I dag skulle der noget rigtig godt på bordet, det skulle være skønt, smagfuldt -nemlig
Boeuf Bourguignon
2-3 personer
75 gram bacon i små tern
evt. olivenolie
½ kilo skært oksekød i tern a 3+3 cm.
1 gulerod i skiver
1 løg i skiver
salt
peber
2 spsk. mel
1/3 fl. god rødvin
1/3 l. oksekødsfond
1 spsk. tomatpure
1 fed hvidløg
1 kvist timian
1 stk. laurbærblad
1 kvist rosmarin
8 skalotteløg, eller en kop perleløg
250 gram champignon skåret i kvarte
Forvarm ovnen til 200 grader
Sauter bacon i olivenolie over moderat varme i 2 til 3 minutter så det bruner let. Tag bacon op. Tør nu oksekødstykkerne i køkkenrulle da kødet bruner meget nemmere, når det ikke er fugtigt. Sauter kødet i det varme baconfedt, lidt ad gangen indtil kødet er pænt brunt på alle sider.
Tag kødet op.
I samme fedt brunes de snittede grøntsager.
Kom oksekød og bacon tilbage i gryden og tilsæt salt og peber.
Drys melet over kødet gerne gennem en si, så det ikke klumper
Tilsæt nu vin og fond, så kødet lige er dækket. Tilsæt tomatpuré, hvidløg og urter.
Lad det simre.
Sæt låg på gryden og stil den i den forvarmede ovn, skru ned til 180 gr. Lad det stå i ovnen 1½ time.
Tilsæt champignon, skalotteløg eller perleløg og lad det hele simre videre i ca. en ½ time.
Tag gryden ud, smag til med salt og peber og server med
Grov Rodfrugtmos
2 store kartofler i tern
2 store gulerødder i stykker
2 pastinakker i stykker
1 tyk skive selleri i tern
Koges i vand til det er mørt, hæld vandet fra, (gem lidt af kogevandet) moses med en stamper, tilsæt
1 spsk smør
salt
peber
krydderurter efter smag;
evt. lidt af kogevandet, hvis mosen er for fast.
Kære Vibeke
SvarSletDet siger lige præcis så skønt ud, som jeg havde forestillet mig. Det er comfortfood, når det er allerbedst!
Jeg har lige printet dine opskrifter ud på fond og købte i fredags kraftben og kalveben, så jeg må snart igang med at koge ... så jeg blandt andet kan lave sådan en Boeuf Bourguignon.
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletDet smagte lige så skønt som det ser ud, og nøj, hvor jeg nød det.
Ja fonde er altså gode at have i fryseren, og når de er kogt rigtig godt ind, så fylder de ikke så voldsomt, men så skal man jo lige huske at fortynde dem, for det kan virkelig være stærke sager.
God fornøjelse med fondkogning.
Knus
Vibeke
Hej!
SvarSletthis looks really delicious! In my blog also I have some spanish recipes and links to other cooking blogs :) I love your blog!
Mange hilsen fra Spanien!
http://soldage.blogspot.com
Kære Glauka
SvarSletVelkommen til!
Dejligt at du kan lide min blog!
Knus
Vibeke
Mm - vinterkræs :-)
SvarSletKære Piskeris
SvarSletJa det er vinterkræs, du milde, hvor var det bare godt.
Knus
Vibeke
Det ser forrygende lækkert ud, Vibeke - det skal mine næste gæster have! Tusind tak for en spændende opskrift!
SvarSletKlem og ha' en god mandag :)
Hvor ser det bare lækkert ud, man kan næsten smage det. Jeg får desværre ikke så tit lavet noget sammenkogt, det må jeg vist da lave om på.
SvarSletKnus
Det ser rigtig lækkert ud ud Vibeke, en rigtig vinterret. Vi skal have svinekam (uden svær, dem tager man af her, hvad hedder det så egentlig, stadig svinekam?)
SvarSletKære Madame
SvarSletDet tror jeg dine gæster vil sætte pris på, det var bare så godt.
Knus
Vibeke
Kære Pernille
SvarSletDet skulle du tage og prøve, det er en rigtig passe sig selv ret.
Knus
Vibeke
Kære Lene
SvarSletDa jeg boede i Spanien, fik vi ofte som tapas, Salsa con Carne, den der bliver lavet med sherry, den vil jeg snart lave, for det er jo nu, at alle de sammenkogte retter er perfekte.
Ja det hedder svinekam, det er også et skønt stykke kød.
Knus
Vibeke
Tak for en go' opskrift - der kommer nok en modificeret udgave på http://GastroMand.dk inden så længe.
SvarSletGastroMand
SvarSletDet glæder jeg mig til at se.
Det lyder rigtig lækkert, skal man servere noget tilbehør til, salat, flutes`?
SvarSletHej Stine!
SletNej du behøver ikke servere andet til, der er jo både grønsager i retten, og mosen er også en god blanding.
Mvh.
Vibeke