsstege en kylling men som jeg også skriver til Conny, så skal der noget væske i fadet, og det bliver bare godt.
Tomaterne er også med til at give fugt ovenfra.
Knus
Vibeke
Hej
SvarSletJeg har desværre først for nylig fundet din blog - jeg har dog siden opdagelsen været inde på den dagligt og du har bidraget til spændende indslag til aftensmaden. tak for inspirationen. Jeg nyder meget, at læse din blog.
Hilsen Bente
Kære Bente.
SvarSletVelkommen til!
Det glæder mig, at du kan bruge bloggen, så er det ligesom sjovere at lave den.
Knus
Vibeke
Som altid er jeg fuld af forundring over din ihærdighed i køkkenet. :) Jeg ville søreme ønske jeg ku frembringe så herlige ting hver dag, men det orker jeg bare ikke. Masser af hvidløg er lige noget for mig.
SvarSletJeg håber at din veninde er faldet godt til og at I får hygget sammen. Jeg har givet dig en lille udfordring, kig forbi mig og se. ;))
Knus og god dag
Henriette
Kære Henriette
SvarSletDu er god til håndarbejde, så du har din force et andet sted, sådan er det bare.
Min veninde kommer til at trives, når hun er færdig med at pakke de pokkers mange kasser ud, det er godt, at det ikke er et lille hus hun har fået:)
Jeg kan heller ikke læse eller forstørre det billede på din side, men jeg vil tage udfordringen op.
Knus
Vibeke
Jeg er tosset med hvidløg så den her ret skal laves i mit lille køkken :)
SvarSletKære Pernille
SvarSletDet syntes jeg er en god ide, for hvor smager det godt.
Knus
Vibeke