Jeg har simpelthen været i smagenes himmel, det var så vidunderligt, at jeg er lykkelig for, at jeg har endnu en tun steak i fryseren, for denne opskrift skal prøves igen, - hvor jeg har den fra? det er faktisk ikke til at sige, for noget af ideen fik jeg fra den italienske kogebog ”Sølvskeen”, noget fik jeg fra den spanske bog ”1080” Opskrifter” og resten er min egen ide.
Pr.pers.
1 stk. tun steak
1 lille løg Finthakket
1 fed hvidløg Finthakket
2 spsk. hakket persille
1 spsk. hakket timian
saft af ¼ lime
salt og peber,
Rør disse ting sammen, og fordel det halve under tun steaken i et lille ovnfast fad og resten over steaken
Dryp 3 spsk. olivenolie over tunen og tilsæt 3 spsk. hvidvin
Læg en håndfuld sherrytomater med i fadet
Sæt fadet ind i oven som er på 180 gr. i 20 -25 min.
Server med ristede kartoffelskiver, som er krydret med salt, peber og paprika. med lidt olivenolie
Tilbehør asparges og gulerødder
Arranger som ses på tallerkenen, Resten af saucen i fadet fra fisken, hældes over gennem en si.
EFTERSNAK
Normalt steger man en tunsteak så den er rød/rå i midten, men disse tunsteak har forhåbentlig været frosset, så alt der ikke skal være der, er dødt.
Disse steak bliver stegt på en stegepande med hurtig varme, det er noget andet end en ovnbagt tunsteak, som naturligvis bliver bagt igennem.
Ovenstående opskrift har et lag af løg og krydderurter både under og over sig, og denne "panering" skal naturligvis også være stegt/bagt, så denne tun er ikke rød indeni, men meget saftig, da det er en hel anden tilberedningsmetode.
God fornøjelse med opskriften, det blever fantastisk, hvis du holder dig til opskriften.
Det maa jeg proeve! Vi har jo et fantastisk udvalg af fisk her. Var den lidt raa indeni som den skal vaere?
SvarSletAnn
Lyder lækkert!
SvarSletJeg ser tit på steaksene i fiskemandens vindue, men har aldrig prøvet dem fordi jeg nok ikke rigtig gad stege dem- men nu ved jeg at de kan laves i ovnen!
Det lyder rigtig lækkert. Endnu en ting vi kan overveje at lave herhjemme. Knus og god aften.
SvarSletKære Ann
SvarSletNej, den var ikke rå, jeg vil ikke spise halv rå fisk, men den var så saftig, og det var bare en drøm.
Glæd dig.
Knus
Vibeke
Ps. hvis man spiser fisk der er lidt rå, så skal den have været frossen, da det dræber, hvad der eventuelt kunne være af orm eller hvad ved jeg.
MissMuffin
SvarSletDet skulle du prøve.
Knus
Vibeke
Kære Anette
SvarSletDet skulle I gøre, det er en oplevelse!
Knus
Vibeke
Jeg synes, at det lyder som lang tid i ovnen for tun? Men jeg plejer altid at lave den på panden - og så kun 1 minut på hver side... så den er helt rød stadig.
SvarSletMen smagssanserne ovenpå lyder utroligt godt!
Kære Nille, Ja det lyder af meget, men jeg kan sige dig, at det bliver godt, rigtig godt! I øvrigt har jeg skåret et kvarter af, i forhold til den opskrift jeg bedst kunne sammenligne den med, du skal lige tænke på, at det hele bliver noget forsinket, på grund ag det lag løg og urter, den både ligger på, og har over sig.
SvarSletKnus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletJeg vil også høre englene synge, nu hvor jeg er kommet i Paradis. Elsker fisk i næsten alle afskygninger, men er mådeholden med røget fisk og kød.
Knus Manna
Kære Manna
SvarSletSå er du flyttet, og har fået computeren til at virke, det er dejligt,-- ih, jeg har hørt englene synge her i aften, det var bare så fantastisk.
Knus
Vibeke
Mmm, det lyder lækkert! Den gemmer jeg lige et link til :-)
SvarSletPiskeriset
SvarSletJa det er en god ide!
Mkh. Vibeke
Kaere Vibeke,
SvarSletjeg forstaar godt hvad du mener med din opskrift. Den er helt anderledes end tun steaks der er seared paa panden og derfor raa indeni, og ja de er frosset paa forhaand ligesom laks,der bruges til Sushi. Ligeledes fryser jeg laks, som jeg bruger til Gravad Laks. Jeg vil nu prove din opskrift, den lyder fantastisk.
Tak,
Ann i Vancouver
Yun smager bare så godt..
SvarSletJeg vil prøve denne engle tun en dag... Bagt tun i min rene ovn..
Kære Vibeke
SvarSletDet lyder virkeligt som en god måde at tilberede tun på. Jeg har prøvet én gang med at lynstege på en pande - og jeg var ikke vild med det. Men med dette alternativ, vil jeg ikke afvise, at jeg kunne finde på at købe sådan et par steaks igen.
Knus fra Hanne
Kære Mette Lykke
SvarSletDu kan godt glæde dig , det er bare så godt.
Knus
VIbeke
Kære Ann
SvarSletJeg tror du vil kunne lide det!
God fornøjelse
Knus
VIbeke
Kære Hanne
SvarSletJeg er sikker på, at du vil blive vild med tunen på denne måde.
Jeg spiser heller ikke de hurtig stegte tun, der er rå inden i, jeg kan ikke lide det.
Knus
VIbeke
Kære Vibeke
SvarSletDu kan tro at jeg vil holde mig til opskriften, vi elsker tun og jeg har noget liggende i fryseren som skal tilberedes sådan her, det lyder længe i ovnene, men det er nok fordi der er "andet med"
Kan du have en god søndag
Kære Pernille, ja det lyder længe, men jeg har skåret 15 min af, ifølge en af de opskrifter der inspirerede mig,og saftig bliver den, og spar ikke på olie og vin, dvs. hvis du har to steak i fadet så skal det hele ganges op, opskriften er per person.
SvarSletKnus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletMums, det ser godt ud :-)
Knus
Malou
Kære Malou
SvarSletDet var fantastisk.
Knus
VIbeke
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletHej Vibeke.
SvarSletGlæder mig til at lave retten på fredag,men vil lige høre om kartoflerne og gulerødderne er kogt
Knuzz
Vibekes Mad.
SvarSletDen var bare så fantastisk, lykke til,alle sammen.
Hans