3. december 2010

Citronfyldt Kylling

Det er meget længe siden, at der er blevet stegt en hel kylling her i huset, så i dag blev det simpelthen en nødvendighed, og her er resultatet.
1 kylling renses, krydres med
salt og
peber og fyldes med
citronbåde, og
en kvist rosmarin
Kyllingen krydres udvendig med
salt,
peber og
chiliflager og lægges på en rist i en lille bradepande, og der presses
Citronsaft ud over kyllingen
Sæt bradepanden i en 180 gr. varm ovn ca. fem kvarter, - efter størrelse!
Server med det tilbehør, du har lyst til.

Kyllingen blev meget saftig, og smagte vidunderligt.

6 kommentarer:

  1. hvor ser det bare godt ud! En kylling er altid lækkert!
    Sabine
    Sabinesverden.blogspot.com

    SvarSlet
  2. Kære Vibeke

    Dejligt med et pip og en pip fra dig :-)

    Det er SÅ dejligt med en stegt kylling.

    Håber at det går lidt bedre med dig. Men kulden er nok svær for dig også?

    Knus Malou

    SvarSlet
  3. Uhm citronkylling kan jeg spise året rundt :-)

    SvarSlet
  4. Kære Vibeke
    Sådan en hel kylling går man bare aldrig fejl af. Ser super lækkert ud og skønt at have mad til flere dage.

    Dejligt at høre fra dig!!
    Knus Hanne

    SvarSlet
  5. Citroner og kylling går af en eller anden grund virkelig godt sammen. En af mine yndlingsmetoder er at dække en fire- eller seksdelt kylling med citronskiver en dags tid. Kartofler, løg og hvidløg under kødet - citronskiver væk næsten alle sammen; resten ned til kartoflerne, og så ellers bare i ovnen.
    Nemt og meget lækkert.

    Din variant her skal prøves næste gang, jeg laver kylling. Hvis jeg ellers kan finde rosmarinbusken i al den sne ;-)

    SvarSlet
  6. Sikke en god ide Vibeke. Uhm citron og rosmarin. der er så meget vild rosmarin hernede. KNUS

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!