28. maj 2012

Kotelet med lækker kryddersmør

4 koteletter uden ben
4 spsk. kokosmel
4 spsk. finthakkede hasselnøddeflager
75 g smør til stegning


Rødvins-krydderurtesmør
250 g blødt smør
¼ bdt persille
¼ bdt purløg
1 tsk. tomatpuré
1 dl rødvin
1 tsk. Dijon sennep
Saften af en citron
Salt og peber


Krydderurter, tomatpuré, salt og peber røres i det bløde smør. Kog rødvinen ind til ca. ¹/3 og køl det ned. Rør rødvinen i smørret sammen med sennep og citron til det har en ensartet rødlig farve. Smørret lægges på et stykke husholdningsfilm som en pølse. Rul filmen omkring og træk smørret gennem filmen. Læg smørpølsen i køleskabet i mindst 2 timer. Kryddersmørret skæres i skiver inden serveringen.

Koteletterne vendes i en blanding af hasselnøddeflager, kokosmel og salt og peber. De steges på panden i ca. 4 minutter på hver side og hviler derefter i ca. 2 minutter.
Serveres med et godt hjemmebagt brød, evt. en god salat, samt et glas kølig rosévin eller en god kold øl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!