19. november 2011

Kødsauce og kartoffelmos i fad

Lav en portion kødsauce
lidt olivenolie kommes i en gryde, tilsæt
1 stort hakket rødløg
2 fed knust hvidløg
300 gr. Hakket oksekød evt. i små klumper, rist det hele og tilsæt
1 dåse hakket tomater
½ dåse vand
1 strøget tsk. Sukker
salt
peber
timian
Bring det hele i kog, skrue ned og lad retten simre i en times tid på lavt blus med låg.
Kog i mens nogle store melede kartofler og lav en god kartoffelmos, den må gerne være lidt fast.
Læg det halve af mosen i bunden af et fad.
Riv noget parmesan over mosen, hæld kødsaucen over mosen, derefter resten af kartoffelmosen og slut af med reven parmesan.
Lidt oregano på toppen, gør ikke maden ringere, tværtimod.
Sæt fadet i en 180 gr. varm ovn til parmesanen bliver lidt gylden

6 kommentarer:

  1. Mmmmm....Shepards Pie!! :)
    Det er G.U.F!

    SvarSlet
  2. Kære Karina
    Ja måske Shepards Pie, men der mangler nogle grøntsager i min version, hvis den skal være rigtig.
    Smagen var skøn, og det var enkelt at lave.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Jeg har hjemført nogle fantastiske mos-kartofler fra Frankrig...det må prøves.

    SvarSlet
  4. Kære Lavendel
    Det er en god ide, det smager skønt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Det ser vild godt ud - MUMS!

    SvarSlet
  6. Mmm, hvor lækkert, tak for opskriften :)

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!