20. marts 2010

Slethvar rulle med laks

I aften fik jeg en skøn forret med stenbiderrogn som du kan se her og min hovedret blev denne ret med frisk Slethvar og laks.
Pr. person
5-6 små asparges kartofler koges
1 slethvarfilet
1 stykke laks ca. 2½ cm. bredt uden skind lægges på slethvarfileten, sammen med
2 små friske kviste fransk estragon, krydres med
salt og
peber, det hele rulles sammen og holdes sammen med en tandstik

Fiskerullen lægges på
to skiver citron, i et lille ovnfast fad sammen med
1 tomat i tern og
1 dl. hvidvin samt
et nip safran
salt og peber, oven på rullen lægges
1 skive citron og
et par klatter smør, sættes i ovnen på 180 gr. i ca. 15 min. men pas på, det skal ikke være overbagt!

Derefter hældes væsken op i en gryde, sammen med nogle af tomatternene, de pynter i saucen.
et par asparges ( jeg bruger nogle dybfrosne) i passende stykker kommes i gryden sammen med de pillede kogte kartofler, og koges igennem, kartoflerne tages op, og saucen samles med en klat smør.
Arranger og server

10 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud Vibeke. Kan mærke at appetitten er ved at komme tilbage, den har været væk et par dage.

    SvarSlet
  2. Kære Lene
    Det var bare så lækkert.
    ja, jeg læste på din blog, at du havde været ude i en "ufrivillig slankekur" godt du har det bedre.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Skøn forårs mad, du har tryllet frem kære Vibeke..

    SvarSlet
  4. Kære Mette
    Det var bare skønt, og ja - forårsagtig!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Uh, det ser spændende og meget lækkert ud! Hvor meget smag synes du, at safran giver? Jeg har en lille portion liggende og har flere gange tænkt på at prøve det i retter, men jeg har en fordom om, at det er et lidt overvurderet krydderi.

    SvarSlet
  6. Kære Piskeris
    Safran giver et touch af smag, ikke vildt, men perfekt i forbindelse med fisk, det gir en flot farve og gurkemeje kan ikke erstatte safran, men det er min mening.
    I går til min fiskeret gav det saucen en skøn elegant smag.
    Jeg har altid safran i huset, og man skal virkelig ikke bruge meget ad gangen, bruger man for meget, bliver smager bitter, en lille æske med ca. 1 gr. har jeg til flere måneder, jeg bruger det i forbindelse med fisk, ris osv.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Hvor ser det lækkert ud! Bliver altid rigtig sulten når jeg er forbi din blog ;-) KNUS♥

    SvarSlet
  8. Kære Tina
    Jeg elsker god fisk, og i denne uge havde jeg fået nogle dejlige fisk hjem, og så skulle pokker da have, at man ikke fik noget godt ud af dem, det blev bare så lækkert.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Kære Vibeke

    Det der ser bare super, super lækkert ud.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  10. Kære Hanne
    Det var bare så lækkert!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!