Til 4 -5 pers.
1 kg. filet af torsk, havkat, sandart eller lign. (dog ikke fladfisk).
200 gr. bacon i tern.
3 store løg.
4 dl. piskefløde.
3 spsk. mel.
2 dåser flåede tomater.
300 gr. champignon.
2 grønne peberfrugter.
Baconterningerne steges i en smule olie.og tages op.
Herefter steges løgene let i fedtet fra baconen og tages op.
Fisken skæres i strimler.
Nu kommes følgende lagvis i en smurt gryde.
Fiskestrimlerne,tomaterne (minus saften, der gemmes), peberen - der er skåret i tynde strimler, champignonerne - der er halverede, samt endelig de stegte bacontern og de stegte løgringe.
Herefter røres melet sammen med piskefløden, saften fra tomaterne samt salt og peber. Denne sauce hældes over ingredienserne i gryden og retten får lov at småsnurre over ilden i cirka 15-20 minutter.
Til retten serveres løse ris.
Aaaah, Vibeke, jeg har en suppedille for tiden, lidt mere tyndt og den dér fiskegryde hitter her hos mig!
SvarSletKære Lavendel
SvarSletJa det kan sagtens fotyndes til en god suppe.
Jeg er også ret vild med suppe for tiden.
Knus
Vibeke
Mmm, hvor ser den lækker ud - jeg har skrevet den på madplanen til denne uge :)
SvarSletKære Sarah
SvarSletDet er en god ide, den smager godt, og er faktisk meget rimelig i pris.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletDet lyder lækkert - fisk, fløde, bacon og tomat, det er gode sager at sætte sammen.
Vi får spist alt for lidt fisk for tiden, så det er godt, at man kan blive inspireret her i blogverden.
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletJa, du ved jo, at jeg bare elsker fisk, men jeg må dog indrømme, at jeg heller ikke spiser det så ofte, som jeg har gjort.
Knus
Vibeke