4 pers.
1 dl yoghurt naturel
1 spsk citronsaft
1 tsk salt
2 spsk Tandoori krydderi
4 stk. kyllingebryst (eller 4 hele kyllingelår) uden skind
Agurkeraita
1-2 agurker
1/2 l yoghurt naturel
1 bdt. mynte
Salt og peber
Tilbehør
1 kg mellemstore kartofler
1 spsk olie
1 lime
Rør yoghurt godt sammen med salt, citronsaft og Tandoori krydderi. Vend kyllingestykkerne i marinaden og sæt dem i køleskabet et par timer eller dagen før. Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i kvarte. Vend dem med olie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Læg kyllingestykkerne i en bradepande med bagepapir. Sæt det hele i ovnen med varmluftsfunktion ved 225 grader i ca. 25 minutter.
Agurkeraita: Hæld yoghurten i et kaffefilter og lad den dryppe af 1/2 time. Skrab yoghurten ud af kaffefilteret og rør den igennem. Tilsæt groftrevet agurk og finthakket mynte. Smag til med salt og peber.
Umm det lyder lækkert, måske jeg snart skulle se at få smagt det krydderi !
SvarSletHyggehygge
Marianne
Kære Marianne
SvarSletMan kan også selv blande Tandoori krydderi af 1 fed knust hvidløg, 1 tsk garam masala, 1 tsk stødt ingefær, 1 tsk stødt chili, 1/4 tsk stødt gurkemeje, 1 tsk stødt koriander, evt. rød farve
Knus
Vibeke
Elsker masala, og vi bruger forskellige versioner meget ofte i maden...
SvarSletTak for ideen, tror jeg vil lege med at lave det på lørdag, i en lidt grønnere version i tilbehøret (og i spisepind-venlig version)
Kære Annika
SvarSletDejligt, hvis du bliver inspireret.
Knus
Vibeke