27. februar 2009
Menuen er Sværdfisk
Jeg køber fisk fra Skagenfood.dk, og i dag kom der Sværdfisk,
2 dejlige flotte skiver, og det kan da lige få en til at glæde sig til aftensmaden.
Da jeg er alene, så har jeg mulighed for at lege med to opskrifter
I dag kommer den første:
Sværdfisk med varm bønnesalat.
1 pers.
1 x 200 g steaks af sværdfisk
olivenolie
salt og peber
4 soltørrede tomater i strimler ( helst dem i olie)
salt
100 g bønner
2 spsk. olivenolie
½ fed fintskåret hvidløg
10 stk. små oliven sorte eller grønne, udstenede
frisk timian
4 sherrytomater, halverede
saft af ½ citron
salt og peber
2 spsk. Granatæblekerner
Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand, til de lige netop er møre. Hæld dem i en sigte, afkøl dem under den kolde hane, lad bønnerne dryppe af
Varm olien i en sauterpande, rist hvidløgene let heri og bland Soltørrede tomater, bønner, oliven samt timian. Varm det hele igennem Tilsæt citronsaft og smag bønnerne til med salt og peber, vend de halverede sherrytomater i og vend dem med bønnesalaten nogle gange.
Pensl sværdfisk med olivenolie og steg fisken på en varm pande i 3 min. på hver side. Drys salt og peber over, dryp citronsaft på og lad fisken trække i et par min., før den anrettes på varme tallerkner med den lune bønnesalat, Fisken drysses med granatæblekerner og serveres med ris eller brød.
Denne opskrift egner sig også til tun steaks!
Det smagte fantastisk, det gik op i en højere enhed, selv kernerne fra Granatæblet, spillede en rolle, de kom med det søde og sjove.
Retten tog 20 minutter at lave.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Oh dear, det ser helt vildt godt ud! Jeg er vild med alle de forskellige smagskombinationer. Så der blev alligevel lidt plads i maven :-)
SvarSletKnus
Malou
Kære Malou
SvarSletJeg kan godt sige dig, det var en drøm, simpelthen.
Jeg havde fundet en opskrift, men inden, at jeg var færdig, havde jeg ændret den så meget at jeg næsten vil kalde det for min opskrift,jeg tænkte hele tiden på de forskellige smagssanser, og den gav pote.
Knus fra
Vibeke
Det ser rigtig lækkert ud! Og fredag er jo fiskedag - det skal jeg vist blive bedre til at huske! Det er noget af det bedste spise, der findes.
SvarSletJa Nille, det er virkelig godt.
SvarSletKærligst Vibeke
Misundelse, misundelse. Og misundelig er jeg...
SvarSletVi fik fisk fra Skagenfood i mange aar, men da de aendrede leveringsdag fra torsdag til fredag, var vi n@dt til at stoppe, fordi det var meget upraktisk at faa leveret fiskepakke en halv time efter, vi var draget af sted til det svenske...
Ikke desto mindre kan Skagenfood saa absolut anbefales - deres fisk er kanongode og deres opskrifter ligesaa.
Hilsen Ellen/Mommer
Hej Mommer
SvarSletJeg har fisken med garanti inden fredag morgen kl. 7 om morgenen, før fik jeg i løbet af fredag.
Jeg tror de har fået lavet et eller andet om med de tider, jeg tror du skal prøve at tjekke det.
Kærligst
Vibeke
Din varme bønnesalat lyder skøn, Vibeke, den vil jeg prøve hos os. Jeg kan slet ikke få nok, når det gælder variationer af grøntsager ...
SvarSletMmmmmm, selv om det er lidt tidligt, før jeg lyst til at prøve den opskrift. Spændende med granatæblekernerne.
SvarSletHilsner fra Hanne
Kære Madame
SvarSletSalaten var rigtig god, så den kan jeg godt forstå, at du er fristet af.
Mvh. Vibeke
Kære Hanne
SvarSletJeg tror du vil kunne lide det, du kan jo prøve med noget andet fisk, hvis du ikke kan få fat i Sværdfisk, men den var god, og det passede fantastisk godt sammen,
Jeg har som regel altid Granatæbler i huset,hvis jeg kun skal bruge en halv, så pakker jeg resten ind i film, og i en plastikpose, og lægger den i grønsagsskuffen i køleskabet,så kan den kan holde længe.
Hilsen
Vibeke
Hvor ser det lækkert ud. For engang skyld skal vi have et stykke rødt kød i dag. Jeg har købt nogle bønner vi skulle have til og nu havner de helt sikkert som bønnesalat efter din opskrift. Jeg glæder mig ...
SvarSletKnus
Pernille
Kære Pernille
SvarSletDu kan også bare glæde dig, det er rigtig godt.
Knus Vibeke
Jeg vil anbefale at stege fisken i væsentligt kortere tid, ca 1-2 min på hver side
SvarSlet