6 æg, ca.
½ dl vand,
½ tsk fin salt.
Til fyld:
1 porre,
1 courgette,
3 stængler blegselleri,
1 rød peberfrugt,
25 gr smør,
salt og peber.
Til stegning:
25 gr smør.
Til pynt:
1 bdt. persille.
Tomatbåde
Skær det groveste grønne af porren og skær den i tynde skiver, courgetten skylles og skæres i små terninger, blegsellerien skæres i smalle strimler, peberfrugten renses for frøstol og kerner og skæres i strimler. Svits grøntsagerne gyldne i smørret på en pande og lad dem snurre 5-6 min drys med salt og peber, tag grøntsagerne af panden og hold dem varme evt. under et stykke folie, hak persillen.
Omeletten: Pisk æg, vand og salt let sammen, smelt smørret gyldent på en pande (omeletpande), hæld æggemassen på, flyt i starten rundt på æggemassen med en træspartel, men hold op når æggemassen begynder at stivne i bunden, lad omeletten næsten stivne ved svag jævn varme, den skal hæve og være stivnet i bunden men blød og fugtig på overfladen. Løsn omeletten med en paletkniv og lemp den over på et varmt fad, læg fyldet på den ene halvdel og fold den anden halvdel over, drys med persille garner med tomater og servér.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!