1. marts 2010

En hård dag.


I dag er der ikke de store kræfter til at lave mad, så det har jeg undladt, og i stedet gået i krig med nogle skiver hvidt brød, med hvad - jeg nu havde i køleskabet, det er meget sjældent det sker, men sådan må det være i dag.
Jeg har været til undersøgelse på Gigthospitalet i Gråsten i dag, og fik forøget medicineringen, vinteren har været hård ved mine hænder og fødder.
Nu skal jeg så sidst på måneden have røntgenfotograferet, hænder, fødder og skuldre, samt have undersøgt mine knogler for at se, om jeg evt. skulle lide af knogleskørhed, så det bliver en skør måned, for ind imellem skal jeg rende til læge i tide og utide for at få taget blodprøver, så jeg ved ligesom, hvad denne måned skal gå med, men det er nu i orden, at der bliver holdt øje med den gigt.
Det er i øvrigt en ny læge, som har sat alt dette i gang, og skal jeg være ærlig, så følte jeg mig faktisk tryg ved ham.
Min mand er begravet i Gråsten, så jeg var på kirkegården og ville sætte en buket tulipaner, men sneen var så høj, at jeg måtte "plante" buketten i sneen, stierne var ryddet, men gravstederne var dækket med sne.
Min dag har tæret noget på kræfterne, så jeg faldt i søvn på sofaen, og vågnede temmelig sent, men hvad, der er atter en dag i morgen, og da skal der ordentlig mad på bordet.

20 kommentarer:

  1. Jeg kan da godt forstå du trængte et hvil, og en hurtig mad, efter sådan en dag..
    Ønsker dig en rolig og god dag i morgen.

    SvarSlet
  2. Kære Mette
    Tak skal du have!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Håber den nye dag må være bedre - ja, jeg kan forestille mig at kulden er ekstra slem når man døjer med gigtsmerter, men godt med en læge der forsøger at afhjælpe generne - for fjerne dem, ja det er jo desværre nok ikke muligt.

    Knus herfra.

    SvarSlet
  4. Åhh den gigt altså. Hvor er det godt at du har fået en læge der sætter gang i noget, så du kan få den helt rette behandling.

    Jeg ønsker dig en god dag og så skal du vist have en hviledag hva? Pas på dig selv og nyd solen der allerede nu skinner på den blå himmel

    Mange knus Henriette :)

    SvarSlet
  5. Godt du føler dig i trygge hænder,det er langt fra normalen, når man er i kontakt med det system.
    Knus

    SvarSlet
  6. Sådan er det sommetider- men det er godt at din læge tager dig alvorligt og du er under behandling. Jeg er blevet bedre til ikke at køre mig selv så hårdt, så da vi kom hjem efter en køretur til min svigermor i Thised, der ikke selv kan finde ud af at lave mad og heller ikke byde og turen er på 300 km til eftermiddagskaffe og min mand var på hendes flade tag og skovle sne i 3½ time så stod den også på rugbrød selvom vi ikke havde fået varm mad den dag. Klokken var nemlig næsten 21.30 før vi var hjemme og klar til at spise og eneste måltid var eftermiddagskaffe og et glas juice.

    SvarSlet
  7. Det var dejligt at læse, at du er tryg ved den nye læge, Vibeke! Forhåbentlig får du en rolig dag i dag, så kræfterne langsomt kan vende tilbage. I ny og næ springer vi også aftensmaden over - og så bliver det gerne spejlæg med en gang blandet salat.
    Varme klem!

    SvarSlet
  8. Det betyder så meget at have en læge, man er tryg ved. Gigt er en hård sygdom. jeg vil ønske dig en god dag, og at marts må blive en dejlig måned for dig

    SvarSlet
  9. Ja gigt kender jeg jo også en hel del til. Det der renderi - det kender jeg alt for godt. Jeg synes det er skønt at høre, at du er i trygge hænder - det betyder utrolig meget at man har den fornemmelse. Håber du har det fint i dag? Knus anette

    SvarSlet
  10. KÆre Marianne
    Nej fjerne gigten kan man ikke, men man kan godt være næsten smertefri, og det er det vi nu skal finde ud af, hvad der skal til, og hvad jeg kan tåle.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Kære Henriette
    Jeg blev også glad, da jeg mødte den nye læge, der var straks en god følelse, og da vi så gik igang med undersøgelserne, blev min første følelse bekræftet, han var grundig og professonel!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  12. Kære Miri
    Jeg havde en anden læge før, og ham ville jeg ikke have mere, han var alt for overfladisk, - og det lyder mærkeligt,- selvoptaget!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  13. Kære Karin
    Det betyder uendelig meget for mig, at jeg er tryg ved min læge, jeg vil ikke snakkes efter munden, jeg vil have svar på mine spørgsmål, og jeg vil føle, at de ved hvad de snakker om.
    Lægen, jeg har i vort lægehus, ham er jeg også bare glad for, han kan godt være lidt fraværende, men så banker jeg i bordet, og beder ham høre efter, og det virker, og vi får som regel et godt grin, han er dygtig, og det er det der tæller. -
    Det er sjældent at jeg ikke får #ordentlig" mad, men det kan jo ske.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  14. Kære Madame
    Ja min dag bliver rolig, for der er simpelthen ikke kræfter til udskejelser, men jeg har det godt, og det må være hovedsagen.
    Jeg kan nu godt forstå, at man af og til tager en bid brød, når man har været på arbejde, der er jo nogle dage, hvor man bare ikke gider andet.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  15. Kære Betty
    Ja det har du ret i, jeg kunne ikke lide ham jeg havde før, men det problem er gudskelov løst.
    Jeg er sikker på, at jeg får en god dag, solen skinner jo!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  16. Kære Anette
    Ja det ved du alt om, gigt er djævelsk, og det kræver kontrol.
    Men gudskelov, at vi kan hjælpes, og det er jo det, den nye læge vil, derfor alle de undersøgelser, for at se, om jeg kan tåle noget andet medicin.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  17. Kære Vibeke
    Det lyder som en hård dag:o)
    Godt at man så kan nøjes med lidt nemt mad i sådan en situation.

    Håber det bedste for dine undersøgelser. Så betydningsfuldt at man føler sig tryg ved de læger, man er i kontakt med.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  18. Sådan en vinter, som vi har denne gang, må være ekstra ubehageligt for jer, der plages af gigt.
    Jeg vil håbe for dig, at vi får en dejlig varm sommer. Men jeg vil håbe for mig selv, at den ikke bliver alt for varm :-)
    Hav det godt og hav en god uge.

    SvarSlet
  19. Kære Hanne
    Ja for mig var den hård, men sådan er det.
    Det er meget vigtigt at man har tillid til den person, der skal hjælpe en igennem, og den tillid kunne ligge et meget lille sted, ved den tidligere læge.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  20. Kære Ellen
    Vinteren har været barsk, og jeg glæder mig også til varmegrader, bare de ikke bliver for høje, for det kan jeg heller ikke med.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!