1. februar 2012

Lækker Entrecote med sauce Parisienne

En gang imellem skal der bøf på bordet, og så gør det jo heller ikke noget, hvis saucen og tilbehøret er skønt.

2 entrecoter (bøffer af oksefilet)
olivenolie

1 æggeblommer
1/4 tsk. salt
½ spsk. hvidvinseddike
½ spsk. citronsaft
½ spsk. Dijonsennep
1½ dl olivenolie
½ dl vindruekerneolie
½ spsk. grov sennep
½ lille løg
½ fed hvidløg
Persille
Salt og peber

½ kg kartofler
Salt og peber

2 store løg
2 store tomater
Salt og peber


Steg bøfferne ved høj varme ca. 3 min. på hver side. Servér f.eks. med blandede grønne salater vendt i en god olie-/eddikedressing.

En god bøf skal altid steges ved høj varme, så den kødsaft, der siver ud, brænder væk i stedet for at koge. Olivenolie og smør er noget af det bed-ste at stege i, fordi det netop kan klare en meget høj varme uden at branke

Æggeblommerne røres med salt i blender eller foodprocessor. Hvidvinseddike, citronsaft og dijonsennep røres med. Tilsæt olien i en fin, tynd stråle, til saucen er tyk og luftig. Hak løg, hvidløg og persille og vend det i cremen med den grove sennep. Smag til med havsalt og friskkværnet peber.

Kartoflerne skrælles og skæres i grove både. Krydres med havsalt og friskkværnet peber og vendes med olivenolie. Steges på bagepapir i en bradepande ca. 1 time ved 180°. Krydres evt. med timian, basilikum eller lign.

Smør et ovnfast fad med olivenolie og krydr med havsalt og friskkværnet peber. Løgene deles på langs, men pilles ikke. Fjern kun det yderste af roden, så løget stadig hænger sammen. Lægges i fadet med skærefladen nedad. Tomaterne deles, lægges med skærefladen opad og krydres med havsalt og friskkværnet peber. Bages ca. 45 min. ved 200°.

2 kommentarer:

 1. Ih, du milde sikke et billed, bliver helt sulten efter bøf :-D

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Ja det er fristende!
  mvh.
  Vibeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!