4 pers.
120 g bacon i tern
2 store gulerødder i skiver (ca. 150 g)
100 g hvidkål i strimler
1 porre i tynde skiver (ca. 125 g)
2 rødløg i tynde både (ca. 200 g)
2 fed hvidløg i tynde skiver
2 stængler bladselleri i skiver (ca. 200 g)
2 persillerødder i skiver (ca. 200 g)
1 ds. flåede tomater i tern uden væde
2 kviste timian
350 g pastaskruer
2 spsk dansk vinterpesto
Dansk vinterpesto:
1 bdt. nippet persille
15-20 salvieblade
4 fed hvidløg
5 cm revet peberrod
1 spsk kapers
1½ dl olivenolie
Kør alle ingredienser i en blender til en helt glat grøn sauce. Opbevar den i et glas med låg. Brug altid en ren ske til at tage af pestoen og hæld lidt frisk olie over pestoen hver gang du har brugt af den. Så kan den holde sig 14 dage i køleskabet. Brug den til pastaretter, til at pensle på ristet brød eller som basis for en dressing til salaten.
Sådan gør du:
Rist baconen ved jævn varme, til den er sprød og gylden. Tag den op og kasser fedtet.
Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Blancher gulerødder, hvidkål og porre i vandet og kog derefter pastaen al dente i det samme vand. Sauter imens rødløg, bladselleri og persillerødder i olien ved høj varme, til grønsagerne er let gyldne. Tilsæt de blancherede grønsager, tomaterne uden væde og timian. Varm sauteen igennem og smag til med salt og peber.
Vend pesto med de kogte, afdryppede pastaskruer og anret dem i et forvarmet fad. Fordel grønsags sautéen og baconen over. Server med reven parmesansost.
For sørensen da, hvor den vinterpesto lyder godt! Den er noteret på to-do-listen :-)
SvarSletPastaretten lød også godt - det er ikke det, men sammensætningen af den pesto ville jeg aldrig selv have fundet på ...
Kære Ellen.
SletDen er interessant den vinterpesto, og dejlig anderledes!
Knus
Vibeke