2 pers.
Ca. 250 g fiskefilet i tern - fx. af pighvar, søtunge, rødtunge, rødspætte, skrubbe, slethvar, rødfisk, sej, torsk
4 dl fiskefond (Jeg køber fiskefond hos Skagenfood)
Du kan også lave den selv, SE HER
2 tomater (skoldet, flået) i tern
0,2 g safran
1-2 fed finthakket hvidløg
Evt. 1 fennikel
1 gulerødder
1 persillerødder
1 porre
10 g smør
Salt og peber
300 g. blåmuslinger
1 dl. tør hvidvin
Tilbehør: Flutes.
Start med muslingerne. Skrub og skyl dem under koldt vand. De muslinger, som ikke har lukket sig, banker man let mod bordet. Lukker de sig ikke ved det, kasseres de. Bring 1 dl hvidvin i kog i en gryde. Læg muslingerne i gryden. Læg låg på. Damp muslingerne nogle få minutter - til de har åbnet sig. Kassér de muslinger, som ikke er åbnede. Si kogelagen og kom den i fiskefonden. Pil halvdelen af muslingerne ud af skallerne. Resten kan blive i skallerne - det ser dekorativt ud. Skær fennikel, gulerødder og persillerødder i tern og porren i ringe. Svits grønsagerne i smør - uden at de tager særlig farve. Tilsæt fiskefond, tomat, safran og hvidløg. Kog det sammen 6-7 minutter. Kom fisken i suppen sammen med muslingerne. Varm suppen op til kogepunktet og kog ganske forsigtigt 3-4 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!