2. januar 2012

Grundopskrift til pizza

Du skal bruge

½-1 dl lunkent vand
10 gr. gær
2 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
Hvedemel

Tomatsaucen
1 dåse hakkede tomater
2 fed hvidløg
2 løg
oregano
dej: bland gær og vandet sammen. Tilsæt sukker og salt . Rør det godt sammen. Derefter olie og smør. Kom melet i. Lidt af gangen. Når massen hænger sammen. Kom den ud på et bord . Og ælt den til at dejen slipper fingrene .
Sæt dejen til hævning med folie over . i ca ½- 1½ time . hvis hævning skal vare længere tid -- 1½ - 3 timer,- sæt den i køleskab , tag den ud ½ time inden og slå den ned .
Rul den ud og læg den til at hvile på køkkenboret i 10 min .
Tykkelsen til pizza skal ca. være 4 mm . Brug godt med mel når den rulles ud. Så holder den bedre formen.

Sovsen : svits de fint hakket løg og hvidløg . Hæld derefter de hakket tomater ned i . Og rør roligt . Lad sovsen simre til noget af væsken er forsvundet. krydder med salt og oregano - sæt sovsen til afkøling

Bagning : opvarm en ovn til 230 grader med en plade i ... ingen bagepapir på pladen. Når den er varm, tag pladen ud (pas nu på den er meget varm ) . læg dejen på pladen (den overskydende mel giver en dejlig smag i dejen. så derfor børst ikke dejen fri for mel) . Bekymre heller ikke om at den vil sidde fast . Da smørret og olien, får den til at slippe let fra pladen når den er færdig :o) . kom sovsen på, men brug kun en lille del ... resten af sovsen kan fryses i ca 4-7 måneder og er glimrende til millionbøf og meget andet, fyldet kommes på først grøntsager, så det rå kød i små klumper, derefter ost og så bacon.
Ind i ovnen i ca. 15 - 20 min . Kik efter skorpen, hvis den er blevet brun. så er dette også et tegn på at den skulle være klar .
Drys med oregano

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!