19. marts 2009

Confit de Canard

D.1 februar syltede jeg andelår, de blev syltet i andefedt, du kan se det her, (åben linket i et nyt vindue).
Nu skulle de spises, så i går fik jeg dem hevet op af fedtet, og de blev lagt på en rist med et fad under, og kom i ovnen på svag varme ca. 100 gr. så jeg kunne få smeltet resten, af det fedt de havde ligget i, væk fra lårene.
Min bror fik to med hjem, og det spiste min bror og svigerinde i går aftes, og han skrev til mig hvor længe han havde haft dem i ovnen "150 grader i 20 minutter og bagefter Grill i 10 minutter", så da jeg skulle have mit i dag, gjorde jeg det samme, de spiste andelårene, med hjemmelavede pommes fritter og salat med hjemmedyrkede bønnespirer, samt lidt blomme relish på tallerkenen som det sødsure, og så typisk min bror, sendte han mig et billede af to "slikkede" tallerkener
Jeg lavede en kompot af en stor bøftomat, løg og courgetter, det hele blev skåret i tern, og stegt på en pande i en smule olie, da det begyndte at blive mørt, kom der nogle dråber balsamico i panden, der blev krydret med salt og peber, og lige før det var færdig kom der en håndfuld hakket basilikum i panden, vendt rundt og arrangeret på noget skåret salat på tallerkenen, derudover kom der også Blomme relish og ristede kartofler i både.
Det er et stort arbejde, at sylte de andelår, men det kan betale sig, det er en "gudespise".
Nu er der to stk tilbage af de andelår, så min datter og svigersøn skal også i gang med deres version.
Jeg "sylter" gerne igen.
Vil du også sylte andelår, så er opskriften her

15 kommentarer:

 1. Kære Vibeke
  Mums, det er bare det pureste guf!
  Det er verdens lækreste måde at tilberede and på. Der er en cafe her i Århus, hvor man her om vinteren kan få det med kål og kastanjer til.
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 2. Kære Malou.
  Ja det var simpelthen godt, min datter og jeg fik det i Paris i december, så vi ved hvordan den skal smage, og dem jeg lavede, var ved gud ikke ringere, tværtimod!
  Med kål siger du hvad for noget kål, hvordan?
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Kære Vibeke
  Jeg kunne levende forestille mig at dit var super godt.
  Det er fintsnittet cremet savoykål der serveres til. Og ristede kastanjer. Det er bare SÅ godt. Hmm, måske skulle jeg et smut ind til byen i morgen :-)
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 4. Ok Malou, men er det så ikke efterår/vinter, de serverer det? kastanjer, er da hen i november december, jeg husker nede i Spanien, hvor de stod på gaden og ristede kastanjer i store jerngryder, og så købte man lige sådan en "avispose" med hjem, for de skulle spises med salt og smør, det syntes min mand og jeg var bedst!
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 5. Ved du hvad, Vibeke. Det er mig der husker helt fejl. Jeg fik det da jeg havde været ude at købe julegaver. Det er vist stadig vinter oppe i mit hovede :-)
  Det bliver også altid til en omgang saltbagte kastanjer med koldt smør, når de faldbydes på strøget. Det er altså guf. Selv Iske spiser dem.
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 6. Kære Vibeke

  Hvor lækkert!! Jeg elsker sådan noget mad. Min mor har nogle gange lavet anderillette - det synes jeg også er fantastisk.
  Sidder og griner højt over din brors billede. Det er da en tilkendegivelse der vil noget, at tallerkenen er totalt ryddet.
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 7. Kære Hanne
  Det er så typisk for min bror, jeg skulle virkelig ikke have et billede af deres arrangerede tallerkener, jeg kunne få det her, det er hans måde at sige, at det var rigtig godt!
  Min svigerinde havde mailet mig, og fortalte, at "hun havde hørt englene synge", så det var en succes.
  Anderillette, vil jeg også prøve, men det må vente.
  Knus fra
  Vibeke

  SvarSlet
 8. Uhm, det ser fantastisk lækkert ud, Vibeke!!!
  Og billedet, som din bror har taget, er rigtig morsomt, haha ...
  Dyrker du almindelige bønnespirer?

  SvarSlet
 9. Madame, det er min svigerinde eller min bror der dyrker dem, jeg tror det er min svigerinde, hun har "grønne fingre".
  Ja min bror, ser ofte tingene fra en anden vinkel, og den er ved gud ikke kedelig!
  Mkh. Vibeke

  SvarSlet
 10. Det billede fra din bror viser da med al ønskelig tydelighed, at maden var mere end perfekt!!! :o)

  SvarSlet
 11. Ja Ellen lige netop, det er skam også sådan, at jeg modtog det, og derfor det kom på bloggen
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 12. Se det var en måde jeg godt kunne tænke mig at få and på, og jeg har heller ikke noget imod at sylte, syntes det lyder godt med kål og kastanier :)
  God dag Vibeke

  SvarSlet
 13. Kære Pernille, det skulle du tage at prøve, det er virkelig det arbejde værd!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 14. Dine billeder ser jo altid så flotte ud, at man bliver helt lækkersulten, hver gang man kigger på dem. Men det her billede fra din bror er altså lidt sjovt ;-) Det er da i hvert fald ikke til at komme i tvivl om, at det har smagt godt!

  SvarSlet
 15. Kære Gitte
  Jeg måtte have det med, for da jeg fik det, kunne jeg sgu ikke lade være med at grine, og havde selvfølgelig samme tanke, at det havde smagt dem, - og så syntes jeg i grunden, at det er en god "reklame" for at man skal gå igang med at lave denne skønne ret.
  De gode billeder, dem kan jeg takke min svigersøn for, han har givet mig et stativ til fotoapparatet, så nu ryster det ikke mere, det var et problem før.
  God weekend til dig og kæresten.
  Vibeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!