31. maj 2009
Bøf med gorgonzola
I dag stod den på bøf, det er Malou/klidmoster`s skyld, jeg blev misunderlig, da jeg så, at hun fik bøf i fredags, og det så sørme så lækkert ud.
Jeg stegte/bagte nogle krydrede nye kartofler i ovnen,( olie, salt, peber, oregano) 20 min. på 180 gr. derefter satte jeg 1 halveret krydret tomat i ovnen til kartoflerne, som steger videre.
Nogle små sprøde salatblade, blev vendt i en lækker dressing (olie, pæreeddike, dionsennep,salt, peber og lidt limesaft,) og lagt op på tallerkenen som der skal serveres på, og der blev hældt nogle udstenede sorte oliven over bladene.
Ovnen skrues op på 200 gr.
Bøffen krydres med peber, steges 2 -3 min. på hver side, krydres med salt, flamberes med cognac, og lægges over på et lille fad, der kan komme i ovnen, læg en skive gorgonzola over bøffen, og fadet med bøf sættes ind, - når osten er smeltet, tages bøffen ud, og lad den hvile.
Anret det hele på tallerkenen, hvor du allerede har salaten.
Lækker kyllingesalat
der er nok til to skiver brød
½ bæger græsk yoghurt 10 % ca. 100gr. blandes med
½ fed hvidløg hakket
1 spsk. hakket fransk estragon
salt, peber og saft af ½ lime
1 stk. stegt kyllingebryst rives eller skæres i passende stykker
10 cm. blegselleri i tynde skiver
5 cm. agurk i tynde pinde
1-2 forårsløg i tynde skiver
5-6 sherrytomater i både
2 -3 champignon i meget tynde skiver
rist franskbrød, læg salatblad på og læg kyllingesalaten på.
Rist nogle skiver lufttørret skinke i lidt olie på en pande, og brug dem som pynt
Etiketter:
Frokost,
Kylling,
Lidt men godt,
Natmad,
salat,
Smørrebrød
30. maj 2009
Kyllingebryst stegt på benet og et anderledes kartoffelfad
Retten er til to pers.
Forleden brugte jeg lårene af en økokylling, så jeg havde stadig brystet, og jeg havde ikke skåret det fra benet, så i dag blev jeg enig med mig selv om, at det skulle steges på benet, så det blev gnedet med olie, citron, salt og peber både indvendig og udvendig, lagt i et fad og sat i ovnen med et kartoffel fad
Jeg havde en del kogte kartofler som blev pillet og skåret i skiver, og lagt i et ovnfast fad, et løg blev skåret i meget tynde skiver, det samme gjorde et stort fed hvidløg og tre tomater det hele blev blandet sammen, et halvt spidskål blev delt og skåret i brede stimler, og blandet med det øvrige i fadet, sammen med noget fintskåret rosmarin og en stor håndfuld småt revet basilikum, det hele blev krydret med salt, og peber, blandingen blev dækket med noget lufttørret skinke, til sidst rev jeg noget parmesan over, og dryppede med olie
Kylling og kartoffelfadet kom i ovnen på 180 gr. 1 time
Kyllingbrystet var fantastisk saftig og kartoffelfadet var ret interessant, det blev nydt!
Eftersnak!
Hvis du, som jeg er alene, så kan du efter du har stegt kyllingebrystet på benet, gemme den ene halvdel til en gang lækker hønsesalat.
Det får du opskriften på i morgen, da det skal være min frokost Pinsesøndag.
God pinse!
Etiketter:
Fjerkræ,
Grøntsager,
Kylling,
ovnretter
29. maj 2009
Let aftensmad
I dag skulle aftensmaden laves i en fart, for lysten til at lave mad i dag, kunne ligge på en meget lille sted, - så det blev til nogle skiver hjemmebagt franskbrød, belagt i følgende rækkefølge, - smurt med tomatpesto, reven ost, oregano, derpå løg, hvidløg, lufttørret skinke, tomatskiver, oliven, Mozzarella, Parmesan og oregano, og så kom der lidt olivenolie hen over brødet.
Derefter kom det i en 220 gr. varm ovn 10 - 12 min. til brødet så sprødt ud og Mozzarellaen fik lidt farve.
På tallerkenen kom der små tomater, oliven og lidt agurkeskiver.
Det smagte lige så godt som en Pizza.
Derefter kom det i en 220 gr. varm ovn 10 - 12 min. til brødet så sprødt ud og Mozzarellaen fik lidt farve.
På tallerkenen kom der små tomater, oliven og lidt agurkeskiver.
Det smagte lige så godt som en Pizza.
Etiketter:
Let at lave,
Natmad,
Småretter
Jeg fik mit livs chok i onsdags!
Jeg sad ved min computer, jeg havde sådan set ikke siddet der så længe, pludselig skete der noget med det venstre øje, det hele sejlede, og pludselig kunne jeg ikke se en pind med det øje, jeg fik et chok, men da jeg stadig havde synet på det højre øje, gik jeg ud på badeværelset, for at se hvad der var sket, jeg troede bl.a. at mit øjenlåg var faldet ned, men da jeg kikkede i spejlet, så jeg to vidtåbne øjne, og det eneste jeg så ud af det venstre øje, var en musegrå ”væg” med et par knappenålshoveders lys midt i, jeg tog et håndklæde, og duppede øjet med koldt vand, jeg ved ikke hvorfor jeg gjorde det, men det begyndte at give sig lidt i øjet, - jeg blev enig med mig selv om, at jeg skulle have hjælp, og ville gå ind i stuen igen for at ringe til min datter, på vej ind i stuen kom synet igen.
Jeg ringede til min datter, og vi snakkede om hvad det kunne være, jeg tror det var en lille blodprop fordi, at jeg havde haft et let tryk på min højre side af hovedet i et par dage, som en slags hovedpine, der ikke blev til noget, men det var væk, efter at dette skete.
Min datter kom ud til mig, og fik mig slæbt med til læge, ja jeg syntes jo, da nu det var i orden, så behøvede jeg da ikke besvære lægen med det, men jeg kunne se på min datter, at det gik hun ikke med til, så vi kom af sted.
Det viste sig, at jeg havde et alt for højt blodtryk, og der skulle gøres noget, så jeg måtte derop igen dagen efter for at få taget blodprøver på fastende hjerte, og jeg fik noget blodtryksmedicin, så nu er jeg under observation, skal jeg da lige love for.
Jeg skal have et blodtryksapparat, så snart at der er et ledigt.
Og nu skal jeg, på tirsdag til undersøgelse på gigthospitalet, onsdag skal jeg op til lægen, da er svarene sikkert kommet på mine blodprøver, og torsdag skal jeg til øjenlæge.
Sikke et cirkus, og sikke et chok, og jeg kan sige, at det med, at ikke kunne se, er rædselsfuldt!
Jeg ringede til min datter, og vi snakkede om hvad det kunne være, jeg tror det var en lille blodprop fordi, at jeg havde haft et let tryk på min højre side af hovedet i et par dage, som en slags hovedpine, der ikke blev til noget, men det var væk, efter at dette skete.
Min datter kom ud til mig, og fik mig slæbt med til læge, ja jeg syntes jo, da nu det var i orden, så behøvede jeg da ikke besvære lægen med det, men jeg kunne se på min datter, at det gik hun ikke med til, så vi kom af sted.
Det viste sig, at jeg havde et alt for højt blodtryk, og der skulle gøres noget, så jeg måtte derop igen dagen efter for at få taget blodprøver på fastende hjerte, og jeg fik noget blodtryksmedicin, så nu er jeg under observation, skal jeg da lige love for.
Jeg skal have et blodtryksapparat, så snart at der er et ledigt.
Og nu skal jeg, på tirsdag til undersøgelse på gigthospitalet, onsdag skal jeg op til lægen, da er svarene sikkert kommet på mine blodprøver, og torsdag skal jeg til øjenlæge.
Sikke et cirkus, og sikke et chok, og jeg kan sige, at det med, at ikke kunne se, er rædselsfuldt!
28. maj 2009
Kylling i fad med lækkert grønt.
Jeg købte en økokylling, og parterede den, hvoraf jeg brugte lårene til denne ret, er man 4 pers, så brug hele kyllingen, og dobbelt alle grøntsagerne op.
Parmaskinken, eller en anden lufttørret skinke, gør underværker ved retten, og det er næsten som chips, når det er stegt.
2 pers.
2 kyllingelår med over og underlår, deles i 4 styk.
2 gulerødder i skiver
2 stilke blegselleri i 5 cm. stykker
3 forårsløg delt en gang
1 rød snakpeber, delt i fire styk
10 champignon
saften af ½ lime presses over champignon
4-5 fed hvidløg
1 rødløg delt i fire både
1 håndfuld grønne bønner
10 – 15 styk søde sherrytomater
2 rosmarinkviste.
2 dl. hvidvin
olie
2 -3 skiver parmaskinke
salt, peber, chili eller paprika
Hæld lidt olie i en ovnfast fad, læg alle grøntsager i fadet, hæld vinen ved, læg kyllingelårene oven på de blandede grøntsager, krydr med salt peber chili eller paprika, læg rosmarinen ved, riv skinkeskiverne i stykker og fordel mellem kyllingestykkerne, sæt fadet i ovnen på 190 gr. i 20 min. skru ned til 150 gr. og steg videre i yderligere 1 time og 15 min.
arranger og server!
Jeg kogte nye kartofler til, - ris eller pasta er også perfekt.
Parmaskinken, eller en anden lufttørret skinke, gør underværker ved retten, og det er næsten som chips, når det er stegt.
2 pers.
2 kyllingelår med over og underlår, deles i 4 styk.
2 gulerødder i skiver
2 stilke blegselleri i 5 cm. stykker
3 forårsløg delt en gang
1 rød snakpeber, delt i fire styk
10 champignon
saften af ½ lime presses over champignon
4-5 fed hvidløg
1 rødløg delt i fire både
1 håndfuld grønne bønner
10 – 15 styk søde sherrytomater
2 rosmarinkviste.
2 dl. hvidvin
olie
2 -3 skiver parmaskinke
salt, peber, chili eller paprika
Hæld lidt olie i en ovnfast fad, læg alle grøntsager i fadet, hæld vinen ved, læg kyllingelårene oven på de blandede grøntsager, krydr med salt peber chili eller paprika, læg rosmarinen ved, riv skinkeskiverne i stykker og fordel mellem kyllingestykkerne, sæt fadet i ovnen på 190 gr. i 20 min. skru ned til 150 gr. og steg videre i yderligere 1 time og 15 min.
arranger og server!
Jeg kogte nye kartofler til, - ris eller pasta er også perfekt.
Etiketter:
Fjerkræ,
Grøntsager,
Kylling,
ovnretter
27. maj 2009
Ristet franskbrød med fisk og rejer
Hæld lidt vand op i en sauterpande
Læg Tre kviste fransk estragon,
Et stykke blegselleri i skiver
en tomat i både,
en lille gulerod i skiver
en stykke porre i skiver
en skive citron
og en sjat hvidvin
I panden og lad det koge i 20 min
Læg følgende i panden
1 skive laks
1 torskefilet
lad det simre 5 min. og tilsæt
5 rå tigerrejer uden skal lad det simre et par min. sluk for panden og lad det trække færdigt
Kog nogle grønne asparges
i mens ristes en tyk skive franskbrød, smøres med smør
læg strimlet salat på arranger fiskefileterne på salaten
en stribe majonæse lægges oven på fiskene
Læg tigerrejerne på torskefileten
tre tomatryttere og en citronrytter samt en tot karse/brøndkarse,
sætter prikken over I`et
Læg aspargesene ved siden af på tallerkenen.
Velbekomme!
Etiketter:
Fisk,
Let at lave,
Lidt men godt,
Smørrebrød
26. maj 2009
Hot pastaret.
Pasta koges
1 skalotteløg i små tern
1 fed hakket hvidløg
1 Skinkeschnitzel skåret i tynde strimler
½ chili
Grønne bønner halverede
1 reven gulerod
1 porre i tynde ringe
Ovenstående ristes tilsæt i rækkefølge og krydres med salt og peber
1 dåse hakket tomat
½ dl. blandet hakket timian, rosmarin og basilikum
1 dl. fløde
Ovenstående tilsættes og koges godt igennem,
Hæld pastaen op på en tallerken, læg et par skefulde kød og grønsagsblanding på pastaen.
Parmesan rives over.
Og så er det bare om at få det rodet godt igennem!
1 skalotteløg i små tern
1 fed hakket hvidløg
1 Skinkeschnitzel skåret i tynde strimler
½ chili
Grønne bønner halverede
1 reven gulerod
1 porre i tynde ringe
Ovenstående ristes tilsæt i rækkefølge og krydres med salt og peber
1 dåse hakket tomat
½ dl. blandet hakket timian, rosmarin og basilikum
1 dl. fløde
Ovenstående tilsættes og koges godt igennem,
Hæld pastaen op på en tallerken, læg et par skefulde kød og grønsagsblanding på pastaen.
Parmesan rives over.
Og så er det bare om at få det rodet godt igennem!
25. maj 2009
Medister med stuvet spidskål, og ristede kartofler.
I dag stod den på noget så almindeligt som medister, med stuvet spidskål, og ristede kartofler,
Det var bare dejligt!
Det er faktisk meget sjælden, at jeg spiser medister, for den skal være god, ellers gider jeg det ikke.
Opskrift er der ingen grund til, men et billede, der måske kan friste.
Lidt brøndkarse og tomat frisker lidt op på tallerkenen.
Det var bare dejligt!
Det er faktisk meget sjælden, at jeg spiser medister, for den skal være god, ellers gider jeg det ikke.
Opskrift er der ingen grund til, men et billede, der måske kan friste.
Lidt brøndkarse og tomat frisker lidt op på tallerkenen.
Fond til fiskesuppe
Jeg laver ofte fiskesuppe af en slags, og det kræver fiskefond, men jeg har aldrig givet opskriften på fiskefond, og det vil jeg lige rette op på.
4 kg ben af fladfisk ben af fx tunge, pighvar,rødspætter, skrubber og slethvar
3 dl tør hvidvin
2 hvidløg
2 løg
1 gulerod
1 porre
4 stilke persille
1 stilk timian
3 laurbærblade
5 peberkorn
2 spsk vindruekerneolie
Hvis det er fond til fiske saucer kan man også komme et par fuldmodne tomater i, eller et par håndfulde champignon, lidt selleri osv.
Fiskebenene skylles i koldt vand, grønsagerne skrælles/pilles og skæres i små stykker, hvorefter de sauteres i vindruekerneolie i en gryde uden at få farve. Hvidvin tilsættes og reduceres næsten væk. Benene kommes ved, og der tilsættes krydderier samt vand, så det netop dækker. Koger ved svag varme i 20 minutter, tages af varmen og trækker i 15 minutter, sigtes igennem en fin trådsigte eller et etamine (tyndt stof til at si igennem).
Det er meget vigtigt, at det ikke koger mere end 20 min,koger fonden længere, vil den blive uklar og bitter på grund af limstoffer i fiskebenene.
24. maj 2009
Engelsk bøf med kant
I dag har jeg hele dagen gået og haft lyst til masser af stegte løg, så valget faldt på engelsk bøf.
Bøffen blev krydret med masser af peber, og to teskefulde Gastrik (Karamelliseret sukker, æblecidereddike)
Løgene blev skåret i skiver, og blandet med et fed hvidløg samt en spsk. hakket rosmarin
Tomater blev skåret i skiver og krydret med timian, salt og peber
Kartofler blev sat over, olie og Cognacflasken fundet frem
Og derudover fandt jeg et glas med små syltede agurker, og så skulle jeg være klar til at lave min engelske bøf med en kant.
Jeg stegte løgene først, og tog dem op, derefter bøffen, og da den var ved at være klar til at lægge på en tallerken for at trække færdig, fik den lige et skud cognac og blev flamberet, og lidt salt fik den også.
Panden blev lige kogt af med en lille sjat vand, og et par klatter koldt smør, blev svunget rundt på stegepanden, så det jævnede.
Læg det hele op på tallerkenen, på tomaterne har jeg lidt olivenpurè, og nyd det! Men
(HUSK AT SLUKKE EMHÆTTEN NÅR DU FLAMBERER)
Bøffen blev krydret med masser af peber, og to teskefulde Gastrik (Karamelliseret sukker, æblecidereddike)
Løgene blev skåret i skiver, og blandet med et fed hvidløg samt en spsk. hakket rosmarin
Tomater blev skåret i skiver og krydret med timian, salt og peber
Kartofler blev sat over, olie og Cognacflasken fundet frem
Og derudover fandt jeg et glas med små syltede agurker, og så skulle jeg være klar til at lave min engelske bøf med en kant.
Jeg stegte løgene først, og tog dem op, derefter bøffen, og da den var ved at være klar til at lægge på en tallerken for at trække færdig, fik den lige et skud cognac og blev flamberet, og lidt salt fik den også.
Panden blev lige kogt af med en lille sjat vand, og et par klatter koldt smør, blev svunget rundt på stegepanden, så det jævnede.
Læg det hele op på tallerkenen, på tomaterne har jeg lidt olivenpurè, og nyd det! Men
(HUSK AT SLUKKE EMHÆTTEN NÅR DU FLAMBERER)
22. maj 2009
Gratinerede skinkeschnitzler med fyldt pasta
2 skinkeschnitzler krydres med
salt
Peber
hvidløg og
saften af 1 lime.
Ristes på en stegepande 2 min. på hver side lægges på et ovnfast fad, og skiver af tomat lægges på, samt frisk timian, derefter lægges stykker af Mozzarella over tomat og timian og sættes i 190 gr. varm ovn i ca. 15 min.
1 pakke Grøntsags fyldte Fagottini kommes i kogende vand og koges 8 -10 min. hæld vandet fra og
200 gr. spinat blancheres, hældes op i en si og blandes med de kogte Fagottini
Tilsæt lidt fløde ca. 1 dl. krydr, med hvidløg, salt og peber
Vend en lille håndfuld fintskåret basilikum i stuvningen, rør rundt
Arranger og server!
Eftersnak!
Jeg har søgt efter Grøntsags fyldte Fagottini, på nettet, men har ikke kunnet finde dem herhjemme, mine er købt i Tyskeland.
Brug eventuelt tortellini i stedet, dem ved jeg man kan få.
Er der nogen der ved, hvor man kan få Fagottini herhjemme?
Der er også den mulighed, at lave dem selv, og det vil jeg prøve om ikke ret længe, jeg har en pastamaskine, så hvis man laver plader som til lasagne, så må man kunne skære små firkanter, lægge en lille klat grøntsagsmos eller hvad man nu har lyst til, pensle med æg, og klemme dem sammen som på nærbilledet.
21. maj 2009
En hyggetallerken med Revelsben, bagekartofler m.m.
Per. person
2 Revelsben marineres i
Soja
olie
1 fed hvidløg
chili pulver
salt, peber,
saft af en lime
I 3 timer eller mere
Sættes i en 180 gr. varm ovn 1½ time
1 kæmpe stor kartoffel halveres krydres med olie, salt, peber, oregano sættes i ovnen til kødet, efter 45 min, stegetid.
2-3 store champignon fyldt med smør, rørt med hakket bacon, salt peber paprika og lidt citronsaft samt lidt hvidløg
1 håndfuld små tomater ristes sammen med champignon på et lille fad i ovnen 1 kvarter før kødet blev færdig.
1 lille agurk skæres i bjælker
En peber skæres i lidt brede strimler
1 håndfuld oliven
Dressing til hele balladen
Græsk yoghurt røres med finthakket løg, en lille håndfuld friske krydderurter, saften af en ½ citron, salt, peber og hvidløg.
Arranger og server!
2 Revelsben marineres i
Soja
olie
1 fed hvidløg
chili pulver
salt, peber,
saft af en lime
I 3 timer eller mere
Sættes i en 180 gr. varm ovn 1½ time
1 kæmpe stor kartoffel halveres krydres med olie, salt, peber, oregano sættes i ovnen til kødet, efter 45 min, stegetid.
2-3 store champignon fyldt med smør, rørt med hakket bacon, salt peber paprika og lidt citronsaft samt lidt hvidløg
1 håndfuld små tomater ristes sammen med champignon på et lille fad i ovnen 1 kvarter før kødet blev færdig.
1 lille agurk skæres i bjælker
En peber skæres i lidt brede strimler
1 håndfuld oliven
Dressing til hele balladen
Græsk yoghurt røres med finthakket løg, en lille håndfuld friske krydderurter, saften af en ½ citron, salt, peber og hvidløg.
Arranger og server!
Etiketter:
Let at lave,
ovnretter,
Svinekød
Så er der morgenmad!
Jeg var sulten da jeg vågnede, så det blev dagens morgentallerken.
Efter en lang nats søvn, faktisk 8 timer, så skulle der noget ordentlig morgenmad til, - - den seng er da bare vidunderlig!
De to kvarte pærer er til min "frugtfugl" (Kiwi`en er min) Jeg har en solsort, som sætter stor pris på frugt, ikke rådden frugt, men ordentlig frugt, jeg har prøvet at tage billeder af den, men det er endnu ikke lykkedes, jeg må gerne stå og kikke på den, men når jeg har fotoapparatet med, er den så usikker, så det vil jeg ikke byde den, men en dag skal det nok lykkedes.
Efter en lang nats søvn, faktisk 8 timer, så skulle der noget ordentlig morgenmad til, - - den seng er da bare vidunderlig!
De to kvarte pærer er til min "frugtfugl" (Kiwi`en er min) Jeg har en solsort, som sætter stor pris på frugt, ikke rådden frugt, men ordentlig frugt, jeg har prøvet at tage billeder af den, men det er endnu ikke lykkedes, jeg må gerne stå og kikke på den, men når jeg har fotoapparatet med, er den så usikker, så det vil jeg ikke byde den, men en dag skal det nok lykkedes.
20. maj 2009
Cremet fiskesuppe
2 pers.
4 dl. fiskefond eller hønsefond (Ikke terning)
1 dl fløde
lidt safran
Ovenstående koges op
1 spsk frisk hakket fransk estragon
1 stor torskefilet delt i to
1 stykke laksefilet delt i to
ovenstående lægges ned i suppen lad suppen simre lige så stille
tilsæt en håndfuld små wok nudler
2 fed hvidløg i skiver ristes på en pande sammen med
10 tigerrejer uden skal
og tilsættes suppen
Det hvide af en porre i tynde ringe tilsættes sammen med rejerne
saften af en lime, salt, peber og 1 spsk. strimlet basilikum tilsættes,
kog hurtigt op, smag til og server
Svanemor og børn!
En prøve! lidt billeder fra haven!
19. maj 2009
Mit hotte grøntsagsfad med ostegratinet mørbrad
I dag har jeg været på jagt efter den hotte smag, uden at det skulle være brændende, og det er lykkedes rigtig godt, prøv selv!
3 gulerødder i skiver
2 pastinak i bjælker
2 stilke blegselleri i 1 cm. skiver
1 fennikel i tynde skiver
5 -6 asparges 3-4 cm stykker
3 fed hvidløg i skiver
1 rød peber i ringe
1/4 chili hakket
3 forårsløg i 4-5 cm. stykker
1 stort rødløg i både
1 håndfuld grønne bønner
Ovenstående blandes i et ovnfast fad og tilsættes
1 dl. hønsefond
1 dl. Hvidvin
10 -15 mini tomater fordeles over grøntsagerne
3 kviste persille og en lille håndfuld basilikum hakket drysses over grøntsagerne
2 stilke rosmarin lægges i fadet
Fadet sættes i ovnen på 180 gr. 50 min.
imens klargøres en svinemørbrad, krydres med salt peber og paprika,
2 skalotteløg ristes let på en pande i olie, og
3 skiver bacon skæres i 1 cm stykker tilsættes
Mørbraden lægges i panden, brun mørbrad på begge sider pres en lime over og læg løg og baconblandingen op på mørbraden, og sluk for panden, lad det køle lidt af.
Når grøntsagsfadet har været i ovnen 50 min. lægges mørbraden i fadet og på mørbraden lægges mozzarellaost i skiver.
Sæt fadet i ovnen igen i ca. 25 min
Server med grov flute.
3 gulerødder i skiver
2 pastinak i bjælker
2 stilke blegselleri i 1 cm. skiver
1 fennikel i tynde skiver
5 -6 asparges 3-4 cm stykker
3 fed hvidløg i skiver
1 rød peber i ringe
1/4 chili hakket
3 forårsløg i 4-5 cm. stykker
1 stort rødløg i både
1 håndfuld grønne bønner
Ovenstående blandes i et ovnfast fad og tilsættes
1 dl. hønsefond
1 dl. Hvidvin
10 -15 mini tomater fordeles over grøntsagerne
3 kviste persille og en lille håndfuld basilikum hakket drysses over grøntsagerne
2 stilke rosmarin lægges i fadet
Fadet sættes i ovnen på 180 gr. 50 min.
imens klargøres en svinemørbrad, krydres med salt peber og paprika,
2 skalotteløg ristes let på en pande i olie, og
3 skiver bacon skæres i 1 cm stykker tilsættes
Mørbraden lægges i panden, brun mørbrad på begge sider pres en lime over og læg løg og baconblandingen op på mørbraden, og sluk for panden, lad det køle lidt af.
Når grøntsagsfadet har været i ovnen 50 min. lægges mørbraden i fadet og på mørbraden lægges mozzarellaost i skiver.
Sæt fadet i ovnen igen i ca. 25 min
Server med grov flute.
Etiketter:
Grøntsager,
Hot,
ovnretter,
Svinekød
18. maj 2009
Glæde er for mig mange ting.
Glæden ved at være sammen med de mennesker man holder af, her sammen med min datter i Paris, efter vi havde været inde på en skøn restaurant, hvor maden bare var perfekt, og hyggen i top,
Glæden ved at blomsterne kommer op af jorden i min have.
Glæde ved at nyde et æg, lagt af egne høns
Glæden ved at solen skinner, her igennem hængebirken
Glæden ved at mennesker der kender mig og mine gigtproblemer i hænderne, finder ting til mig, som gør min hverdag nemmere.
Glæden ved at komponere et lækkert måltid
Jeg kunne blive ved, men nu vil jeg stoppe!
Andre har andre glæder, det ser du her
Glæden ved at blomsterne kommer op af jorden i min have.
Glæde ved at nyde et æg, lagt af egne høns
Glæden ved at solen skinner, her igennem hængebirken
Glæden ved at mennesker der kender mig og mine gigtproblemer i hænderne, finder ting til mig, som gør min hverdag nemmere.
Glæden ved at komponere et lækkert måltid
Jeg kunne blive ved, men nu vil jeg stoppe!
Andre har andre glæder, det ser du her
Abonner på:
Opslag (Atom)