5. april 2012

Stegt torsk med basilikumfrit og sød Balsamico


4 pers.
600--700 g torskefileter
2 spsk. mel
olie til stegning
4 store håndfulde spinat
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
20 g smør

Sød Balsamico
1 dl mørk Balsamico
2 spsk. honning
citronsaft

Basilikumfrit
1 bdt. basilikum
olie til fritering


Vend torskefileterne i mel og brun dem på en hed pande med en smule olie. Sørg for, at olien er varm, så fisken får en flot stegeskorpe. Brun fisken godt af, og steg fileterne færdig i ovnen i ca. 8 min. ved 100 grader.

Skyl spinaten grundigt og tør den på et viskestykke eller evt. i en salatslynge. Hak løgene. Kom smør i en gryde sammen med et helt fed hvidløg, lad smørret bruse op og vend spinat og hakkede skalotteløg i smørret. Spinaten skal kun lige vendes og derefter lægges på papir til afdrypning. Hvidløget fjernes helt, det skal kun give smag.

Kom balsamicoen i en gryde, kog ned til det halve og tilsæt honningen. Lad det bruse op og kog blandingen lidt, inden den smages til med lidt citronsaft.

Basilikumbladene friteres i lidt hed olie i en gryde eller på en pande. Pas på når de kommer i olien, de kan godt sprutte lidt. Lad bladene dryppe af på papir.

Anret fisken på en tallerken med spinat og balsamico udenom. Læg friterede basilikumblade på toppen, og server små smørvendte kartofler til.

2 kommentarer:

 1. Kære Vibeke
  Det ser da forrygende ud. Lækkert med fisk og grønt tilbehør.
  Rigtig god påske til dig.
  Knus Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hanne
   Ja det er lækkert.
   Også god Påske til dig og din mand.
   Knus
   Vibeke

   Slet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!