Jeg skal nok begynde at skrive lidt om livet igen, sådan lidt i det små, men ha tålmodighed med mig.
Her er en skøn vinterret, fyldt med smag.
4 pers.
ca. 2 Kg gammeldags oksesteg
20 g smør
25 g olivenolie
1 flaske porter
5 fed hvidløg
1 stort løg
2 porrer
2 gulerødder
1 kvist rosmarin
Timian
1 l vand
1 spsk. tomatpure
salt og peber
20 g smør
25 g olivenolie
1 flaske porter
5 fed hvidløg
1 stort løg
2 porrer
2 gulerødder
1 kvist rosmarin
Timian
1 l vand
1 spsk. tomatpure
salt og peber
Stik lommer i kødet med en skarp kniv, og stik
hvidløgssplitter i. Brun smør og olivenolie i en tykbundet gryde ved god varme.
Brun stegen på alle sider, og tilsæt løget skåret i tern. Lad det hele snurre i
et par minutter
Hæld vand og porter over stegen, kog op, skru ned, og lad stegen simre. Tilsæt timian, rosmarin salt og peber og tomatpure samt porrer og gulerødder i skiver sammen med resten af hvidløgsfeddene.
Lad retten simre i to timer. Tag kødet op og lad den trække tildækket. Si i mellemtiden væden fra stegen og lav en sauce med fløde, krydderier og eventuel lidt jævning, du kan godt bruge lidt kulør til saucen.
Server bagte kartofler og salat til, eller ristede kartofler og bønner, eller hvad du syntes passer til.
Hæld vand og porter over stegen, kog op, skru ned, og lad stegen simre. Tilsæt timian, rosmarin salt og peber og tomatpure samt porrer og gulerødder i skiver sammen med resten af hvidløgsfeddene.
Lad retten simre i to timer. Tag kødet op og lad den trække tildækket. Si i mellemtiden væden fra stegen og lav en sauce med fløde, krydderier og eventuel lidt jævning, du kan godt bruge lidt kulør til saucen.
Server bagte kartofler og salat til, eller ristede kartofler og bønner, eller hvad du syntes passer til.
Jeg elsker rosmarin, men har faktisk aldrig prøvet det til sådan en grydesteg. Det vil jeg helt sikkert prøve næste gang. Mange tak for inspirationen.
SvarSletM.v.h.
Ulrik
Rosmarin er med til at saucen virkelig smager af noget.
SvarSletMvh.
Vibeke