22. februar 2012

Pizza 4 årstider --- Pizza quattro stagione


Lav en portion pizzadej,
eller køb en rulle pizzadej
6 modne tomater,
200 gr champignon,
1 ds artiskokhjerter (400 gr), 250 gr kogt røget skinke,
250 gr pillede rejer,
75 gr sorte oliven,
1 ds sardeller (25 gr),
2 spsk friskhakkede krydderurter (fx oregano, basilikum eller persille),
200 gr mozzarellaost,
peber.
Endvidere:
2 spsk olivenolie.

Sæt ovnen på 225 grader. Fyldet: Skold og flå tomaterne, fjern kerner og stilkefæste og skær kødet i terninger. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Skær artiskokhjerterne i kvarte. Skær skinken i strimler. Ælt dejen igennem på et melet bord, rul den tyndt ud til 2 cirkler, ca 30 cm i diameter. Læg cirklerne på smurte, meldryssede plader. Fold en kant hele vejen rundt, så fyldet holdes på plads. Fordel de hakkede tomater over hele bunden. Læg champignon på en fjerdedel, artiskokhjerter og rejer på den næste, derefter skinkestrimler og slut med sardeller og oliven. Drys med hakkede krydderurter og groftkværnet peber. Skær osten i skiver eller terninger og fordel den over pizzaerne. Dryp med olie. Bag pizzaerne midt i ovnen, til osten er letgylden og kanten er sprød, ca 25 min.
Tips: Tomatsmagen kan forstærkes med et par spsk italiensk tomatpuré, der lægges over tomaterne. Kun i varmluftovne kan begge pizzaer bages samtidig. Lad den ene pizza hvile køligt, mens den anden bages. Eller lav en stor pizza i bradepanden. Quattro stagione betyder 4 årstider, og fyldet kan varieres, bare der altid er fire forskellige årstidsbestemte, fx muslinger, tunfisk, salami, peberfrugter.

2 kommentarer:

 1. Nej, hvor lyder den god. Jeg elsker pizza, men er ikke det mest opfindsomme menneske i verden mht. topping. Ender næsten altid med det samme. Men den der skal jeg helt sikkert prøve. Tak for god inspiration.
  m.v.h.
  Ulrik
  http://spisekammer.blogspot.com/

  SvarSlet
 2. Hej Ulrik
  Det glæder mig, at du kan bruge opskriften.
  MVH.
  Vibeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!