En gang imellem skal selv de små skiver kalvesteak bruges, og det giver jo en anledning til at lave lidt anderledes tilbehør, for man skulle jo gerne blive mæt.
Start med gratinen
½ blomkål
½ broccoli
50 g smør
50 g mel
2 dl mælk
3 æg
revet ost og evt mozzarella til at lægge øverst.
evt. rasp
Tænd ovnen på 180 C. Damp blomkålen i vand med salt i nogle få min. tilsæt broccoli giv det yderligere et minutter Lad den afdryppe og læg den i et smurt gratinfad.
Afbag smør og mel, tilsæt kogende mælk gradvist og lad det koge op under omrøring, smag til med salt og peber og lad det afkøle lidt i en stor røreskål. Del æggene i blommer og hvider og rør æggeblommerne i sovsen en ad gangen. Pisk æggehviderne helt stive, vend dem forsigtigt ned i sovsen med en dejskraber og vend revet ost i til sidst.
Drys med rasp, eller læg nogle skiver mozzarella over gratinen.og bag gratinen 40-50 min.
Læg nogle halverede blommetomater i ovnen samtidig med gratinen, og evt. nogle store halverede Kartofler(ikke nødvendig).
Åbn ikke ovndøren undervejs.
Ca. 10 min. før at gratinen m.m. er færdig, steges steaken og champignon ristes.
Hej Vibeke,
SvarSletyum, det ser lækkert ud! Den ryger vist lige i inspirationsmappen :o)
knus
Camilla
Kære Camilla
SvarSletDejligt, at du kan bruge det.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletDet er altså for dårligt - men jeg har aldrig prøvet at lave en broccoligratin. Når jeg ser dit indlæg, får jeg lyst til at prøve det. Måske er det også særligt godt nu, hvor blomkålene er nye og fine.
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletJa det var i hvert fald godt, og jeg havde gratin til nogle dage, hvilket var godt, da mit helbred ikke er særlig smart.
Knus
Vibeke