4. januar 2010
En skøn dessert chokoladekage
Nu er humøret ved at være på toppen igen, så nu skal I lige have opskriften på nytårsaftens dessert, den er simpelthen nem at lave og smager fantastisk!
200 g smør
200 g mørk chokolade (70%)
Smelt chokolade og smør over vandbad, og afkøl til det er lunken.
4 æg
2 dl. sukker
Pisk æg og sukker skummende
2½ dl. hvedemel
1 tsk. Bagepulver
Bland mel og bagepulver
Rør forsigtigt chokoladen og smørret i æggemassen, og vend til sidst mel og bagepulver blandingen i,
Smør en alm. Str. springform og hæld dejen deri.
Bag kagen i 20 minutter ved 200 grader. Lad den køle af, kan pyntes med glasur, men det behøves ikke, den er i øvrigt rigtig god dagen efter, du har bagt den.
Jeg serverede med vanilje is, frugtsirup og granatæblekerner.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Det ser meget lækkert ud - den må jeg prøve at lave! En god, ny dessert er altid velkommen :-)
SvarSletKlem, det er dejligt, at humøret er på toppen igen ;)
Kære Madame
SvarSletJa nem er den, og den smager fantastisk.
Tankerne er tænkt, og humøret er atter på rette vej, men da livet jo både er op og nedture, så kommer der jo af og til perioder, hvor man har noget der skal arbejdes med.
Knus
Vibeke
Dejligt at læse! og en lækker dessert at se på. Har allerede taget 1 kg på bare ved at kigge, og rigtig godt nytår forøvrigt :-)
SvarSletKære Per
SvarSletDet er godt klaret, 1 kg:)
Også godt nytår til dig, håber du er kommet godt ind i det nye år!
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletJeg kan nærmest smage hvor godt, det må have været.
Dejligt at høre, at du igen har humøret med dig.
Knus Hanne
åhr, den ser bare god ud! Og granat æble kernerne pynter bare helt perfekt! Den må jeg helt klart prøve... :)
SvarSletKære Hanne
SvarSletJa, jeg er sikker på, at du har en fin fornemmelse af smagen:)
Knus
Vibeke
Kære Maiken
SvarSletJa den skulle du prøve, den er meget nem, bare man følger opskriften.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke,
SvarSletGodt at se, at du er ved at være tilbage til normaltilstand igen. Det daglige kig hos dig er så dejligt og jeg bliver altid lækkersulten uanset på hvilket tidspunkt af døgnet jeg besøger dig.
Men lige nu, med den kage, åhhhhh hvor ser den dejlig ud, Vibeke. Den er allerede kopieret.
Knus
Hvor godt at høre, at du er tilbage i rette spor og at humøret er vendt tilbage, men sådanne tider hører jo også til. Dem kender vi vist alle...
SvarSletNåja, og den kage - den ser bare noget så møglækker ud! Jeg har koperet den ind i mine opskrifter, så den skal snart prøves, mhm ;-)
Uij, hvor er det bare en flot dessert! Elsker når der også er kræs for øjet :-)
SvarSletKære Vibeke
SvarSletDejligt du er tilbage og kommet ovenpå igen.
Uhm! en himmerrigsdrøm, du serverer her. Den glæder jeg mig rigtig meget til at servere, næste gang jeg har gæster.
Jeg går ud fra, at det er lurmærket smør, at du bruger.
Knus
Manna
Kære Annette
SvarSletJeg har det meget bedre!
Dejligt at du kikker ind dagligt, og den kage den skal du prøve, den er simpelthen skøn!
Knus
Vibeke
Kære Gitte
SvarSletEn gang imellem, så bliver man nødt til at dykke ned i sine tanker, og få det hele på plads, ellers tror jeg, at man kan komme så langt ud, "at det bliver svært at bunde", med depressioner og lign. til følge!
Kagen skal du bare glæde dig til, det er guf!
Knus
Vibeke
Kære piskeris
SvarSletJa jeg vil også lækkerier for øjnene, det dobler glæden ved maden.
Knus
Vibeke
Kære Manna
SvarSletJa det var en lille, men nødvendig pause!
Jeg brugte øko smør til kagen, men det er vist ligegyldigt, det er så absolut mest chokoladen man kan smage:)
Knus
Vibeke
Wow den ser lækker ud, jeg har også givet mit eget bud på en lækker chokoladekage.
SvarSletSer ud til at den du har lavet slet ikke er tør? Det er den ikke vel ?
Kan man evt. lave den i muffins forme? så de er mere potions anrettet. :0)
SvarSletDen er jeg ved at bage nu. Jeg ændrer en smule på ingredienserne.
SvarSletDer kommer en lille tsk. pulverkaffe i chokoladen og når den er bagt, vil jeg presse appelsinsaft over kagen.
Tilbehør er en god vanilleis og hjemmedyrkede kirsebær, som har ligget i en romlage siden høsten. Håber blandingen bliver fantastisk.
Godt nytår fra Lene på Fanø